Reviews

Vernieuwde Rituals Tao collectie - voor ontspanning in je drukke leven

Na een drukke dag stap ik altijd met veel plezier onder de douche om alle drukte, stress en vermoeidheid van mij af te laten spoelen, het warme water van mijn regendouche werkt al heel ontspannend! Toch kies ik de producten die ik gebruik zeker met zorg, zo vind ik het fijn om een bodyscrub, doucheschuim en bodycreme te gebruiken die een ontspannende geur en werking hebben. Rituals heeft onlangs hun Tao lijn vernieuwd en na het testen heb ik zeker een paar favorieten, de bodyscrub is echt geweldig! Lees je even mee voor meer informatie en mijn review?

Toen ik onlangs de complete collectie van Rituals binnenkreeg heb ik mijn hele lichaamsroutine maar even omgegooid, hoe leuk is het om alle producten van een verzorgingslijn voor het lichaam te kunnen testen? Dat gebeurt mij ook niet altijd, maar eigenlijk vind ik het wel fijn omdat alle geuren nu perfect op elkaar zijn afgestemd. En ik hoopte natuurlijk dat de ontspannende, rustgevende werking nog beter zou zijn, ik heb het nl. best een beetje druk de laatste tijd. Maar dat is vast herkenbaar voor jullie, iedereen is natuurlijk druk met het balanceren tussen werk/studie, gezin en ontspannning, laten we ons dus vooral inspireren door de Tao filosofie.

 

Deze eeuwenoude Chinese filosofie focust op het in balans brengen van yin en yang, om zo ervoor te zorgen dat je in je drukke leven toch de nodige rust en ontspanning vindt, mede door gebruik te maken van rustgevende geuren en fijne texturen. Ik heb een flink aantal van de producten al getest, maar laat mij je er eerst even mee laten kennis maken!

  • T’AI CHI EUR 8,00 (bus 200 ml) - Verzorgende douchegel die de geur van witte lotus combineert met de verzorgende eigenschappen van yi yi ren, een ingrediënt dat oorspronkelijk gebruikt werd in Chinese geneesmiddelen. De gel verandert in een rijk schuim zodra het in aanraking komt met water.
  • WU WEI EUR 13,50 (fles 500 ml) - Rijk en kalmerend badschuim met witte lotus en yi yi ren dat zorgt voor een zijdezachte huid. Een fles is goed voor tien ontspannende baden.
  • WAI WANG EUR 19,50 (pot 300 ml) - Milde scrubcrème die hydrateert zonder een vette huid achter te laten. Een combinatie van Chinese bamboedeeltjes met een rijke crème die dode huidcellen voorzichtig verwijdert. De diepe reiniging van de huid zorgt voor een egaal bruine huid.
  • SILENCE HANDSCRUB EUR 10,00 (tube 200 ml) - Luxueuze 3-in-1 handscrub voor dagelijks gebruik, die de huid diep reinigt, verzacht en versoepelt. Verrijkt met verzorgende oliën die snel door de huid worden geabsorbeerd en de vochtbalans van de huid herstellen.

de body scrub is heel zacht, maar zeker effectief! Dode huidcellen op benen, armen en de rest van het lichaam verdwijnen met een goede scrubbeurt, maar de huid wordt daarnaast ook gevoed en voelt direct zacht aan. De scrub is niet vettig, maar dus wel voedend, de geur is heel rustgevend en door de zachte scrubdeeltjes is het ook een ontspannende bezigheid om je lichaam te scrubben!

ingrediëntenlijst Rituals Wai Wang met silica ofwel zand als scrubdeeltjes, maar daarnaast ook verzorgende shea boter, kokosolie en plantenextracten zoals bamboe

Onze handen hebben behoorlijk te lijden en we verwennen ze eigenlijk niet vaak genoeg! Wassen...dat doen we ze meestal wel genoeg, soms veel te vaak waardoor ze uitdrogen en er niet meer mooi uitzien, zonde! Gebruik daarom iedere dag eens deze rijke handscrub op je droge handen, masseer goed in (ook bij de nagels) en spoel hem af, fluweelzachte handen zijn het gevolg! Lekker, want zo ruiken ze fijn en zijn ze ook goed verzorgd en schoon, 3 vliegen in één klap!

ingredientenlijst Rituals Tao Silence

  • QING FA EUR 11,50 (tube 75 ml) - Verzachtende en verkoelende voetscrub die de huid polijst en zijdezacht laat aanvoelen dankzij het verfrissende van Chinese munt en het verzachtende van yi yi ren. Laat de huid soepel en verzorgd achter.
  • LAO TZE EUR 10,00 (tube 75 ml) - Rijke en verkoelende voetenbalsem die een droge, ruwe huid zijdezacht en soepel maakt.

