Nieuws

Weer een jaar voorbij & mooi ouder worden, dat doe je zo!

Hiep hiep hoera!! Vandaag ben ik 45 jaar geworden....al kun je je afvragen of je daar nu zo blij mee moet zijn? Ouder worden is niet altijd leuk natuurlijk? Onzin! Ouder worden is helemaal niet erg, zeker als je bedenkt dat er heel wat mensen zijn die veel te jong overlijden. Ik mag dus van geluk spreken dat ik gezond en wel vandaag mijn 45e verjaardag vier, laten we daar maar eens op proosten. Maar ik wil natuurlijk wel graag "mooi" oud worden en één van mijn "geheimen" geef ik vandaag prijs : update regelmatig je huidverzorginsroutine!

Ik hou zelf erg van het experimenteren/uitproberen van nieuwe producten, al is dat nu natuurlijk deel van mijn werk. Toch deed ik dit altijd al, ik ben altijd benieuwd naar nieuwe producten geweest. Ik heb eigenlijk geen producten die ik al jaren en jaren gebruik, daarvoor wissel ik te regelmatig af. Vroeger, voordat ik beautyblogger was, dacht ik bij iedere aanschaf na of het product nog wel voldeed voordat ik het opnieuw aanschafte. Vaak was dat wel zo, maar soms ook niet, dan merkte ik aan mijn huid dat deze iets anders nodig had. Ik leerde om te luisteren naar mijn huid, dat is misschien wel mijn geheim. Maar hoe dat je dat, die huid zegt toch niets terug?

mijn voorbeeld om mooi ouder te worden is Grace Kelly ofwel Princess Grace van Monaco, helaas werd ze ook weer niet zo heel erg oud

Je bent geen 18 meer en je huid ook niet

 

Nee, je bent geen 18 meer, maar waarom gebruik je dan nog steeds dezelfde huidverzorgingsproducten als toen je die leeftijd had? Als de puberteit voorbij is, dan is het tijd voor iets nieuws, iets wat past bij je leven op dat moment (misschien ga je regelmatig op stap, drink je alcohol en ben je een tikje gestresst?). Maar ook als je boven de 30 bent (en misschien wat meer gesetteld?), dan is het toch echt wel verstandig om die producten langzaam maar zeker in te ruilen door producten die iets meer doen voor je huid dan hydrateren en beschermen tegen de zon. En zo heeft iedere levensfase ook haar eigen huidverzorgingsroutine, die trouwens wel steeds uitgebreider wordt naarmate je ouder wordt (ik spreek uit ervaring!).

 

En wat is eigenlijk mooi?

 

Mooi...dat zijn mensen die positiviteit, vriendelijkheid en liefde uitstralen, met of zonder rimpeltjes, vlekjes en plekjes, want daar kijk je altijd doorheen als je ze ziet. Tenminste zo hoort het te zijn, gek genoeg kan ik dat bij anderen zeker zo zien, maar bij mezelf is dat toch altijd even anders. Ik ben ook positief ingesteld, maar kan desondanks soms balen van de pigmentvlekjes die ik heb terwijl die mij bij een ander nooit opvallen. Je bent toch vaak de grootste criticus van jezelf, zonde eigenlijk! Probeer jezelf dus af en toe te zien door de ogen van iemand anders, dan lijk je misschien wel veel "mooier"!

 

Maar mijn oma dan?

 

Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die nooit (of amper) wat aan huidverzorging doet en er zelfs op bejaarde leeftijd nog prima, strak en rimpelloos uitziet. Tja, dat is natuurlijk heel fijn voor die persoon en ik denk dat veel mensen er best een beetje jaloers op zijn. Sommige mensen hebben gewoon goede genen, die hebben simpelweg geluk gehad daarmee! Maar het is net zoals als roken, er zijn mensen die dat hun hele leven kunnen doen zonder enig medisch probleem, maar uit de praktijk blijkt toch dat het echt enorm schadelijk voor ieders gezondheid is. Kortom, ga er maar vanuit dat jij niet bij die geluksvogels hoort qua huid en je gewoon heel goed voor je huid moet zorgen om mooi oud te worden!

Luisteren naar je huid dus en regelmatig je gezichtsverzorgingsroutine updaten en aanvullen als het nodig is! Wanneer je dat moet doen kun jij alleen zien en merken aan je huid, een gezonde huid zal er ook gezond uitzien met een goede textuur, kleur en glans. Heb je een huid die altijd lastig doet, nooit eens fijn aanvoelt en je na jaren nog steeds niet "mooi" vindt, gooi dan alles eens over een andere boeg en ga serieus werk maken van een goede huidverzorging, zo word jij ook "mooi" oud!

Deel dit artikel
Back to top