Reviews

Zonbescherming voor een vette & acne huid : Eucerin Oil control SPF50

Als je een vette huid hebt of je hebt last van acne, dan is het dragen van een zonbescherming niet altijd even fijn! Veel zonbeschermers zijn vettig van substantie of bevatten ingrediënten die de huid teveel afsluiten, waardoor de acné bacterie zijn kans schoon ziet, meer puistjes zijn het gevolg. Daar zit je niet op te wachten, maar toch is het juist voor de acné huid heel belangrijk om die goed tegen de zon te beschermen. Eucerin heeft nu een fijn product : Oil control sun gel-creme dry touch met maar liefst SPF50! Lees snel even verder....

Op zo'n mooie zonnige dag als vandaag staan we er vast allemaal even bij stil, we moeten onze huid beschermen tegen de zon, maar het moet natuurlijk ook wel kunnen zonder teveel gedoe. Als je puistjes en/of een vette huid hebt (85 % van de mensen tussen 12 en 24 jaar heeft weleens last van acne), dan zoek je natuurlijk wel een product dat het niet verergert, anders skip je de zonbescherming misschien liever. Toch is dat niet verstandig, zeker niet bij een vette of acne huid! Gewoon beschermen dus!

"van de zon verdwijnen mijn puistjes"

 

klinkt dat bekend? Misschien wel, maar weet je dat er helemaal geen wetenschappelijk bewijs is dat de zon een positief effect heeft op acne? Het is waarschijnlijker dat je door de zon (en de warmte) de huid uitdroogt (net zoals alcohol zou doen), maar helaas werkt dat vaak averechts en stimuleert de zon juist de talgproductie!

 

"acnelittekens zorgen voor meer hyperpigmentatie"

 

acne geeft littekens, zeker als het ernstige acne is en dat is natuurlijk heel vervelend. Toch zullen die littekens vrijwel allemaal wegtrekken als de huid eenmaal hersteld is, maar zorg er dan wel voor dat de littekens goed beschermd zijn tegen de zon, anders kunnen de littekens echt overgaan in pigmentvlekken die niet 1-2-3 zullen verdwijnen.

 

"acnemedicijnen maken de huid gevoeliger voor de zon"

 

ben je onder behandeling van een huidtherapeut en/of dermatoloog voor je acne? Grote kans dat je medicijnen gebruikt die je huid nog gevoeliger maken voor de zon. Misschien onderga je weleens een chemische peeling of gebruik je vitamine a-zuur creme? Dan moet je echt enorm oppassen, een goede zonbescherming is echt een must! Dat mag je nooit overslaan.

Het is dus wel duidelijk dat ook mensen met een vette en acne huid zich goed moeten beschermen tegen de zon, maar dat kun je het beste doen met een goed product. Toen ik de Eucerin Oil control sun gel-creme dry touch SPF 50 binnenkreeg, heb ik hem direct even getest (ook al heb ik geen acne of vette huid) en was ik onder de indruk van het effect en het gevoel op de huid. De lichtgele gel-creme voelt lekker romig maar toch licht aan en is heel makkelijk uit te smeren over de huid, hij trekt snel in en laat geen (!!!) witte waas achter. Direct na het intrekken voelt de huid zacht aan en oogt deze vrijwel helemaal mat, al blijf je wel een gezonde glans zien, de huid voelt helemaal niet plakkerig.

ingrediëntenlijst Eucerin oil control sun gel-creme dry touch SPF 50 met de volgende UV filters: homosalate (UVB), octocrylene (UVB), octisalate (UVB) en avobenzone (UVA). Er zit ook een kleine hoeveelheid alcohol denat. in, er is geen parfum verwerkt in deze creme-gel en alle ingrediënten zijn niet-comedogeen.

de finish is mooi mat en de huid voelt zacht en niet plakkerig aan, er blijft geen witte waas achter.

 

Al met al voelt deze bescherming wel heel fijn aan op de huid, ik denk zelfs dat veel vrouwen die geen acne hebben, maar wel een iets vettere huid, hier ook erg blij mee zullen zijn!  Je kunt de gel-creme natuurlijk gewoon gebruiken bij andere huidtypes, de beschermingsfactor is hoog (SPF 50) en beschermt zowel tegen UVA en UVB. Ik heb de Oil Control gedragen onder mijn make-up en dat gaat prima.En dan is de prijs ook nog eens heel fijn, je betaalt EUR 17,99 voor een pompflacon van 50 ml. Eucerin koop je bij de (online) apotheek!

 

Heb jij een vette huid en ben je altijd op zoek naar een goede zonbescherming? Dan is dit misschien echt iets voor je! Heb je nog andere tips, laat het dan zeker even weten!

Deel dit artikel
Back to top