Reviews

Wil je een schonere huid? Gebruik een reinigingsborstel zoals de Philips VisaPure!

Vrijwel wekelijks krijg ik vragen van lezeressen in mijn mailbox en één van de meest gestelde vragen gaat over elektrische gezichtsborstels zoals de Philips VisaPure. Heel wat vrouwen (en mannen) vragen zich namelijk af of zo'n borstel nu echt verschil maakt, wordt de huid echt schoner als je zo'n borstel gebruikt dan als je de huid met de hand reinigt? Ik dacht zelf altijd al van wel, maar ik had het nooit uitgetest, tot nu dan. Kijk je mee naar het echte effect van de VisaPure?

 

Wat is de Philips VisaPure?

 

De Philips VisaPure is alweer twee jaar op de Nederlandse markt te vinden en was bij de introductie echt een baanbrekend product! Voor die tijd waren er maar weinig vrouwen die een elektrische gezichtsborstel gebruikten en dat is nu echt wel anders, voor velen van ons is het inmiddels een onmisbaar product. Maar wat is het nu eigenlijk en hoe werkt het?

De VisaPure is een oplaadbare, draadloze gezichtsborstel die de gezichtshuid binnen een minuut veel grondiger reinigt dan je met je handen zou kunnen doen. De borstelkop van de VisaPure bevat 17.000 zachte maar wel stevige haartjes die vuil, dode huidcellen en make-up tot wel 10 keer beter verwijderen dan je met een reiniger en je handen kunt doen. De borstelkop draait rond, het is nog het best te vergelijken met een elektrische tandenborstel, ook die reinigt veel sneller en beter dan je met de hand kunt doen.

Hoe gebruik je de Philips VisaPure?

 

Je gebruikt de VisaPure "gewoon" onder de douche of bij de wastafel, wel altijd in combinatie met een reinigingsproduct en water, je gebruikt de VisaPure dus nooit droog! Dan is het natuurlijk wel zo prettig dat de Visapure helemaal waterdicht is, gebruik onder de douche is geen probleem en je kunt hem dus gewoon afspoelen onder de kraan.

Je gebruikt een reinigingsproduct naar keuze, gewoon degene die je dus altijd gebruikt (let op, je moet wel een gezichtsreiniger gebruiken, geen micellaire reiniger of make-up remover, die stap kun je wel doen voor je met de Visapure aan de gang gaat). Breng de reiniger direct op de (vochtige) huid aan en pak de Visapure erbij, je kunt de reiniger eventueel ook op de natte borstel aanbrengen maar dat raad ik persoonlijk niet aan. Ga vervolgens 1 minuut lang met de borstel over je huid, je hoeft hem er alleen maar tegenaan je houden, het werkt heel simpel. Daarna spoel je de huid af en dept deze droog, een echt schone en stralende huid is het resultaat! Je kunt de VisaPure iedere dag gebruiken, indien nodig ook twee keer per dag maar dat is niet persé nodig.

Natuurlijk heb ik de VisaPure twee jaar geleden direct getest en ik vind de VisaPure een goed apparaat, maar moet wel eerlijk zeggen dat het niet mijn favoriete elektrische gezichtsborstel is, maar dat is natuurlijk heel persoonlijk. Gelukkig zijn we allemaal anders en hebben we ook allemaal onze voorkeuren op dit gebied, ik heb door de jaren heen ook heel veel trouwe fans van de VisaPure ontmoet. Ik ben echter wel overtuigd van het gebruik van een elektrische gezichtsborstel, ik gebruik deze zelf echt iedere dag en heb een stralende en schone huid met prima huidtextuur, zeker voor mijn leeftijd (bijna 45 jaar).

 

Het resultaat

 

Mijn advies is dus zeker om een elektrische gezichtsborstel te gaan gebruiken, simpelweg omdat deze ervoor zorgt dat je huid echt veel schoner wordt. En dat wil ik je nu eens goed laten zien, want foto's zeggen natuurlijk meer dan woorden! Wat heb ik gedaan? Ik heb mijn make-up in de avond verwijderd (en tegelijk mijn huid gereinigd) met mijn favoriete cleanser van Philosophy. De ene helft van mijn gezicht heb ik "gewoon" met mijn handen gedaan, de andere kant van mijn gezicht heb ik schoongemaakt met de Visapure en de reiniger. Na afloop heb ik mijn gezicht drooggedept met een handdoek en twee watjes met toner over beide gezichtshelften gehaald. Als het watje nog vies is...dan is de huid dus niet goed gereinigd, wat zou de uitkomst zijn?

de schone wattenschijfjes met een druppel toner

het resultaat, links is de huid gereinigd zonder Visapure en rechts met, een behoorlijk verschil zoals je ziet!

 

Er zijn verschillende soorten borsteltjes, bij aankoop wordt de Philips VisaPure geleverd met twee borsteltjes, één voor de normale en één voor de gevoelige huid. Daarnaast zijn er nog 4 speciale borsteltjes verkrijgbaar: een ‘Extra Sensitive’ borsteltje voor de extra gevoelige huid, een opzetborstel ‘Deep Pore’ voor dieptereiniging van de poriën, een opzetborstel ‘Exfoliation’ met een scrubbende werking en de "Anti-blemish", die de twee oorzaken van onzuiverheden bestrijdt en de huid toch heel zacht reinigt. Na gemiddeld drie maanden gebruik moet je de borstels vervangen door een nieuwe, net zoals je doet met een elektrische tandenborstel.

De Philips VisaPure koop je voor EUR 159,99, daarvoor krijg je een complete set met twee borsteltjes. Na aankoop kun je jezelf registreren op de website van Philips, als dank krijg je daarvoor nog een extra borsteltje.

 

dit artikel is gesponsord door Philips

 

Ben jij overtuigd? Denk je dat een gezichtsborstel als de VisaPure echt zorgt voor een schonere, meer stralende huid? Wist je trouwens dat huidverzorging veel beter werkt op een schone huid?

Deel dit artikel
Back to top