Nieuws

Get ready for summer : rokjesdag!!!

Morgen is het zover, de allereerste officiële rokjesdag van 2015 is een feit! Ik begrijp dus goed dat je morgen bijna verplicht bent om blote benen te laten zien als vrouw? Haha...nee hoor, dat hoeft natuurlijk helemaal niet, maar bij temperaturen rond 20 graden en een heerlijk zonnetje lonken de zomerjurkjes eigenlijk toch wel! Maar zijn jouw benen en armen al helemaal klaar voor een beetje zonlicht? Ik zet alle tips nog even op een rij, hoe krijg je binnen 10 minuten benen die klaar zijn voor rokjesdag?

een beetje inspiratie, outfits via net-a-porter

 

Geen tijd? Gebruik een BB cream of spray!

Zo'n stappenplan is natuurlijk heel leuk, maar wat als je daar nu echt geen tijd voor hebt? En je wilt morgen toch wel heel graag dat nieuwe jurkje of rokje aan, liefst met blote benen want panty's staan ook niet zo leuk als het 20 graden is! Simpel, onthaar eventueel je benen en breng een speciale BB cream aan voor het lichaam of spray er een gekleurde spray overheen die je 's avonds weer afwast. Zo'n spray of zo'n cream zorgt direct voor een subtiel tintje, geeft de benen en armen een mooie glans en hydrateert de huid, prima voor zo'n eerste rokjesdag! Let wel, dit zijn geen zelfbruiners, dus de volgende dag moet je het weer opnieuw doen!

v.l.n.r. The Body Shop Honey Bronze tinted leg mist, Lancaster Bronzing Beauty Adjustable tan glow refreshing fluid, Fake Bake Faux Glo & Sally Hansen Airbrush Legs

 

Bodyscrubs

 

Om de huid van de benen (en de rest van het lichaam) mooi te houden is het nodig om zeker 2 keer per week een bodyscrub te gebruiken, in elk geval op de plaatsen die nogal ruw kunnen aanvoelen. Denk daarbij aan knieen, enkels, voeten, ellebogen, maar ook als de huid dof oogt kan een scrub een fijn effect geven.

Een doffe huid is vaak het gevolg van een opeenstapeling van dode huidcellen, zodra je die verwijdert door een scrub te gebruiken, zal de huid ook direct gaan stralen. Ik gebruik de scrub altijd i.p.v. een douchegel, dat kan natuurlijk prima, mede door de fijne geuren van de meeste scrubs. Vergeet ook de voeten niet mee te nemen of gebruik een speciale voetenscrub, maar pas wel op...het kan een beetje glibberig worden in de douche als je een scrub op oliebasis gebruikt.

v.l.n.r. Champneys Energising lime foaming body scrub (via Boots), Collistar Talasso-scrub, The Body Shop Fuji green tea body scrub & Aveda Smoothing body polish

 

Verstevigende bodycreme's

 

Afslankende en verstevigende bodycreme's, geloven jullie erin? Het klinkt iedereen toch als muziek in de oren, smeer twee weken lang iedere dag een creme op jouw benen, heupen, buik en armen en de centimeters vliegen eraf. Sporten? Niet nodig! Diëten? Niet nodig!

Helaas, verstevigende en afslankende bodycremes zijn zeker geen wondermiddeltjes! Als je echt centimeters wilt verliezen, dan moet je toch echt meerdere malen per week gaan sporten/bewegen en dit combineren met een gezonde levenstijl. Toch kun je ook weer niet zeggen dat dit soort creme's niet werken, dat is weer iets te kort door de bocht. Ik ben echt fan van deze creme's, ten eerste omdat ik merk dat mijn huid echt wel steviger wordt na een paar weken gebruik, waarschijnlijk vooral door de masserende bewegingen die ik maak tijdens het aanbrengen van de cremes! Natuurlijk, ingredienten als cafeïne en natuurlijke oliën zorgen ook voor vochtafvoer en een verbeterde huidstructuur, toch denk ik eerlijk gezegd dat ze massage het allermeeste effect geeft. Nu zou je kunnen zeggen "dan gebruik je toch een normale bodycreme?" maar zo werkt dat bij mij niet, daar stop ik dan alweer snel mee en deze verstevigende bodcreme's dwingen mij er eigenlijk toe ze dagelijks te gebruiken, dat is natuurlijk puur een psychologisch effect...maar ja, als het werkt dan is het toch prima?

v.l.n.r. Vichy Celludestock overnight, Bioeffect Body intensive, Nivea In-shower body lotion firming & Collistar Reshaping mud scrub SOS treatment

 

Bruin zonder zon!

