Reviews

MAC Wash and dry collectie - review, swatches & look

De zomercollecties van MAC en ik zijn altijd een prima match! Vanaf morgen is de collectie als eerste te vinden bij De Bijenkorf en natuurlijk zullen er veel mensen al vroeg voor de deur staan om er iets uit te bemachtigen! Ik was zo "lucky" om alvast wat producten te ontvangen en laat ze graag aan jullie zien, zodat het kiezen morgen misschien makkelijker zal gaan....of juist niet! Kijk je mee naar mijn review van een deel van de MAC Wash and Dry collectie?

Wat een prachtige kleurrijke verpakkingen heeft deze collectie! Doen ze je ook ergens aan denken? Mij wel, om precies te zijn aan de MAC Proenza Schouler collectie, die had ook van de gemelleerde verpakkingen in dit soort metallic tinten.

Fris en vrolijk is het wel, vind je niet? Het is weer eens wat anders dan de "saaie" zwarte verpakkingen die MAC normaal heeft!

MAC Studio Sculpt Defining bronzing powder Delicates

Deze zachte poeder bronzer is heel fijn en blend prachtig met de huid, de kleur is taupe-brons zonder roodtinten en de bronzer heeft een subtiele, fijne glans. De glans is niet overdreven, maar juist heel mooi en natuurlijk, de lichte kleur kan best opgebouwd worden, zelfs voor mijn huid is het een prima shaping powder/bronzer, want daar is deze ideaal voor!

swatches MAC Studio Sculpt Defining bronzing powder Delicates

de basis : alleen de Chanel CC Cream SPF 50 en NARS concealer, ik heb wel al de oogmake-up op, maar die zie je verderop ook even voorbij komen.

links zonder bronzer en rechts met Studio Sculpt Defining bronzing powder Delicates

MAC High-light powder Freshen Up

Het Hi-Light powder zette mij in elk geval even op het verkeerde been, het is nl. helemaal geen highlighter, maar wel een glanzende blush! Sure...op de bovenste laag zit behoorlijk wat gouden glans, maar dat is helaas een overspray en die veeg je er bij de eerste paar keren gebruiken zo af. Wat overblijft zijn drie tinten blush, die wel een mooie, zachte shimmer bevat : een diepe koraal-roze kleur, een perziktint en gouden tint. Mix je ze, dan krijg je een perfecte perziktint met een vleugje goud die mooi blend met de huid. Het is wel "mijn" kleur, ik vind de combinatie van dit soort kleuren met een iets getinte huid echt heel mooi!

swatches MAC High-light powder Freshen Up

Pretty! Ik ga de High-light powder opbrengen met mijn MAC 187 kwast, de powder is best gepigmenteerd en dus kun je deze het best luchtig opbrengen.

Een mooie kleur toch?

Zie je, de gouden overspray haal je zo van de blush af, toch zit er in de poeders onder de overspray echt nog wel wat gouden shimmers, ze zijn niet mat.

MAC Veluxe pearlfusion shadow Warm Wash

De Veluxe Pearlfusion oogschaduwpalette Warm Wash bestaat uit drie "streepjes" zeer glanzende, bijna glitterende oogschaduw in goud/bronstinten. De oogschaduws hechten verrassend goed aan de huid, zeker met een oogschaduwbasis, maar zijn vooral bedoeld als een glinsterende "wash of color", ze zijn dus niet extreem gepigmenteerd maar juist heel licht. 

swatches MAC Veluxe pearlfusion shadow Warm Wash

De ooglook is misschien niet zo spannend, het staat toch wel lekker fris en de glans is heel mooi, zeker in combinatie met zonlicht! Dit palette gebruik je natuurlijk vooral voor een simpele, maar toch een tikje feestelijke look, mooi met een fellere lipstick vind ik. Ik heb verder de Buried Treasuse Powerpoint eye pencil gebruikt en een mascara van Yves Saint Laurent!

MAC Powder blush Crisp Whites

Crisp Whites is een lichte, perzikkleurige blush met een satijnen finish, een lichte tint die toch zomers is, de kleur is een beetje te licht voor mij, dus deze keer heb ik hem niet op mijn wang laten zien, misschien een andere keer!

MAC Powder Blush Crisp Whites & Hipness - de laatste blush is al een paar keer eerder uitgekomen, o.a. bij de Fafi collectie en On the Beach collectie. Het is een wat fellere kleur, een kruising tussen roze en koraal, met iets meer neiging naar roze, het is zeker een aanrader!

swatches MAC Powder Blush Crisp Whites & Hipness

MAC lipsticks Tumble dry, Morange & Steam Heat

MAC lipglass Laundry List

swatches MAC lipstick Tumble dry, Morange & Steam Heat

MAC lipglass Laundry List - een mandarijnkleurige lipgloss die best dekkend is en lekker romig, de lipgloss bevat geen glitters maar is juist wat meer cremig

MAC lipstick Tumble dry - een lichte oranje lipstick met een "lustre" en dus transparante finish, het is niet mijn favoriete finish van een lipstick, het is het "net niet" vind ik. De kleur is voor mij ook iets te bleek, maar eerlijk gezegd weet ik niet zo goed bij wie hij wel goed zou staan?

MAC lipstick Steam Heat - een prachtige, warme rode lipstick die toch ook wat roze bevat, waardoor deze wat speelser is, de dekking is geweldig, met één streek heb je je lippen al gekleurd en de mooie, maar vrij lichte glans maakt het echt af! Dit is een heerlijke kleur, aanrader!

MAC lipstick Morange - dit is een lipstick uit het vaste assortiment en al jaren heel erg favoriet bij veel vrouwen, wist je dat oranje lipstick in Nederland heel vaak verkocht wordt, veel vaker dan in landen om ons heen...is het dan toch het oranjegevoel? Ik vind het een prima kleur, maar wel bij een donkere huid, heb je een echt lichte huid of een huid met veel roodtinten, dan is het misschien niet zo'n mooie combinatie. De lipstick is wel fijn in gebruik, goed gepigmenteerd, brengt makkelijk en snel aan en blijft voor een glanzende lipstick echt lang zitten!

MAC lipglass Laundry List & MAC lipstick Tumble dry

MAC lipstick Steam heat & Morange

De MAC Wash and Dry collectie is veel groter dan dit (zie dit artikel), maar nu hebben jullie toch alvast een kleine indruk gekregen van de producten. Natuurlijk is het het leukst om zelf te gaan kijken bij de MAC counters, vanaf morgen kan dat bij de MAC counters in De Bijenkorf, op 9 mei volgen de andere verkooppunten. Online is de collectie al in de verkoop gegaan in de webshop van MAC, maar ik heb hem ook al deels gespot bij De Bijenkorf! 

Nog even een andere foto, zonder filter om de mooie kleuren te zien, met uiteraard Morange lipstick!

 

Morgen ben ik zelf in De Bijenkorf in Amsterdam, ik ga zeker even langs bij het speciale MAC Wash and Dry event (ik hoorde iets over een man in Speedo) maar zal eerst van 11 tot 13 uur bij het Viktor & Rolf Sleeping Beauty bed te vinden zijn waar ik iedereen die langs kom ga helpen met het maken van mooie foto's! En ik geef ook nog twee amazing goodiebags weg! Kom je ook?

Deel dit artikel
Back to top