Inspiratie & Tutorials

10 cadeau-ideetjes voor moederdag

Zondag 10 mei is het Moederdag en misschien ben jij nog wel op zoek naar een geschikt cadeau voor je moeder? Natuurlijk kan ik je 10 fijne beautyproducten aanraden om cadeau te doen, maar ik ken je moeder natuurlijk niet zoals jij haar kent. Want dat vind ik altijd de leukste cadeaus, als je merkt dat iemand er echt moeite voor heeft gedaan, zo zorg je ervoor dat een cadeau echt persoonlijk is. Je koopt dus niet een flesje parfum omdat die toevallig in de aanbieding is, nee....je koopt iets op maat! Daarom heb ik 10 cadeau-ideetjes voor jullie op een rij gezet, kijk je mee?

nieuwe huidverzorging van Lancôme, Collistar, L'Oreal en The Body Shop

 

Breng haar huidverzorging up to date!

 

Verzorgt je moeder haar huid al goed, maar heeft ze eigenlijk al jarenlang dezelfde producten? Misschien is het dan eens leuk om op zoek te gaan naar een nieuwe variant, dat kan er één van hetzelfde merk zijn, maar dat hoeft niet. Soms is het gewoon leuk om echt iets nieuws uit te proberen! Is jouw moeder helemaal op de hoogte van de allernieuwste producten, dan is het misschien wel leuk om iets te kopen waar ze al een tijdje nieuwsgierig naar is, vraag het haar "terloops" eens!

Weet je niet zeker of het product goed in de smaak zal vallen of dat je moeder er tegen kan? Als je een product koopt, kun je altijd vragen of de verkoopster een sample wil maken van het product. Dan kan je moeder die eerst even uittesten voordat ze de pot of fles open maakt, bevalt het niet, dan kan ze het in elk geval nog omruilen. Vraag er gewoon even om, dat willen ze zeker wel doen en zo niet, dan moet je naar een andere winkel!

dit is een aanrader, een masker vol honing en royal jelly van Guerlain

 

Wat extra verwennerij mag best!

 

Moeders rennen zich nogal eens voorbij, meestal steken ze al hun tijd in hun werk en kinderen, waarna er soms te weinig over blijft om zichzelf eens goed te verwennen. Neem je moeder op Moederdag wat werk uit handen en druk haar een lekker gezichtsmasker, peeling of andere treament in de hand. Laat haar vooral lekker even met rust, klopt dus niet binnen 5 minuten weer op de deur waar ze ligt te relaxen...klinkt het bekend in de oren, moeders?

de lipsticks van Sisley zijn hydraterend en blijven lang zitten, het fluwelen hoesje en de gouden huls dragen zeker bij aan het luxe gevoel!

 

Houdt ze van lipstick, ga dan voor een extra luxe variant!

 

Draagt mams altijd lipstick, misschien wel al jarenlang ongeveer dezelfde kleur? Dan is het misschien leuk om haar te verrassen met luxe lipstick van een merk dat ze zelf veel te duur vindt. Probeer haar favoriete kleur even mee te smokkelen naar de winkel en ga op zoek naar een dupe ofwel een lipstick die er exact op lijkt! Nu denk je misschien, waarom is dat nodig, waarom zou je een dure lipstick kopen in dezelfde kleur? Simpel, gewoon omdat het een heerlijk gevoel geeft om zo'n prachtige lipstick uit je tas te halen en op te doen, verwennerij en daar draait het toch om op Moederdag?

Molton Brown Scented Candle in Pink Pepperpod oogt lieflijk roze, maar heeft echt wel pit!

 

Een mooie geurkaars, ook fijn als interieurdecoratie

 

Ik ben gek op geurkaarsen, mij doe je zeker altijd een plezier met een fijn geurende geurkaars, maar ik ben ook wel erg gevoelig voor mooi uitziende kaarsen, ze staan tenslotte tot wel een tijdje in de kamer. En eerlijk gezegd heb ik ook weleens een geurkaars gekocht, puur omdat ik die er zo mooi uit vond zien. Gelukkig rook hij uiteindelijk ook nog eens lekker! Zoek je een geurkaars, dan kun je natuurlijk gaan voor de favoriete geur van je moeder, maar ik weet zeker dat ze ook blij wordt van een mooi decoratief item!

Deze prachtige Bottega Veneta travel spray is ook nog eens navulbaar!

 

Handig voor in de tas

 

Een travelsize parfum koop je niet zo snel zelf, tenminste ik niet. Ze zijn meestal vrij duur in aanschaf in verhouding tot de hoeveelheid parfum die je krijgt. Maar aan de andere kant zijn ze wel heel handig en zeker echte parfumfans kunnen echt geen dag zonder hun favoriete geur. Heeft je moeder een favoriete geur? Dan is het misschien wel leuk om daarvan een travelsize verpakking te kopen, kan ze die altijd meenemen in haar tas! En mocht je er geen kunnen vinden, dan kun je natuurlijk ook op zoek gaan naar een mooie, navulbare tasverstuiver.

