Reviews

Diorshow 2015 met vernieuwde 5 Couleurs designer palettes, Mascara & Pro liner

Nu Peter Philips de scepter zwaait bij Dior Makeup zijn mijn verwachtingen behoorlijk hoog, zijn ongeloofelijke creativiteit moet zeker iets moois opleveren! Toch is de nieuwste uitbreiding van het Dior assortiment minder spectaculair dan ik dacht. In de Diorshow collectie zie ik een nieuwe mascara, vernieuwde oogschaduwpalettes en wenkbrauwgels...niet zo heel speciaal misschien, maar als de kwaliteit verbeterd is, dan worden we daar toch wel heel blij van! Kijk je even mee naar de Diorshow 2015 collectie?

Nieuwe 5 Couleurs Designer palettes die nog gemakkelijker aan te brengen zijn en professioneler zijn qua kwaliteit, aldus Dior. De oogschaduws zijn voorzien van de "colour lock" waardoor ze beter en langer blijven zitten, ook zijn de oogschaduws verrijkt met gekleurde glansdeeltjes voor een 3D reliëf effect.

5 Couleurs Designer EUR 60,00

008 Smoky design

208 Navy design

308 Khaki design

508 Nude pink design

708 Amber design

718 Taupe design

 

Diorshow Mascara EUR 34,00

Deze mascara met de grote borstel is eigenlijk een echte "Dior legend", wist je dat deze al sinds 2002 bestaat? Dat is toch wel behoorlijk lang voor een mascara! De formule van de mascara is nu vernieuwd en verrijkt met volumegevende microvezels die je laag voor laag kunt opbouwen. Laag na laag wordt het volume steeds groter, totdat het lijkt alsof de wimpers verdubbeld zijn. Leuk detail : de verpakking heeft een "airlock technologie" waardoor er minder zuurstof bij de mascara kan komen en deze langer houdbaar blijft, wat fijn!

090 Pro Black, 168 Pro Purple, 258 Pro Blue en 698 Pro Brown 

 

Diorshow Pro Liner Waterproof EUR 27,50

Oogpotloden die je nog moet slijpen zijn eigenlijk uit, de nieuwste varianten zijn meestal niet meer gemaakt van hout, maar zijn "gewone" stiften. Deze nieuwe Pro Liner heeft een schuine punt, waardoor je nog makkelijker een strakke lijn langs je ogen kunt trekken, naar wens heel smal of juist wat dikker. De houdbaarheid is prima en kan zeker heel wat water hebben! Ik ben vergeten een swatch op de foto te zetten, maar ik zal deze binnenkort even wat beter laten zien!

042 Pro Grey, 092 Pro Black, 182 Pro Purple, 272 Pro Blue, 472 Pro Khaki en 582 Pro Brown

 

Diorshow Brow Styler Gel EUR 29,50 in 001 Transparent, 002 Blonde en 003 Brown & Diorshow Brow Styler EUR 25,00 in 001 Universal brown & 002 Universal Dark brown

Wenkbrauwproducten zijn onmisbaar tegenwoordig, is er nog iemand die helemaal niets op haar wenkbrauwen gebruikt? Je kunt er alle kanten mee op, maar bij Dior houden ze vooral van een natuurlijke wenkbrauw! Om die toch "gegroomed" te laten ogen, is het handig om een wenkbrauwgel te gebruiken om de haartjes toch wat in model te houden. Je kunt de wenkbrauwgel (verpakt in een penvom, de gel moet je naar boven draaien, best apart) combineren met een wenkbrauwpotlood voor een meer definieerd effect!

Natuurlijk heb ik de producten voor je getest, waaronder deze drie oogschaduwpalettes : Navy Design, Nude Pink Design en Smoky Design. In het doosje, dat wat rechthoekiger is geworden dan de eerdere varianten vind je twee dubbele applicators (dubbele sponsapplicator, een kwastje en eyelinerkwastje). 

De palettes zijn verdeeld in 5 aparte vakjes, zoals je ziet heeft iedere kleur een eigen functie, de base (primer) gebruik je over het hele ooglid om dat te vereffenen en als basis te dienen. De middelste kleur is de normale "kleur" en de kleur linksboven is bedoeld om schaduw te creëren, bijvoorbeeld in de arcadeboog. In het palette zit ook nog een transparante, zeer glitterende highlighter en een gel eyeliner.

5 couleurs designer 208 Navy design

Met het Navy Design palette heb ik deze look gemaakt, ongeveer zoals de gebruiksaanwijzing aangeeft en dat zorgt voor een behoorlijk subtiele look om eerlijk te zijn. Ik ben niet heel tevreden over de oogschaduws in dit palette, ik vind ze niet heel erg gepigmenteerd en zelfs na meerdere laagjes komen de kleuren niet zo tot hun recht. De highlighter heeft mooie glitters, maar ik vind het zelf geen echte highlighter, het is meer een topcoat. De eyeliner is iets droog en je kunt beter meer dan één laagje aanbrengen voor een mooi resultaat. De oogschaduws zijn qua textuur wel fijn, al vind ik ze niet zo bijzonder goed hechten, ondanks de basis (de basis hecht dan wel weer goed aan de huid), maar ze blijven wel de hele dag goed zitten al zie ik aan het einde van de dag wel wat kleur zitten in de arcadeboog (ik had geen oogschaduwbasis gebruikt om deze palettes te testen), dat is toch een beetje jammer. De applicators vind ik niet fijn, maar in geval van nood kun je die uiteraard best gebruiken.

Op mijn lippen heb ik Erotique Color Riche lipstick van L'Oréal, mijn bronzer is een matte variant van Dior, mijn blush is Mood Exposure van Hourglass en natuurlijk heb ik de nieuwe Diorshow mascara gebruikt, ik zal deze later nog even apart reviewen.

5 couleurs designer 508 Pink Nude design

5 couleurs designer 008 Smoky design

Met de andere twee looks heb ik nog geen looks gemaakt, maar dat zal ik binnenkort zeker even gaan doen. Ik ben benieuwd of die misschien wat meer uitgesproken zullen zijn? Ik ben nl. niet extreem enthousiast over het Navy Design palette, ondanks dat het wel makkelijk in gebruik is. Misschien ligt mijn lat iets hoger dan die van een "normale" consument, maar ik verwacht toch wel iets meer pigmentatie in de oogschaduws omdat ik het niet zo fijn vind om veel lagen te moeten aanbrengen voor een mooi, sprekend resultaat. Waar ik wel tevreden over ben is de textuur van de oogschaduws, ze voelen zacht aan en brengen gemakkelijk aan, blenden lukt ook prima. Maar ja...dat mag je ook wel verwachten voor zo'n prijs, ik vind EUR 60,00 best duur voor deze palettes en dat zeg ik niet zo snel.

 

Nu vraag ik mij wel af of de "oude" normale 5 couleurs palettes van Dior blijven bestaan? Want om eerlijk te zijn, vind ik die persoonlijk fijner in gebruik....ik ga het nog even voor jullie na! De nieuwe palettes, mascara, eyeliner en wenkbrauwproducten van de Diorshow 2015 collectie zullen vanaf 10 juni 2015 (datum onder voorbehoud) te koop zijn bij alle Dior verkooppunten zoals De Bijenkorf, Douglas en ICI Paris XL. 

Deel dit artikel
Back to top