Nieuws

Welke beautyproducten mogen mee in het vliegtuig?

Gisteren stapte ik weer eens in het vliegtuig met mijn koffertje voor 1 nachtje, ik ging op persreis naar Berlijn. Uiteraard gaan er dan ook beautyproducten mee, maar als je alleen met handbagage vliegt kan dat best een uitdaging zijn, want je kunt niet alles meenemen! Hoe zit het nu precies met het meenemen van beautyproducten als je gaat vliegen? Ik ga het je precies vertellen in dit artikel! Handig als je zelf ook binnenkort op pad gaat met het vliegtuig!

In de cabine (handbagage)

 

 • niet-vloeibare make-up producten zoals oogschaduw, gezichtspoeder, blush en bronzer, deze mag je gewoon meenemen, zoveel je wilt!
 • vloeibare make-up producten zoals foundation, lipstick en cremige producten zoals lippenbalsem of cremeblush in verpakkingen van max. 100 ml inhoud (die moeten verpakt worden in een transparante zak of tas met een inhoud van 1 liter, dat mag een toilettas zijn of een ziplockzakje, al moet ik erbij zeggen dat het meestal niet zo erg is als de tas of het zakje wat groter is)
 • ideaal om mee te nemen zijn testers van huidverzorging, die bevatten meestal voldoende voor een paar dagen en nemen weinig tot geen plaats in
 • vloeibare beautyproducten zoals creme, tandpasta, make-upremover, gezichtsspray, lotion, parfum, body lotion, showergel, shampoo, haarspray, gel, wax of deodorant in verpakkingen van max. 100 ml (die moeten verpakt worden in één transparante zak of tas met een inhoud van 1 liter, samen met de vloeibare make-upproducten) Let op dat het gaat om de grootte van de verpakking, niet om wat er nog in de fles zit (neem dus geen fles parfum van 125 ml mee met nog maar een klein laagje, die mag niet mee!)

In het bagageruim (ruimbagage die je incheckt)

 

 • alles wat er ook in je handbagage mag (zie hierboven)
 • scherpe beauty accessoires zoals metalen vijlen, mes, pincet en schaar. Haal die echt even uit je handbagage voor de zekerheid, een kartonnen vijltje mag uiteraard weg gewoon mee.
 • beautyproducten in een grotere verpakking dan 100 ml, verpakt in potjes, flesjes of bussen, dat maakt niet uit. Je mag dus ook gewoon spuitbussen meenemen in je koffer (ook in handbagage, maar dan alleen een klein formaat). Verpak de spullen liefst in een plastic zak omdat er weleens wat producten kunnen gaan lekken door het gegooi en gesmijt met de koffers. Breekbare potjes en flesje probeer ik altijd in het midden van de koffer te doen, nooit aan de zijkant. Toch zou ik zeker geen extreem breekbare producten meenemen, doe die in speciale reisverpakkingen of laat ze thuis.

Handige tips

 

 • zorg dat je het zakje met vloeibare producten snel en makkelijk uit je koffer of tas kunt halen, leg het dus bovenop om snel door de controles te kunnen gaan. Als je alle producten los in je koffer gooit, dan kun je er problemen mee krijgen en duurt het langer eer je door de controle bent. 
 • de producten die je koopt op de luchthaven (na de douane controle) kun je ook gewoon in je handbagage meenemen, ook grotere verpakkingen dan 100 ml. Maar als je nog moet overstappen op een ander vliegveld, laat je aankopen dan in een speciale, gesealde verpakking verpakken en bewaar de bon bij je paspoort of in bij het product. Soms moet je bij de transfer opnieuw door de douane en kun je anders je net aangeschafte parfum of creme gewoon weggooien, dat zou erg zonde zijn!
 • reis je met familie, vrienden of collega's en nemen die geen of weinig beauty producten mee in een transparant zakje, dan kun je natuurlijk een deel van jouw spullen in hun zakje doen. Natuurlijk doe je dit alleen bij mensen die je kent en stop je zelf nooit zomaar iets van iemand anders in jouw bagage!
 • hoe streng de controle is, verschilt per luchthaven, bij sommige controles komen grotere verpakkingen zomaar door de controle (zoals een vergeten flesje water of flesje serum dat toch nog los in de tas zit) en bij andere controles moet je zelfs je lipstick in het zakje doen. Je weet het nooit van tevoren en dus kun je je het beste aan de regels houden, want in het ergste geval moet je je spullen weggooien, ook die dure fles parfum.
 • vergeet ook niet dat deze regels net zo goed gelden op de terugweg en dat de geshopte zonnebrand, shampoo, body lotion of parfum misschien te groot zijn om mee te nemen. Je kunt in dat geval natuurlijk kiezen om je koffer "normaal" in te checken, maar sommige vliegtuigmaatschappijen rekenen daar kosten voor tegenwoordig. Het gebeurt mij zelfs nu nog regelmatig dat ik iets uit een goodiebag of een product dat ik geshopt heb niet kan meenemen, ik denk er dan vaak niet meer aan.

Deze InFlight Case van Anya Hindmarch staat op mijn wensenlijstje, ik vind hem prachtig en volgens mij ook heel praktisch! Maar ja, het grootste formaat van het Clearly MAC trio is ook prima, stevig en handig! Ach...je mag natuurlijk altijd blijven dromen toch?

 

Heb je nog vragen over wat je mee mag nemen in je handbagage? Zet ze gerust in de comments, ik zal ze zeker beantwoorden

Deel dit artikel
Back to top