Reviews

Dubbele reiniging, doe jij het al? (+ 40 % korting op reinigers!)

We weten allemaal hoe belangrijk het is om de huid goed te reinigen aan het einde van de dag. Als je make-up draagt moet die er 's avonds zeker afgehaald worden, iets wat iedereen toch wel heel logisch vindt. Maar ook als je geen make-up draagt is het nodig de huid te reinigen, tenslotte wordt de huid ook vuil door de viezigheid in de lucht en de afvalstoffen van de huid. De nieuwste trend is dubbele reiniging en natuurlijk doe ik dat ook, ik vertel je er meer over in dit artikel, lees je mee?

Wat is dubbele reiniging?

 

Het spreekt natuurlijk best voor zich, bij dubbele reiniging maak je de huid met twee verschillende producten schoon. Deze manier om de huid schoon te maken is vooral erg fijn als je gezichtsmake-up draagt, omdat je bij de eerste reiniging je richt op het verwijderen van vuil op de huid, make-up bijvoorbeeld. Als je het ergste vuil van je gezicht hebt verwijderd, is het tijd voor de diepere reiniging, in feite maak je dan de huid pas echt schoon. Toch is deze vorm van reiniging niet bedoeld voor de onzuivere of vette huid, je kunt deze methode eigenlijk voor ieder huidtype gebruiken, als je maar de goede producten gebruikt.

Is het nodig om twee keer te reinigen?

 

Het belangrijkste is om in elk geval de huid iedere avond te reinigen, dat kan inderdaad in twee stappen, maar bedenk dat een reiniging in één stap beter is dan het helemaal niet doen. Nodig is het misschien niet, maar als je het idee hebt dat je huid niet echt schoon is, dan is het wel iets om over na te denken. Maar ook als je (veel) gezichtsmake-up draagt of make-up draagt die waterproof en/of langhoudend is, kan het zeker positief voor je uitpakken.

Als je een droge huid hebt, dan denk je misschien dat het niets voor je is, tenslotte wil je je huid niet extra uitdrogen door deze nog een keer te reinigen. Maar juist bij een droge huid kan het ook erg gunstig zijn, mits je perfect afgestemde producten gebruikt, omdat je door twee milde producten te gebruiken de huid juist onziet waardoor deze niet uitdroogt. De tweede stap is vaak een verzorgende reiniger, die de huid ook nog eens hydrateerd.  Er zijn zelfs al reinigingsproducten die een extra functie hebben, bijvoorbeeld als verzorgend masker of exfoliant, dat is helemaal handig.

Wat gebruik je bij een dubbele reiniging?

Misschien heb jij allang twee reinigers in huis en gebruik je ze niet achter elkaar, maar los van elkaar. Een goede make-up remover kan al een eerste stap zijn in de dubbele reinigingsmethode, de tweede stap zou dan een reinigingsgel of facewash kunnen zijn. Toch zijn er ook merken die de twee stappen perfect op elkaar afgestemd hebben, zoals Kanebo bijvoorbeeld, die staat bekend om het Saho ritueel dat o.a. bestaat uit een dubbele reiniging, gevolgd door dubbele hydratatie (daarover later meer).

Kies als eerste stap een product dat op een milde, zachte manier de make-up van je huid haalt, een olieachtige reiniger is daar ideaal voor, omdat die de huid niet teveel stript van de natuurlijke beschermende stoffen. Zorg dat je een product kiest waar je niet meer hoeft te boenen om make-up eraf te halen, maar laat de reiniger de make-up als het ware oplossen. Spoel daarna de make-up van de huid af en ga verder met de tweede stap. Afhankelijk van je huidtype kies je dan voor een cremige of juist gelachtige reiniger die je goed over de huid verdeelt, je kunt nu ook een elektrische reiniger gebruiken voor een nog schoner resultaat. Na een minuutje inmasseren spoel je deze reiniger er dan ook weer af en ben je klaar om te beginnen met de huidverzorging (stap 1 is dan de toner).

Hoe reinig ik mijn huid in twee stappen?

 

Jullie weten dat ik fan ben van Philosophy Purity Made Simple en dat is in feite een alles in één reiniger, die ik toch ook weleens alleen gebruik, zonder eerst een make-up reiniger te gebruiken. Dat werkt prima, mijn huid kan het hebben, maar de laatste tijd merk ik dat mijn huid soms wat doffer oogt en niet heel gehydrateerd aanvoelt. Ik heb mijn reinigingsritueel dus hier en daar aangepast en gebruik nu wat vaker een meer verzorgende reiniger, gecombineerd met de Purity made simple trouwens. Ik gebruik de Purity dan om mijn make-up te verwijderen, waarna ik deze vrij snel weer afspoel en een andere, romige reiniger gebruik. Bij die tweede reiniger gebruik ik dan de Clarisonic en dat zorgt ervoor dat mijn huid niet alleen schoon is, maar ook voldoende gehydrateerd.

Maar ik doe het ook weleens anders, dan verwijder ik eerste mijn make-up met een oliereiniger, waarna ik een facewash zoals Purity gebruik om mijn huid te reinigen, het kan dus op verschillende manieren. Dat is ook direct mijn tip, zorg ervoor dat je op zoek gaat naar een combinatie die goed voor je huid is, er is geen vast recept voor, je merkt zelf snel genoeg wat fijn is en wat niet.

 

Shoptip!

Dit Pinksterweekend zijn de reinigingsproducten bij ICI Paris XL in de aanbieding, zowel die voor het gezichts als voor het lichaam overigens, ik zag in de lijst met producten ook bodyscrubs staan, net zoals gezichtsmaskers en exfoliants. Je moet er wel minimaal twee kopen om de korting te krijgen, daarna krijg je 40 % korting op alle reinigers die je aanschaft, ook die van Chanel. Dior, La Prairie, Sisley en Philosophy! Niet gek en geledig t/m 25 mei 2015 in de online shop van ICI Paris (vast ook in de winkels).

 

Doe jij al een dubbele reiniging?  Wat is de combinatie die jij gebruikt? Ben je nog op zoek naar een goede reiniger? Laat weten wat je "eisen" zijn in een comment en ik zal je vertellen welke ik je zou aanraden. Vergeet geen gebruik te maken van de mooie aanbieding!

Deel dit artikel
Back to top