Reviews

Trends in huidverzorging - ga jij erin mee?

Op Beautyscene lees je veel over de nieuwste trends op gebied van beauty. Zijn matte lipsticks in, dan komen ze hier voorbij! Komen er nieuwe merken naar Nederland, ik vertel het je liefst al eerste. Ook de nieuwste huidverzorgingsproducten zul je hier vinden, het is heerlijk om ze te ontdekken! Tenminste....dat vind ik, ik kan me namelijk ook voorstellen dat het je soms duizelt en je je afvraagt of je nu altijd mee moet gaan met de laatste trends? Gebruik jij bijvoorbeeld al een booster met vitamine C? En heb je al een elektrische gezichtsreiniger?

De beautymerken ontwikkelen dagelijks nieuwe producten, waarbij ze zich laten leiden door trends die er wereldwijd zijn. Zijn superfoods helemaal in, dan verschijnt er ook huidverzorging met superfoods erin. Is de trend matte lipstick, dan brengt ieder merk die "opeens" uit! Dat is zeker niet toevallig, want de trends die zomaar lijken te ontstaan, zijn al langere tijd geleden gesignaleerd door de trendwatchers. Dat is een hele business, vol mensen die zich bezig houden met hoe wij in het leven staan en zich constant afvragen waar wij behoefte aan gaan krijgen in de toekomst. De trends hangen o.a. samen met de economische ontwikkelingen, in tijden van economische crisis hebben we aan compleet andere dingen behoefte (meer lipstick bijvoorbeeld).

is de nagellak trend voorbij?

Anyway, ik ga jullie er niet teveel over vertellen, tenslotte ben ik geen trendwatcher of expert op dit gebied! Toch zie ik natuurlijk wel wat er gebeurt in de beautywereld. Zo zie ik de laatste maanden steeds minder nagellak verschijnen en steeds meer lipsticks, zijn contourproducten helemaal hot en heeft ieder zichzelf respecterend merk wel een verzorgingslijn die werkt tegen pigmentvlekjes. Volle lippen zijn nu in, met als gevolg dat lippotloden weer helemaal terug zijn!

Nog een opvallende trend is de uitbreiding van het aantal huidverzorgingsproducten, leek het vroeger best simpel om je huid te verzorgen, tegenwoordig "moet" je zoveel producten in je routine passen dat je soms niet meer weet wat je moet gebruiken. Want dat we een serum moeten gebruiken weten we wel, net zoals een dagcreme met SPF en een goede reiniging. Maar wanneer gebruik je nu het diep hydraterende serum? En wanneer de anti-aging booster? En gebruik je de lotion nu na de toner of in plaats daarvan? Die vitamine a zuur creme, doe je daar nu wel of geen nachtcreme over? En hoe pas ik nu weer een skin booster met vitamine C in mijn huidverzorgingsplan? Wil je weten wat ik bijvoorbeeld in de ochtend gebruik? Bekijk dit artikel maar eens even, ik zal binnenkort weer een update doen.

 

Eerlijk gezegd vind ik dit soms weleens lastig, er zijn ook zoveel producten en ze doen echt (bijna) allemaal wel iets goeds voor mijn huid, maar ik heb maar één gezicht en maar zeven dagen in een week? Soms is het lastig om er weer een nieuw product tussen te voegen?

Hoe doe jij dat? Merk je dat je meer verschillende producten bent gaan gebruiken dan een paar jaar geleden of hou je het nog vrij simpel?

Deel dit artikel
Back to top