Inspiratie & Tutorials

Inspiratie - wat draag je op een bruiloft?

Ben jij binnenkort de bruid? Of ben jij één van de gasten op een bruiloft? Grote kans dat dit de komende maanden het geval is, want het “wedding season” is weer aangebroken, de periode in het jaar waarin veel bruiloften gepland worden. Als je de bruid bent, dan ben je ongetwijfeld al maanden (of jaren?) bezig met de voorbereidingen, maar ook als gast moet je best een beetje uitpakken met een mooie, passende outfit, fancy make-up en fotowaardig kapsel. Tenslotte blijven de foto’s altijd en worden ze overal gedeeld op social media, daar wil je maar liever fraai op staan!

De mooiste dag van je leven

 

Als bruid weet je natuurlijk allang wat je aan gaat trekken, de jurk heb je waarschijnlijk al maanden geleden uitgekozen en hangt al voor je klaar. Heb je ook al een proefkapsel en -make-up laten doen bij een kapper en/of visagiste? Of ga je zelf aan de slag? Mijn tip is in elk geval om tijdens je huwelijksdag dichtbij jezelf te blijven, ga dus niet helemaal over de top tot je onherkenbaar bent. Draag je normaal weinig make-up, laat je dan niet verleiden tot het extreme bruidsmake-up, maar hou het subtiel. Toch is een beetje make-up wel aan te raden, dat staat altijd mooier op de foto’s, dus een basis van foundation, concealer, matterende poeder, highlighter op de juiste plaatsen en een mooie subtiele blush is altijd een aanrader.

Zorg dat de “maid of honour” ook een tasje meeneemt met make-up om eventueel tussendoor wat bij te werken! Is het een zonnige dag? Dan zou je misschien een product met zonbescherming/SPF willen gebruiken, maar kun je die dag beter beter skippen, die producten zorgen namelijk i.c.m. een flits voor een “spookachtige” look doordat de zonnefilters licht reflecteren. Dat staat toch niet zo mooi op de foto, denk ik!

 

Wil je voor make-up advies bij een professional terecht? Dat kan heel goed bij de MAC stores in Amsterdam en Den Haag, zij hebben speciale opties voor bruidsmake-up en ook bij de Bobbi Brown counters hebben ze een speciale "behandeling", informeer er zeker even.

Be my guest

 

Wij Nederlanders hebben soms weleens de neiging om het niet zo nauw te nemen met een dresscode , “tenue de ville” associëren we met de outfit die we dragen als we op een vrije zaterdag de stad in gaan i.p.v. een mooi pak voor mannen en een chique jurkje voor vrouwen. Maar zo’n dresscode is er niet voor niets, het is natuurlijk wel zo respectvol om je daar enigzins aan te houden. Je kunt dus ongestraft op zoek gaan naar een mooie, oufit voor die dag, kies wel iets wat past bij de sfeer van de bruiloft en pas ook je accessoires aan. Een mooi jurkje, dat niet te kort is en van een mooie stof is gemaakt is altijd goed, eventueel kun je het ook combineren met een jasje, een rok en jasje mag natuurlijk ook. Traditioneel zijn de kleuren voor een bruiloft niet al te fel, kies in elk geval geen wit (dat draagt alleen de bruid op zo’n dag!), maar ook zwart is niet altijd de beste keuze, dit jaar zie je in de winkels gelukkig veel poedertinten die prachtig passen. Neem een leuke clutch mee, een grote tas is een no go!

 

Helemaal leuk is het om een outfit te complementeren met een hoed, die zijn tenslotte weer helemaal terug! Maar als je dat niets vindt, dan is het toch extra leuk om iets moois met je haar te doen. Lange haren in losvallende krullen en slagen, staat superfeestelijk en is makkelijk zelf te doen, zorg wel voor een goede haarspray om de krullen te verstevigen en eventueel wat olie voor een mooie glans. Is het weer iets minder goed en waait onze Hollandse wind lekker door, dan is een mooie vlecht een goede keuze, als je eerst wat volume spray in je haren doet, wordt deze mooi vol, het mag allemaal wat losser tegenwoordig.

hoed van Philip Treacy via net-a-porter

 

Qua make-up is het advies om het een beetje rustig te houden, het is een feestelijke dag, maar een full avond make-up look is voor overdag misschien iets teveel van het goede. Hou het dus vooral zacht, gebruik natuurlijke tinten voor ogen, breng een subtiele blush en bronzer aan en combineer dit met een lipstick die niet teveel afgeeft, een matte lipstick is erg fijn omdat die echt goed blijven zitten. En natuurlijk vergeet je de waterproof mascara en eyeliner niet, er zal toch best een traantje vloeien!

gebruik het liefst "muted" kleuren qua make-up, probeer het vooral licht en lief te houden, al mag je natuurlijk heus een mooie eyeliner gebruiken en een goede mascara. Qua parfum kun je het beste kiezen voor een lichte bloemige geur, liefst een beetje romantisch zoals Flowerbomb of Love Story van Choé. Ben je zelf de bruid, dan is het ook leuk om de bloemen uit je bruidboeket te laten terugkomen in je parfum.

Lisa Eldridge heeft enorm veel mooie video tutorials gemaakt waarin ze prachtige looks laat zien die heel geschikt zijn voor een bruiloft

 

Ben jij binnenkort de bruid? Of ben je te gast? Weet je al wat je gaat dragen op die dag? Ik heb een zomerbruiloft op de planning staan, ik moet maar eens gaan verzinnen wat ik ga dragen op die dag! heb je vragen, stel ze gerust en voor inspiratie kun je nu ook in de webshop van De Bijenkorf terecht, daar vertellen ze je meer over de verschillende dresscodes.

Deel dit artikel
Back to top