Reviews

Dior Tie Dye collectie - review, swatches en look

Op zo'n zonnig dag als vandaag is het natuurlijk helemaal niet erg om een review te maken van een zomerse make-up collectie als de Tie Dye collectie van Dior. De vrolijke nagellakjes komen veel beter uit in het zonnetje en ook foto's maken gaat veel sneller door het mooie licht, ik hou ervan! Ik heb een aantal producten uit de collectie getest en vertel jullie er natuurlijk van alles over. Wat vind ik bijvoorbeeld van het Eye Reviver palette? Is dat nu echt een musthave?

Een deel van de Dior Tie Dye collectie die ik ga testen, met als sterproduct  het Eye Reviver palette en de prachtige, maar wel vrij lichte Tie Dye blush Pink Sunrise. Zoals je ziet is er ook een kleurrijk oogschaduwpalette met vijf kleurtjes, die moet ik nog wat langer testen en er een look mee maken, maar ik heb wel wat swatches voor jullie gemaakt!

5 couleurs 556 Contraste Horizon EUR 58,50

een mooie combinatie van koelere blauw/groen tinten met een warmere goud- en bronstint. De vier oogschaduws aan de "buitenkant" zijn allemaal glanzend, niet glitterig overigens, de middelste lichtblauwe/grijze tint is helemaal mat. De oogschaduws zijn allemaal fijn en zacht van textuur, ze hechten goed aan zowel de applicator als mijn huid, blenden gaat prima. Ik ga deze binnenkort nog zeker een keer gebruiken voor een look, misschien zie je die nog wel in een apart artikel verschijnen.

swatches Dior 5 couleurs 556 Contraste Horizon

Dior Eye Reviver illuminating neutral eye palette (EUR 58,50), een van de Backstage pros producten, die een apart deel van het Dior assortiment vormen. Die producten zijn de basisproducten voor de Dior makeup artiesten tijdens de fashionshows en modeshoots, nu kunnen wij "gewone" mensen ook hun geheimen leren kennen. 

Het palette bestaat uit 5 oogschaduws en een eyeliner, allemaal in neutrale tinten waarmee je een mooie basic look kunt maken. Natuurlijk is dit niets nieuws, er zijn inmiddels al heel wat merken die een soortgelijk palette hebben in hun assortiment, maar Dior had dat nog niet. Ik vind het zeker een leuke toevoeging aan hun assortiment, maar als je bijvoorbeeld al een Urban Decay Naked palette hebt, zul je misschien niet helemaal ondersteboven zijn van dit palette.

Bij het palette krijg je twee penseeltjes, een klein penseeltje voor de eyeliner en een dubbelzijdige applicator met een sponsje aan de ene kant en een kwastje van echte haren aan de andere kant. Je kunt de oogschaduws goed blenden met het natuurlijke kwastje, opbrengen gaat veel beter met de sponsapplicator!

In het palette vind je vijf oogschaduws, de meest linkse is een matte beige/witte oogschaduws die als basis fungeert, die breng je over het hele ooglid aan om het te egaliseren, iets wat prima gaat met de sponsapplicator. Daarna heb ik de drie donkerste oogschaduws aangebracht met een MAC kwastje (239) en geblend met een andere MAC kwast (224) dat vind ik toch iets fijner! De lichte kleur met glans (tweede van links) heb ik weer gebruikt onder mijn wenkbrauwen. De twee middelste kleuren bevatten fijne zilveren glitters, ik snap waarom ze dat hebben gedaan, het maakt de oogschaduws levendig, maar persoonlijk had ik liever oogschaduws met een satijnen finish gezien. Nu zie ik toch wel wat glitters naar beneden dwarrelen!

De eyeliner, helemaal rechts in het palette, is op zich prima van textuur, ik vind de kleur alleen niet diepzwart, maar wel heel donkerbruin, ook prima natuurlijk! De look die ik heb gemaakt is mooi, neutraal en vooral goed draagbaar voor heel veel gelegenheden, het blijft allemaal geweldig zitten, niets mis mee!

swatches Dior Eye Reviver palette

de look heb ik afgemaakt met een mascara van Yves Saint Laurent!

