Nieuws

De tips tegen een glimmende huid!

Houden jullie ook van een mooie glow op de huid? Een gezonde huid glanst altijd iets, het licht weerkaatst er mooi op en daardoor oog je gezonder en jonger. Een doffe huid laat je er ouder en minder gezond uitzien, je straalt dan (letterlijk) niet. Een fijne glow zoeken we dus allemaal wel, maar een huid die eruit ziet alsof je de hele dag frietjes hebt staan bakken....dat is nu ook weer niet de bedoeling. Wat kun doen aan een glimmende huid?

Chrissy Teigen heeft de gewilde glow zonder glim, hoe doet ze dat toch?

 

Het is zeker één van de meest gestelde vragen : "ik heb een vette huid, hoe kan ik die het beste matteren?". Op zich is het antwoord niet zo heel lastig, een vette glimmende huid matteer je met een gezichtspoeder die talk bevat. De talk absorbeert de talg/vet op de huid en de huid oogt weer mat. Een prima, instant oplossing, maar eigenlijk is het slechts een tijdelijke oplossing...de huid blijft namelijk talg produceren. Voor je het weet glimt de huid opnieuw en "moet" je weer een laagje poeder aanbrengen, dat zorgt aan het einde van de dag meestal niet meer voor een mooie huid...al die laagjes poeder op elkaar met ertussen de talg/vet, dat klinkt al niet fijn laat staan dat het er mooi uitziet.

 

Ik heb de tips tegen een glimmende huid voor je op een rij gezet:

 

  • kijk eens kritisch naar jouw huidverzorging, vaak is een (te) glimmende huid een gevolg van een verkeerde gezichtsverzorging : de huid wordt te heftig gereinigd, de natuurlijke vetten (die in principe zorgen voor een mooie glanzende en gezonde huid) worden verwijderd van de huid, de talgklieren merken dit en gaan extra talg aanmaken om de verwijderde vetten te vervangen. Na verloop van tijd maken ze daardoor steeds meer en meer talg aan, met als gevolg een huid die vetter en vetter lijkt te worden
  • meestal zit het probleem in de reinigingsproducten, als je een glimmende huid hebt denk je misschien al snel dat je producten moet gebruiken voor een vette huid, maar die reinigen juist vaak te heftig. Laat die producten dus staan en stap over naar mildere producten, die wel goed reinigen maar de huid niet ontdoen van teveel natuurlijke vetten. Probeer eens een oliereiniger voor het gezicht, dat klinkt misschien tegenstrijdig maar kan zeker de oplossing zijn. Probeer producten met alcohol en SLS/SLES (ontvettende ingrediënten) te vermijden, dat kan al veel schelen.
  • zorg ook altijd voor een goede hydraterende creme, deze zorgt ervoor dat de vochtarme huid goed gehydrateerd wordt, gek genoeg kan een vochtarme huid zorgen voor een zeer glimmende huid. Als de huid niet voldoende gehydrateerd is, dan zal de huid ook meer/teveel talg gaan aanmaken. Gebruik dan eens een hydraterende masker of een hydraterende serum en vergeet geen (alcoholvrije) toner te gebruiken, dit is nl. de eerste stap in de hydratatie van de huid.
  • na het reinigen breng je wat toner aan op de huid, simpel door een paar druppels in de hand te doen en die te verdelen over het gezicht. Als de huid nog vochtig is, breng dan het serum of de hydraterende creme aan, zo hou je de huid goed in conditie.
  • slurpt jouw huid het vocht direct op, dan heeft het echt hydratatie nodig, geef de huid dan een boost door 's ochtends en 's avonds een zeer hydraterende serum te gebruiken als kuur, een hydraterend masker kan ook uitkomst bieden.

GlamGlow Thirstymud is een fijn hydraterend masker

een hydraterend serum zoals dit Hydra Beauty micro serum van Chanel kan ook enorm veel verschil maken!

de CC cream van Chanel geeft een prima dekking en is verrassend matterend!

Charlotte Tilbury heeft een fijne matterende poeder die niet poederig oogt op de huid!

een van mijn favoriete primer, de MAC Prep + prime CC creme

 

Dat is dus de eerste, belangrijkste stap (althans, het waren natuurlijk wel meer stappen dan één...), huidverzorging is heel vaak het probleem bij een glimmende huid. Maar natuurlijk kun je ook wat doen aan de effecten, daar gebruik je dan weer make-up voor!

  • kijk goed naar de foundation die je gebruikt. Wat merken ook beloven, er zijn foundations die simpelweg meer glimmen dan andere, zelf als ze "matterend" zouden zijn. Het is dus een kwestie van uitproberen! Foundations die meer dekking geven zijn over het algemeen het meest matterend, dat komt omdat er meer poeders in werkt zijn die het vet absorberen. Poederfoundation zorgen ook voor een betere mattering. Er zijn ook olievrije foundations, maar in de praktijk vind ik niet persé dat die zorgen voor een minder glimmende huid, dat ligt ook aan de overige ingrediënten.
  • Ik poeder mijn foundation liefst niet af, maar soms is het wel beter zeker op de T-zone, dat zorgt er nl. voor dat de foundation de hele dag mooier blijft. Ik gebruik bij voorkeur wel een transparante poeder of een poeder dat zorgt voor wat extra kleur of gezonde glans. Om af te poederen gebruik ik een grote poederkwast (MAC 150), die is vrij luchtig en geeft niet teveel dekking. Ik dep de kwast met poeder op mijn gezicht en breng de poeder met mate aan.
  • Wat ook zou kunnen helpen is het aanbrengen van een matterende primer onder jouw make-up en over jouw dagcreme. Er zijn heel wat primers op de markt die de huid iets matteren, zeker de moeite waard om te proberen, vooral ook omdat ze ervoor zorgen dat make-up langer houdbaar is. Je kunt de primer ook gebruiken als je geen foundation gebruikt.
  • Last but not least...in noodgevallen kun je heel goed gebruiken maken van blotting papers, hele dunne vloeiblaadjes die overtollige talg absorberen van de huid. Heel handig om de ergste glans weg te halen, als je bijvoorbeeld op de foto moet. Het lost het probleem niet op, maar zorgt wel voor een fijne tijdelijke oplossing en de huid gaat er niet meer talg door produceren omdat je het talg heel oppervlakkig opneemt. Geen blotting papers in de buurt? Een tissue of toiletpapier doet ongeveer hetzelfde, wrijf niet over de huid, je moet echt alleen deppen!

blotting papers van Bobbi Brown


Heb jij ook last van een glimmende huid? Hoe los jij dit op? Heb je nog tips die je wilt delen?

Deel dit artikel
Back to top