ingrediëntenlijsten Rituals Lao Tze & Qing Fa - heerlijke producten voor de voeten, soms letterlijk ondergeschoven kindjes maar dat gaat vast veranderen als je deze verkoelende voetenscrub en balsem hebt geprobeerd. Ik probeer iedere week minstens 2 keer mijn voeten te scrubben, soms "gewoon" met mijn bodyscrub maar omdat de huid van de voeten stugger en dikker is, is een speciale voetenscrub echt beter. Die is wat steviger, waardoor ook echt stugge huid sneller minder zal worden. De geur van deze twee producten is wat frisser, meer minty dan de andere producten uit de Tao lijn, maar dat is zeker voor de voeten heel erg fijn....die zitten nogal eens dagenlang opgesloten in dichte schoenen....

boven Silence handscrub en onder Qing Fa voetenscrub

  • MEI DAO EUR 15,50 (pot 200 ml) - Rijke en verzorgende bodycrème die een zijdezachte huid achterlaat. De subtiele geur van witte lotus is gecombineerd met de voedende eigenschap van yi yi ren.
  • XIU XI EUR 13,50 (plastic flacon 150 ml) - Hydraterende massageolie met een kalmerend effect. Een kleine hoeveelheid olie is voldoende voor een ontspannende massage van het hele lichaam.
  • QI EUR 11,50 (roller 15 ml) - Licht stress relief serum dat gebruikt kan worden op de slapen, het voorhoofd en de nek. Biedt verkoeling en ontspanning en vermindert stress. Combineert het verfrissende van Chinese pepermunt met het verzachtende van yi yi ren.

De Mei Dao body creme is heerlijk, vooral de textuur is fijn, heel licht en makkelijk smeerbaar, maar ook erg voedend zonder dat deze plakkerig wordt. De geur is eerst warm en comfortabel, maar na een tijdje ruik je ook het frisse groen van de lotus terug in de creme. Ik ben nogal kritisch op bodycremes omdat ik het extreem vervelend vind als je heel lang met plakkerige armen rondloopt, die vervolgens weer overal vlekken achterlaten op tafels, bureaus en stoelen....daar heb ik bij deze body creme geen last van gelukkig!

ingrediëntenlijst Rituals Mei Dao bodycreme

kun je wel wat extra ontspanning gebruiken, gebruik dan de Qi roller op de drukpunten bij je hoofd (slapen, voorhoofd en nek) en de frisse geur zou moeten helpen, bij mij werkt het niet hoor....ik heb bij stress net iets meer nodig denk ik, maar het voelt wel lekker fris.

ingrediëntenlijst Rituals Xiu Xi - een massageolie met druivenpit-, amandel- en zonnebloemolie, waarvan je maar heel weinig nodig hebt voor een massage. Laat de olie in je hand even warm worden of leg het plastic flesje even in warm water, dat is ook handig! Fijn dat de flacon niet van glas is gemaakt, toch iets veiliger bij een olie!

  • YIN EUR 16,50 (glazen flacon 50 ml) - Kalmerende bed en body mist, die een goede nachtrust stimuleert. De mist bevat geen alcohol en kan dan ook gebruikt worden op zowel textiel als op de huid.
  • QI GONG EUR 8,00 (spray 150 ml) Anti-transpirant die 24 uur bescherming biedt tegen ongewenste geuren. De milde formule voorkomt witte strepen op kleding.
  • QI GONG STICK EUR 9,50 (stick 75 ml) - Milde en verzorgende anti-transpirant stick die tot 24 uur bescherming biedt.

 

Ik gebruik zelf altijd graag zacht ruikende deodorants en die vind je eigenlijk maar lastig, vaak zijn ze extreem sterk qua geur en dat "clasht" dan vaak met de andere producten die ik gebruik. Niet fijn! Deze deo's van Rituals zijn behoorlijk zacht van geur en ook zacht voor de huid, die kan ook weleens gevoelig zijn onder de oksels. De bed & body spray is ook fijn, al moet ik eerlijk zeggen dat ik er niet eerder van in slaap lijk te vallen...maar lekker ruiken, dat doet het zeker wel. Ik gebruik hem niet als body spray trouwens, maar het kan dus wel en omdat er geen alcohol in verwerkt is zal de body spray de huid ook niet uitdrogen.

Ik ben in elk geval fan van deze vernieuwde Tao lijn, vooral de bodyscrub en handscrub heb ik de afgelopen tijd vaak gebruikt, maar de pot bodycreme staat ook beneden en daarmee smeer ik regelmatig mijn armen en benen in, fijn dat deze niet plakt maar wel heel goed hydrateert. Sem heeft (natuurlijk) de T'ai Chi shower gel in gepikt en vraagt of ik al een nieuwe fles wil kopen, hij vindt hem heel erg fijn. Het is ook altijd zo leuk om te zien hoe de gel verandert in zacht schuim bij aanraking met water, lijkt wel tovernarij. Het enige product dat ik nog niet getest heb ik de badschuim, maar die komt ook snel aan de beurt, als ik eindelijk eens tijd heb in de drukke dagen die ik voor de boeg heb!

 

Je vindt de vernieuwde Rituals Tao collectie bij alle Rituals verkooppunten sinds april 2015 (deze maand dus), natuurlijk kun je ook online shoppen via www.rituals.com of bij De Bijenkorf. Heb jij de vernieuwde producten ook al getest of gebruikt?

Deel dit artikel
Back to top