Reviews

Mijn 5 favoriete MAC lipsticks

Door de jaren heen heb ik echt ontelbaar veel lipsticks van MAC getest, van zachtroze tot knallend rood, van mat zwart tot glitterend paars! De meeste lipsticks waren uit limited edition collecties, die nooit meer terugkwamen, maar ik heb toch een paar echte favorieten die ik echt regelmatig heb gekocht en natuurlijk gebruikt. Zo ontdekte is bv dat ik wel drie Lady Danger lipsticks had liggen, dat is zeker één van mijn favorieten! Maar ik heb er nog vier, kijk je mee wat mijn 5 favoriete MAC lipsticks van het moment zijn?

Nou ja, van het moment, dat klopt niet helemaal, dit zijn mijn vijf favoriete MAC lipsticks uit het vaste assortiment, die al jaren tot mijn favorieten horen. De nieuwste aanwinst is de matte Kinda Sexy, die gebruik ik eigenlijk nog maar sinds eind vorig jaar, maar deze kleur is inmiddels echt onmisbaar.

Op de foto hierboven staan ze alle vijf : Ruby Woo, Lady Danger, Kinda Sexy, Vegas Volt en Creme d'Nude. Drie van de vijf lipsticks hebben een matte finish, iets wat nu behoorlijk hip is, maar Ruby Woo en Lady Danger zijn al jarenlang zeer gewilde kleuren bij MAC en dus kun je wel stellen dat matte lipsticks gewoon altijd hot zijn geweest. Ik ben er in elk geval al heel lang fan van!

van links naar rechts : Creme d'nude, Vegas Volt, Kinda Sexy, Lady Danger en Ruby Woo

MAC Ruby Woo (matte finish) - levendig blauw rood, een heel koele rode tint met een blauwe ondertoon, die een zeer chique uitstraling heeft en een heel matte finish. De textuur is erg droog, daar moet je wel een beetje tegenkunnen, maar op goed gehydrateerde lippen is het geen probleem om deze te dragen. Het aanbrengen kan weleens iets lastig gaan, persoonlijk gebruik ik het liefste een penseeltje om de lipstick aan te brengen.

De houdbaarheid is echt geweldig, deze lipstick gaat nergens naartoe als je deze draagt, geeft vrijwel niet af op servies of bestek, zelfs een luchtige zoen geeft geen lipstickafdruk en dat is wel heel erg fijn. Dit is zo'n klassieke kleur die iedereen eigenlijk in huis zou moeten hebben, de kleur staat ook iedereen.

MAC Lady Danger (matte finish) - sprankelend koraalrood - een behoorlijk vurige rood, die neigt naar oranje en daardoor vooral prachtig is bij iets getinte huidjes, bij een lichte huid met een roze ondertoon vind ik deze niet altijd even mooi staan, al ligt het ook erg aan de haarkleur en combinatie met andere make-up. Lady Danger is een stuk romiger dan b.v. Ruby Woo en brengt ook makkelijker aan, de finish is ook iets minder mat, maar zeker niet glanzend.

Ik draag Lady Danger vaak in de zomer of in elk geval als het zonnetje schijnt, door het warme licht oogt de kleur nog mooier en knallender! Lady Danger staat echt heel mooi bij blondines en is zeker ook een aanrader als je een balayage met lichte tinten hebt, de kleur is fris en toch knallend. De houdbaarheid is prima, maar doordat de lipstick iets romiger is dan Ruby Woo geeft de kleur wel iets af.

MAC Kinda sexy (matte finish) - neutraal roze/rood - ik zocht eind vorig haar een nude lipstick, maar wel één die niet te licht zou zijn, liefst met een matte finish. Mitch van de MAC store in Den Haag raadde toen Kinda Sexy aan en die keuze was echt heel goed, de kleur is zeker niet licht, maar wel lekker fris en "nude", ideaal om te combineren met een donkere ooglook. Maar ook als ik geen knallende kleur wil dragen is dit een goede keuze, mede door de matte finish, die toch wel stoer is. Ik vind het wel meer een kleur voor de wintermaanden, in de zomer kies ik zelf toch liever voor iets kleurrijkere tinten, maar gelukkig hebben we in Nederland een behoorlijk lange winter....kan ik Kinda Sexy snel weer wat vaker dragen.

Oh ja, het is ook een mooie combinatie met het Soar lippencil om zo mooie volle Kylie Jenner lippen te maken! De houdbaarheid is vergelijkbaar met Lady Danger, al lijkt deze iets sneller te verdwijnen, maar dat kan ook aan de kleur liggen, die ligt natuurlijk best dichtbij mijn eigen lipkleur.

MAC Vegas Volt (amplified finish) - volle koraalkleur - heel lang geleden kocht ik, uit de speciale Raquel Welch Icon collectie van MAC, deze prachtige, perzik-koraal kleur met mooie glans die zo extreem sexy is! De kleur is heel fris, maar wel sprekend en makkelijk in gebruik is. De lipstick heeft een prima dekking in één keer over de lippen strijken, de textuur is romig en de lipstick heeft een mooie, maar niet overdreven glans. Wist je trouwens dat de versie uit de exclusieve collectie een tijgerprintje had? Ik heb hem nog in mijn stash, maar de kleur is te oud om te gebruiken, gelukkig zit Vegas Volt gewoon in de vaste collectie en als je zoekt naar een perzik/koraal tint, dan moet je deze gewoon eens proberen, ik ben er al jaren fan van!

Door de romige textuur is de kleur iets sneller van de lippen af, maar met even extra smeren is dat ook zo weer opgelost!

MAC Creme d' Nude (cremesheen finish) - bleek perzik/beige - jaren geleden bracht MAC deze creme d'nude cremesheen lipstick uit, het was een kleur die heel erg gewild was in die tijd, mede omdat de "nude" lip toen heel erg in was. Deze nude kleur was perfect voor mij, omdat de kleur mijn eigen lipkleur net wat mooier en glanzender maakte zonder al te veel op te vallen, ik droeg de kleur graag en vaak. Inmiddels hou ik eerlijk gezegd meer van lipsticks die wat meer opvallen en is Creme d'nude langzaam aan het verdwijnen uit dagelijkse lipstickbakje. Ik gebruik hem nog wel, maar minder vaak dan (zeg) een jaar geleden, mede omdat Kinda Sexy er bij is gekomen. Toch vind ik het een aanrader, vooral door de fijne finish en de mooie glans, zeker een aanrader als je niet zo houdt van felle lipsticks!

Eindelijk een keer een artikel over mijn favoriete MAC lipsticks van de laatste jaren! Ik ben nog steeds blij met ze (behalve dan misschien met Creme d'nude omdat ik die een beetje "zat" ben) maar ben toch op zoek naar nieuwe aanvullingen op mijn favorieten! Ik moet dus snel weer een keer lipsticks gaan swatchen bij MAC, ik zoek nl. kleuren die wel in het vaste assortiment zitten omdat ik ze graag nog een keer koop als ze echt mooi zijn. En dat is altijd lastig bij tijdelijke collecties!

 

Alle lipsticks uit dit artikel vind je in het vaste assortiment van MAC, je betaalt EUR 19,00 voor een lipstick van 3 gram en daar doe je behoorlijk lang mee, vooral de matte varianten gaan zeker niet snel op! Je koopt ze o.a. bij De Bijenkorf, Douglas en natuurlijk de MAC stores (Den Haag, Amsterdam en online).

Emo vindt Ruby Woo ook best mooi!

Wat zijn eigenlijk jouw favoriete MAC lipsticks uit de vaste collectie? Heb je nog tips voor me? 

Deel dit artikel
Back to top