 

Gelukssvogel als ik ben, heb ik er nooit echt heel erg last van: witte benen! Mijn Indonesische vader heeft mij een fijn tintje meegegeven en ik heb dus nooit last van zgn. "melkflessen"! Heb jij die wel en wil je toch liever een tintje als je blote benen laat zien, dan moet je echt even onder de zonnebank of een zelfbruiner gebruiken. (zonnebank is natuurlijk niet zo best voor de huid, maar kan uiteraard best een keertje).

Zorg er altijd voor dat je jouw benen eerst goed scrubt (niet met een oliescrub trouwens!) en breng dan een dun laagje zelfbruiner aan, smeer het goed uit om vlekken te voorkomen en veeg vooral knieen en enkels even af met een handdoek. Veel selftanners werken tegenwoordig met een spray, zorg dan wel dat je een goede afstand bewaart, anders krijg je alsnog vlekken. Oh ja, gebruik echt niet teveel, dat geeft vrijwel altijd een lelijk effect en natuurlijk hoef je op jouw allereerste rokjesdag echt nog geen zongebruinde benen te hebben, dat komt later wel! Er zijn tegenwoordig ook fijne selftan mittens ofwel handschoenen die ervoor zorgen dat je de zelfbruiner echt goed verdeelt, heb je ook geen last van bruine handen! Vergeet zonder zo'n handschoen niet je handen goed te wassen na het gebruik van zelfbruiner, je handpalmen zullen anders oranje kleuren.

v.l.n.r. Babor Self-tanning spray, L'Oreal Paris Sublime bronze zelfbruinend serum, Clarins Radiance-plus golden glow booster & Fake Bake 60 minutes self-tanning spray

 

Hydrateren en vet lekker in!


Een droge huid is niet zo fraai om te zien, het is daarom wel nodig om de huid goed in te smeren met een fijne bodylotion of bodycreme. Vergeet natuurlijk ook de voeten niet goed in te smeren, maar doe dat het liefst wel een tijdje voordat je weg moet omdat een voetencreme vaak wel even moet intrekken, ik loop daarom altijd nog even rond met slippertjes voordat ik mijn schoenen aantrek.
Zelf vind ik het ook erg mooi om een goede huidolie te gebruiken, die geeft vaak nog een mooiere glans en zeker als er fijne glinsters in zitten is geeft het een prachtig effect, zeker een aanrader bij een laag decolleté of blote armen!

v.l.n.r. Clarins After sun shimmer oil, Biotherm Oil & tonic, Sisley Silky body oil SPF 15 & Sans Soucis Tinted body fluid

v.l.n.r. Guerlain Super Aqua-body body serum, Jo Malone Wild bluebelle body creme, Hansaplast herstellende voetcreme & Collistar Nourishing regenerating foot cream

 

Natuurlijk vergeten jullie vast niet om een zonnebril op te doen (tegen fronsrimpeltjes, lees ook dit artikel) en gebruik je ook een beschermend product voor jouw gezicht & lichaam zoals de Clarins UV plus day screen multi-protection SPF50! Misschien sta je er niet altijd tijd stil, maar ook de prille lentezon kan schade aanrichten, beter voorkomen dan genezen natuurlijk! Wil je jouw bescherming eventueel nog een keer extra aanbrengen, over je make-up heen? Dat kan best hoor, gebruik dan een dunne variant en dep die op je gezicht, beschermt prima en zelfs je make-up is nog toonbaar.

 

Zijn jouw benen en voeten al klaar om aan de buitenwereld te tonen? Geniet morgen van de allereerste rokjesdag, met rokje of anders "gewoon" in een lange broek of panty!

Deel dit artikel
Back to top