Reviews

Wat moet je bestellen van Urban Decay?

Als het goed is kun je vanaf vandaag eindelijk de producten van Urban Decay bestellen in de online shop van ICI Paris XL, wat zullen veel mensen daar blij mee zijn! Daar hoor ik zeker ook bij, want ondanks dat ik toch wel genoeg make-up in huis heb voor de komende 2657 jaar, word ook ik blij van de producten van die stoere, stoute en toch vrouwelijke merk. Tijdens het terugzoeken in de artikelen op Beautyscene bleek dat ik mijn eerste artikel over Urban Decay al in 2010 schreef....wat een tijd geleden! Je vindt dus heel wat reviews bij mij...kijk je even mee?

Ik heb door de jaren heen toch nog wel heel wat oogschaduwpalettes bij elkaar verzameld....toch gebruik ik vooral de Naked palettes, saai he?

 

Naked palettes

 

Dit zijn de toppers uit het assortiment van Urban Decay, wat een hype zijn deze oogschaduwpalettes toch geworden in de afgelopen jaren. Het eerste palette kwam uit in 2010 (of eind 2009?) en ging letterlijk de hele wereld over om bij mij thuis te belanden, er was toen nog geen Nederlands verkooppunt. Maar ook Naked nummer 2 en nummer 3 heb ik uit het buitenland gehaald, ik had maar weinig geduld om te wachten tot ze in Nederland te koop zouden zijn, Naked 3 komt geloof ik uit Dubai!

 

Anyway, in de verschillende reviews van de palettes (die je hier vindt) kun je alles lezen over de palettes en de swatches bekijken, de oogschaduwpalettes zijn alledrie mooi en bruikbaar, ze horen zeker tot mijn favoriete oogschaduwpalettes om mee op reis te nemen, zelfs na zoveel jaar!

De Naked palettes bestaan uit 12 oogschaduws in glanzende en matte texturen, variant 1 heeft meer bronzen tinten, variant 2 meer paars/taupe tinten en variant 3 is wat meer roze/bruin.

Er zijn ook Naked Basics palettes, matte oogschaduws in neutrale kleuren, perfect voor een bescheiden ooglook die de ogen groter en sprekender laat lijken.

 

Flushed - bronzer, blush & highlight

 

Toen ik vorige week de presentatie van Urban Decay in Amsterdam bijwoonde zag ik eindelijk de nieuwe kleurencombinaties van het Urban Decay Flushed palettes. In zo'n palette is een combinatie van bronzer, blush en highlight te vinden en daar ben ik sowieso gek op! Er was eerst maar één variant te koop, inmiddels gelukkig meer, al heb ik die zelf niet meer besteld. Ik vind het in elk geval handige palettes, de swatches van het eerste Flushed palette vind je hier.

 

24/7 glide on eye pencils

 

Dit zijn geweldige oogpotloden in heel veel mooie, levendige en zeer gepigmenteerde kleuren! Ze zijn er in mat en glinsterend, zijn allemaal geschikt voor gebruik rond en in het oog en blijven echt goed zitten. Ze brengen heel makkelijk aan, zijn superzacht en eventueel goed te blenden, maar eenmaal opgedroogd (dat gaat binnen een paar seconden) blijven ze perfect zitten. Ze zijn zo goed als waterproof en je moet echt een goede make-up remover gebruiken om ze helemaal te verwijderen.

De keuze in kleuren is lekker groot, dit zijn waarschijnlijk de beste oogpotloden ooit! En tja, daarom heb ik er ook behoorlijk wat versleten de afgelopen jaren, haha! Bekijk de review o.a. hier.

 

Eyeshadow Primer Potion 

 

Dit was het allereerste product dat ik kocht van Urban Decay, de legendarische oogschaduwbasis die ervoor zorgt dat alle oogschaduwlooks perfect blijven zitten. Toen (in 2009) was zo'n product nog best uniek en daarom wilde iedereen ter wereld de UDPP hebben, ik denk dat dit product aan de basis heeft gestaan van het succes van Urban Decay!

Inmiddels zijn er meerdere varianten te koop van de Primer Potion, sommige met een subtiele kleur en/of glans, maar de basisvariant in de lila verpakking is er ook nog steeds. Ik heb wel altijd een haat-liefde verhouding gehad met de verpakking, ik ben benieuwd hoe die nu is! Inmiddels is het misschien geen uniek product meer, want vrijwel ieder merk heeft wel een oogschaduwbasis, al blijft de UDPP wel heel goed!

 

Ik ken Urban Decay best al goed, maar het assortiment is veel groter dan deze bekende producten die je hierboven ziet en ik moet je eerlijk zeggen dat ik mij daar de laatste jaren niet zo erg in verdiept heb omdat het merk niet in Nederland te koop is. Inmiddels ben ik wel heel nieuwsgierig geworden naar de lippencils (die heel stroef en toch zacht aanvoelden), de blushes en de lipproducten. Kortom, ik moet mij er snel weer eens goed in gaan verdiepen en jullie reviews laten zien!

 

Vanaf vandaag (26 mei 2015) is Urban Decay online te koop, exclusief bij ICI Paris XL, en vanaf 25 juni 2015 zal er ook een Urban Decay boutique zijn in het ICI Paris XL filiaal aan de Kalverstraat in Amsterdam. Naar welke producten van Urban Decay ben jij heel benieuwd?

Deel dit artikel
Back to top