Nieuw van Rituals, de Mandi Lulur lijn die ruikt naar Frangipani & rijst

 

Alles in dezelfde geur

 

Het toppunt van luxe vind ik altijd om een lichaamsverzorgingslijn te hebben in dezelfde geur! Koop dus eens een heel pakket voor je moeder met daarin iets voor in douche en bad, aangevuld met een lekkere bodyscrub, bodylotion en handcreme. Niet alleen staat het superchique om een complete lijn in de badkamer te hebben staan, het ruikt ook nog eens heel lekker omdat de geuren elkaar natuurlijk versterken. Is een complete lijn je te duur, zoek dan een bodycreme of bodylotion in de favoriete geur van je moeder, dat is namelijk ook al erg fijn.

Byredo heeft naast haarparfum ook zalige parfums en geurkaarsen!

 

Nieuwe trend : haarparfum

 

Je ziet het steeds vaker, parfumhuizen brengen een echt haarparfum uit! Dat is niet zo gek natuurlijk, we weten allemaal wel dat je parfum heel lang blijft ruiken als je het op je haar sprayt. De haarparfums bevatten meestal een kleine hoeveelheid verzorgende stoffen, waardoor het niet zo erg uitdroogt en je wel heerlijk ruikt. Ik wil zeker niet beweren dat ze goed voor je haar zijn, maar je kunt ze wel veilig in je haar sprayen. Misschien is dit een leuk cadeau voor je moeder? Zoek maar eens naar een haarparfum in haar favoriete geur, zal die er al zijn?

Nieuwe van Lancôme, La Nuit Tresor, een warme, zoete variant die behoorlijk sterk ruikt, de flacon is prachtig!

 

Oud wordt nieuw

 

Heeft je moeder al jarenlang dezelfde favoriete geur? Maar zou je ook weleens iets anders voor haar willen kopen dan het zoveelste flesje Tresor van Lancome (om maar een voorbeeld te geven)? Informeer dan eens even bij de parfumerie of er geen nieuwe variant van de geur is utgebracht, dat gebeurt namelijk nogal regelmatig. De geur is dan echt wel anders, maar lijkt tot best op het origineel, de kans dat je moeder deze lekker vindt is dan ook heel groot! Parfummerken brengen ook regelmatig speciale verpakkingen uit van hun bestsellers, dat maken altijd perfecte moederdagcadeaus', net zoals cadeausets natuurlijk!

John Masters Organics is een mooi, natuurlijk merk!

 

All natural

 

Is jouw moeder heel bewust bezig met haar gezondheid? Sport ze regelmatig, let ze op haar voeding en drinkt ze iedere dag een groene smoothie? Haha...dan wil ze misschien ook wel wat meer weten over natuurlijke verzorging, Moederdag is dan de gelegenheid om haar daarmee kennis te laten maken. Ga eens op zoek naar een "all natural" merk en koop een product dat een lage drempel heeft, zoals een gezichtsreiniger of iets voor het lichaam. Op die manier kan je moeder eens kennis maken met zo'n merk en wie weet overtuig je haar wel dat natuurlijke huidverzorging net zo fijn is als "niet natuurlijke".

Lush is altijd goed!!

 

Ik ken eigenlijk niemand die niet blij wordt van een gezellig ingepakt Lush cadeautje!! Alles ruikt er lekker en de producten zijn meestal heerlijk in gebruik. Zelf ben ik vooral fan van de badproducten en die bestel ik dan ook regelmatig! Ook voor Moederdag heeft Lush weer een leuk, extra assortiment dus waarschijnlijk kun je daar vast iets vinden. Lush heeft verschillende filialen door Nederland, loop er eens binnen! Oh ja, de producten zijn ook vrijwel helemaal natuurlijk en Lush test niet op dieren.

Of iets anders!

Is jouw moeder niet van de make-up? Dan heb ik nog een tip voor je! de smartphonehoesjes van Hoesjesdirect kan een leuk idee zijn om jouw moeder dit weekend mee te verrassen.

Heb ik je op ideetjes gebracht? Natuurlijk draait moederdag niet alleen om cadeautjes, het is vooral de dag dat je laat zien dat je je moeder lief hebt en waardeert. Ik vind het zelf al prima als ik een lekker ontbijtje krijg en de hele dag verwend wordt met lekkere latte's, kopjes thee en knuffels! Meer heb je eigenlijk niet nodig! Maar ik verwen mijn moeder (en schoonmoeder) natuurlijk wel met een paar fijne beautycadeautjes, daar rekenen ze inmiddels ook wel een beetje op! 

Deel dit artikel
Back to top