Geen knalkleuren natuurlijk, maar wel gewoon mooi! Ik heb hier nog geen blush op, mijn lipstick is de Organza lipstick van L'Oreal Paris Color Riche.

Diorskin Nude Tan Tie Dye edition blush harmony 001 Pink Sunrise EUR 58,50

Pink Sunrise is de lichtste variant uit de Tie Dye collectie, ik moet zeggen dat de kleur veel lichter is in het echt dan op de foto, jammer natuurlijk want op mijn huid zal die dan niet zo goed uitkomen ben ik bang! Natuurlijk heeft het ook weer voordelen, zo is de kleur prima voor iemand met een heel lichte huid....tenminste? Laten we even verder kijken, zo op de foto is het wel een beauty!

Je mengt alle kleuren door elkaar als je de blush opbrengt, dat kan prima met het bijgeleverde kleine kabukitje trouwens, die is heel erg fijn! Ik heb er inmiddels een aantal liggen en gebruik ze best vaak, het maatje is ook handig om te gebruiken voor contourpoeder bijvoorbeeld! Op mijn vinger lijkt de kleur mooi roze, wel wat licht, maar je ziet de kleur zeker wel!

swatch Pink Sunrise

links zonder blush en rechts met Pink Sunrise, zoals je ziet is de kleur voor mij echt wat te licht en vooral te wit, ik denk dat dit op zich wel een mooie tint kan zijn voor lichtere huidjes. Toch had de blush wel iets meer kleur mogen hebben, zeker bij een zomerse collectie kan dat best. Je kunt de kleur ook niet echt opbouwen, omdat je steeds vrij veel witte highlighter "meepakt", misschien helpt het als je alleen de paarse en roze tint opneemt op de kwast? Het kan dus wel!

Natuurlijk is er ook Dior nagellak (EUR 26,00) en die is altijd fijn in gebruik! Dat is zeker nu ook het geval, al moet je toch wel drie laagjes van Sunwashed opbrengen voor een echt dekkend effect. Ik heb er op de foto maar twee opgebracht, ik wilde nl. nog een paar laagjes Tie Dye topcoat (EUR 37,00) aanbrengen en anders zou het misschien te dik worden?

Van de Tie Dye topcoat had ik niet zulke hoge verwachtingen, maar ik vind het effect juist heel leuk! Nu vind ik de combinatie tussen de lichtgele basis en de lichtroze, transparante, jelly topcoat misschien niet de beste, je kunt wel goed zien wat het effect is van twee laagjes Tie Dye topcoat. Je krijgt een soort siroop nagels....die steeds dieper rood worden als je nog een laagje aanbrengt, de kleur droogt niet egaal op en dat is juist leuk! Trouwens, het is dan wel een topcoat, echt hard wordt deze niet, een echte topcoat is dus wel nodig!

Dior Vernis 319 Sunwashed (twee laagjes)

Dior Vernis Sunwashed + twee laagjes Dior Topcoat Tie Dye 

 

Wat vinden jullie van deze collectie? Het Eye Reviver palette is zeker fijn en mooi, de kwaliteit is heel goed en wat dat aangaat is het een musthave, toch ligt dat zeker aan wat je in jouw stash hebt zitten. Ga je voor iets unieks, dan is het Contrast Horizon palette misschien juist wel leuker, samen met een Tie Dye blush! Pink Sunrise is wat aan de lichte kant, zoek je wat fellers, dan kun je misschien beter naar Coral Sunrise gaan kijken, ik weet wel dat ik dat nog ga doen! En de jelly topcoat is gewoon heel erg leuk! Ik ga eens experimenteren wat de leukste combinatie is!

 

Je vindt de Dior Tie Dye collectie inmiddels als online bij De Bijenkorf, zolang de voorraad strekt trouwens, want een aantal producten is een limited edition. Natuurlijk komt de collectie ook bij de andere Dior verkooppunten in de winkels. Welke prodicten limited edition zijn, dat kun je terugvinden in dit artikel, daar vind je ook alle prijzen en andere producten. Gaat er iets op jouw wishlist?

Deel dit artikel
Back to top