Reviews

Vernieuwde Chanel CC cream - nu in meer kleuren en SPF 50

Toen ik een paar weken geleden een tasje met Chanel CC creams binnenkreeg, was ik niet direct heel nieuwsgierig, tenslotte is dat al een bestaand product. Maar na het lezen van het persbericht werd ik toch wel benieuwd, vooral omdat het een compleet nieuwe, verbeterde formule is en er eindelijk ook meerdere kleuren zijn. Wist je trouwens dat de CC in deze naam staat voor complete correction en niet (zoals bij veel andere CC creams) voor color correction. Eigenlijk zou ik deze CC cream willen omschrijven als een BB cream met extra's. Kijk je mee naar het resultaat?

Wat is er anders aan de nieuwe formule?

 

De formule is behoorlijk veranderd, zo geeft deze CC cream veel meer dekking dan de eerdere versie en lijkt deze ook iets meer te glanzen, waardoor het effect wat natuurlijker oogt. De dekking is overigens wel natuurlijk en fris, de CC cream zorgt absoluut dat de huid egaler oogt en kleine oneffenheden en roodheid minder opvallen, maar de dekking is niet too much. 

Eigenlijk doet deze CC cream mij denken aan fijne BB creams zoals die van Dior en Guerlain, het is een fijn product in gebruik omdat het heel makkelijk aanbrengt en direct een mooi resultaat geeft. Het voelt fijn aan op de huid, je merkt dat het meer een  verzorgend product is dan een make-up product en dat maakt dat het vooral fijn voor vrouwen (en mannen) die graag een iets mooiere huid willen zien zonder een echt make-up effect.

 

Qua verzorgende ingrediënten zorgt een perzikextract voor de anti-aging werking in de CC cream, verzacht een natuurlijk marine extract de huid, hydrateert hyaluronzuur heel goed en beschermen minerale en chemische filters de huid heel goed met een SPF 50.  Natuurlijk pigmenten zorgen voor een egalere huid, zo merk je direct dat roodheid, donkere vlekjes en vergrootte poriën minder zichtbaar zijn na een laagje CC cream.

ingrediënten Chanel CC Cream SPF 50

 

Het resultaat in foto's

 

Fijn dat Chanel nu ook de CC cream heeft uitgebracht in meerdere kleuren, in Nederland zullen er 3 tinten te koop zijn, er is nog een lichtere tint die niet hier op de markt komt. De kleurkeuze is niet heel groot, maar omdat de CC cream een natuurlijke dekking geeft zul je ook merken dat de kleuren goed passen bij verschillende huidskleuren. Zo gebruik ik op de foto's hieronder de 40 Beige, maar ik kan ook prima de 30 beige gebruiken zonder al teveel verschil. 

v.l.n.r. Chanel CC Cream SPF 50 20 Beige, 30 Beige en 40 Beige

v.l.n.r. Chanel CC Cream SPF 50 20 Beige, 30 Beige en 40 Beige

 

Ik heb de CC cream de laatste paar dagen gedragen zonder een dagcreme eronder, iets wat ik niet zo vaak doe met een product als een CC of BB cream, maar door de verzorgende formule voelt het juist erg goed. Ik gebruik de CC cream dus direct na mijn serum en oogcreme, maar je kunt naar wens ook nog een dagcreme eronder dragen, doe vooral wat je fijn vindt aanvoelen. Natuurlijk heb ik dat ook geprobeerd, maar dan vind ik persoonlijk het resultaat wat te glanzend worden en is de houdbaarheid ook minder goed.

voor de Chanel CC cream

met Chanel CC cream spf 50 40 Beige

links zonder Chanel CC cream en rechts met een laagje Chanel CC cream spf 50 40 Beige

 

Op de foto's zie je waarschijnlijk al dat het resultaat van een laagje CC cream mooi en natuurlijk is, ook van dichtbij! En je ziet ook dat vlekjes, sproetjes en roodheid minder te zien zijn, de huid ziet er toch egaler uit. Door de mooie finish zie je er ook direct frisser en minder vermoeid uit, al met al is het zeker een aanrader voor degene die houden van een natuurlijk ogend product dat toch een goed, langdurig resultaat geeft.

Want dat is zeker opvallend voor een product als dit, het blijft echt heel goed zitten en zorgt er ook voor dat de glans mooi blijft zonder dat het in de loop van de dag gaat glimmen. Zelf gebruik ik meestal een beetje poeder over de CC cream op sommige plaatsen, maar niet over mijn hele gezicht, dat vind ik niet nodig.

Nog even een totaalplaatje met een beetje concealer, oogschaduw, mascara, eyeliner en poeder, het resultaat is mooi en natuurlijk!

 

De nieuwe Chanel CC cream SPF 50 is zeker een verbetering, natuurlijk vooral doordat de kleurkeuze groter is, maar zeker ook door de formule die fijner is geworden en doordat deze CC cream met SPF 50 beschermt tegen de zon. Als je geen andere producten gebruikt (zoals poeder of blush) dan kun je deze CC cream zelfs prima als echte zonbescherming gebruiken en deze regelmatig opnieuw opbrengen, dat werkt prima. Ook als zomerse foundation is het een prima alternatief voor normale foundations i.c.m. een dagcreme/zonbescherming, kortom...als je houdt van BB of CC creams en fan van Chanel bent, dan is het zeker het proberen waard.

De Chanel CC Cream SPF 50 kost EUR 62,00 (tube 30 ml) en is vanaf 1 mei 2015 te koop bij de bekende verkooppunten zoals De Bijenkorf, Douglas en ICI Paris XL. Dat is niet bepaald goedkoop, maar persoonlijk vind ik het toch een aanrader als je het niet erg vindt om iets meer uit te geven voor een fijn product. Ben jij benieuwd naar deze CC Cream?

Deel dit artikel
Back to top