Nagel & Handen

Faby - het nieuwe nagellakmerk uit Italie - Music zomercollectie swatches

Nieuwe producten, die ontdek ik bijna dagelijk, maar nieuwe merken ontdek ik minder vaak. Toch heb ik pas een leuk, nieuw merk nagellak leren kennen, het van oorsprong Italiaanse merk Faby. Faby stuurde mij een aantal lakjes op en eigenlijk was ik direct onder de indruk van de kwaliteit, de lakjes dekken veelal in één laagje al en blijven een paar dagen mooi zitten op de nagels. Faby is nu ook (makkelijk) in Nederland en België te vinden omdat ze een mooie webshop hebben, kijk je mee naar de swatches van de lente/zomer Music collectie?

Faby komt uit Italië maar is inmiddels al in meerdere landen verkrijgbaar, dat is goed nieuws voor de fans van goede nagellak, want Faby heeft meer dan 200 lakjes in het vaste assortiment, aangevuld met seizoenscollecties. Naast de gekleurde nagellakken is er ook een ruime sortering aan verzorgende producten zoals nagelriemolie, treatments, base- en topcoats. Goed nieuws is dat Faby "Big 5 free" is, wat inhoudt dat er geen DBP, tolueen, kamfer, formaldehyde en formaldehydehars in de nagellakken zijn verwerkt en Faby is cruelty free, dus niet op dieren getest.

Faby opende deze maand een webshop die levert in zowel Nederland, België en Luxemburg, de verzendkosten zijn laag en zelfs gratis bij bestellingen vanaf EUR 35,00. De lakjes zijn qua prijs vergelijkbaar met een merk als OPI, maar ook in kwaliteit vind ik ze vergelijkbaar.

 

Deze lente/zomer bracht Faby de Music collectie uit, een behoorlijk afwisselende collectie van twaalf nagellakken, geïnspireerd door verschillende muziekstijlen. Of je nu houdt van suikerzoete pop of stoere rock, in de Music collectie vind je nagellak die bij je mood en stijl past! Kijk maar even mee naar de swatches (ik heb voor de foto telkens twee laagjes aangebracht):

Faby Marry me Robbie!

Faby Dedicated to Brigitte

Faby Keep on the sunny side

Faby Vincero!

Faby Moonwalk

Faby Naturally

Faby That's Jazz

Faby Sweet Tunes

Faby Wembley '86

Faby Rockabilly

Faby Walking Bass

Faby Are you AC or DC?

Faby Soundcheck

De nagellakjes van Faby zijn verpakt in flesjes van 15 ml, dat is lekker groot en je doet dus ook lang met een nagellakje. Zoals je hierboven heb kunnen zien zijn er ook kleinere flesjes van 5 ml te koop in setjes, dat is wel fijn als je zo'n groot flesje niet zo snel opmaakt of je graag wat kleuren in huis hebt.

De lakjes hebben een fijn, breed kwastje (ook de kleine flesjes) waarmee je de nagellak snel en precies aanbrengt. Ik ben ook tevreden over de droogtijd en dekking, veel van de kleuren dekken al in één laagje, vooral de cremige lakjes dekken goed, zelfs de lichtere kleuren. De Faby lakjes drogen snel, waardoor je lekker vlot kunt doorlakken, des te sneller ben je klaar. Ik heb een aantal van de lakjes meerdere dagen gedragen, gecombineerd met de Topcoat Fast Dry en ze bleven 4 dagen mooi op mijn nagels. Daarna sleet de nagellak iets van de topjes en chipte er weleens een stukje vanaf, maar op zich is dat een normale houdbaarheid voor mij, prima dus.

Dit is ook een fijne basecoat, deze zorgt voor een iets gladdere nagel, fijn als je nagels wat ribbelig zijn (dat duidt vaak op vochttekort dus ga ze vooral beter verzorgen!)!

 

Ga dus snel een kijkje nemen in de Faby Boutique, die je hier vindt, de nagellakken kosten EUR 13,00 per stuk, setjes koop je voor EUR 20,00 en de base & topcoats vind je er vanaf EUR 13,00. Faby bezorgt met DPD binnen 3-5 werkdagen zowel in Nederland, België en Luxemburg voor EUR 3,50 verzendkosten, bij bestellingen vanaf EUR 35,00 betaal je geen verzendkosten meer. Mijn favoriete kleuren zijn Wembley '86, Dedicated to Brigitte en Walking Bass!

Deel dit artikel
Back to top