Reviews

Kopje thee? - lente parfums 2015 met Guerlain, Kiehls en The Body Shop

Er staan momenteel een grote hoeveelheid nieuwe geuren klaar om door mij getest te worden, ik hoop dat jullie het weer eens leuk vinden een paar parfumreviews te zien? Vandaag laat ik drie geuren zien die iets met elkaar gemeen hebben : thee! Thee, ik ben er gek op, net als de rest van mijn gezin, maar we drinken het natuurlijk vooral en dus vroeg ik mij wel af of geuren op basis van thee ook lekker zijn? Ik heb de nieuwste aanwinsten van The Body Shop, Guerlain en Kiehl's getest, kijk je even mee?

Thee! Ik ben er gek op, momenteel ben ik heel blij met de BB Detox thee van Kusmi Tea, maar de Anastasia variant is ook zalig!

 

Guerlain Teazzura eau de toilette EUR 57,70 (125 ml)

Wat zegt Guerlain over deze geur?

Teazzurra is een ontspannende en verfrissende essence, een sprankelende bloemige citrus geur die fris en uniek is. Vol met een akkoord van groene thee, verlevendigt Teazzura je, waarbij de beelden van azuurblauw water in je opkomen, vergezeld van een frisse bries. De Aqua Allegoria collectie bestaat uit geuren die draaien om één of twee rauwe ingrediënten, waardoor de geuren zowel simpel als uniek zijn, de korte en eenvoudige formules geven de geuren ongeloofelijke intensiteit en frisheid. De geurnoten zijn bergamot, jasmijn en akkoord van groene thee.

 

Wat vind ik van Teazzura?

Ik hou van de Aqua Allegoria geurcollectie van Guerlain, vooral in de zomer! Ieder jaar kijk ik weer uit naar de nieuwe variant, want ze vervangen de vaste collectie regelmatig met een nieuwe aanwinst. Vorig jaar was ik niet zo heel enthousiast, maar dit jaar wel, Teazzura is een frisse, maar ook zachte geur die opvallend naar groene thee ruikt. De frisse bergamot combineert goed met de groene thee, wist je ook dat bergamot zit in Earl Grey (één van mijn favoriete theesoorten)? De jasmijn in Teazurra maakt de geur wat ronder, vrouwelijker misschien en ook iets zachter, maar is best onopvallend aanwezig, meestal ruik je jasmijn boven de andere geurnoten uit en nu dus niet. 

Ondanks dat de geur vrij licht is, blijft deze wel heel lang op de huid ruiken, je hebt er zeker de hele dag plezier van. De flacon is niet uniek, iedere Aqua Allegoria geur wordt in dezelfde fles verpakt, al zie je wel verschil aan het etiket en de kleur van de eau de toilette, ik vind de honinggraatdetails en het bijtje op de top altijd heel chique en ook wel schattig. Ja, ook deze Aqua Allegoria is weer favoriet!

 

Kiehl's Vetiver & Black Tea eau de toilette EUR 45,00 (100 ml)

Wat zegt Kiehl's over deze geur?

 

Vetiver & Black Tea van Kiehl’s is een rijke geur met uitgebalanceerde toetsen, het exotische, verkwikkende aroma is het resultaat van een mix van geurgetrouwe ingrediënten die het houtachtige geurprofiel een onverwachte wending geeft. Door een distillatieproces van 24 uur wordt de fijne, delicate geur van vetiver opgevangen en tot leven gebracht in de formule. De zwarte thee uit Ceylon wordt op een zachte en respectvolle manier geëxtraheerd om het vluchtigste deel van het theearoma op te vangen. Het resultaat is een heerlijke samenstelling die zowel mannen als vrouwen aanspreekt.

 

Wat vind ik van Vetiver & Black Tea?

 

Groene thee is momenteel misschien wel helemaal hip, de echte klassieke thee is toch echt zwart! Toch komen de theeblaadjes van precies dezelfde struiken af, maar ondergaan ze elk een andere proces voor ze in een zakje of blikje terecht komen. Ik hou zelf toch het meest van de klassieke zwarte thee, vooral van Earl Grey, die thuis onze "gewone" thee is. Maar eerlijk gezegd had ik zelf nooit gedacht dat een geur die naar thee ruikt echt lekker zou zijn, toch is dat zeker het geval. Zijn de geuren op basis van groene thee vooral fris, deze geur van Kiehl's is vooral warm, een tikje zoet en kruidig, maar is toch heel licht. Vetiver ruikt altijd vrij aards en houtachtig, maar deze variant uit Haïti is heel wat zoeter en zeker niet scherp. De zwarte thee is niet bitter, maar ruikt als een heel lichte thee, de thee die ik zo lekker vind (ik kan donkere thee echt niet wegkrijgen, jullie wel?). Kortom, Vetiver & Black Tea is een warme, comfortabele, licht kruidige geur die niet overheerst en inderdaad heel geschikt is voor zowel mannen als vrouwen, op de huid blijft vetiver het langste ruikbaar. Naast deze geur is er ook een body cleanser en body lotion in dezelfde geur te koop bij Kiehl's.

 

The Body Shop Fuji green tea eau de cologne EUR 19,00 (100 ml)

Wat zegt The Body Shop over deze geur?

 

Verkwik de zintuigen met het aroma van de citroenfrisse geur van de Fuji Green Tea™ Eau de Cologne. De perfecte combinatie van groene thee, bergamot, citroen en de hartnoten van camelia, jasmijn en viooltjes. Verfrissend licht en puur; een klassieke geur en tegelijkertijd helemaal van deze tijd.

 

Wat vind ik van Fuji Green Tea?

 

Groene thee en Japan zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, de traditionele theeceremonie is heel belangrijk voor de Japanners en het is dan ook niet zo gek dat The Body Shop de inspiratie voor deze nieuwe geur/verzorgingslijn uit Japan heeft gehaald. Fuji Green Tea is een zeer lichte geur, behoorlijk citrusachtig met een klein vleugje bloemige noten, die de geur is zachter, zoeter en vrouwelijker maken. Deze eau de cologne is lichter en minder aanwezig dan de andere geuren in deze review en is vooral aanvullend bij de andere verzorgende producten uit deze nieuwe range. In de verzorgende bodylotion, body wash en body scrub ruik je niet alleen de groene thee terug, maar er is ook groene thee gebruikt in de producten, een goed idee omdat dit anti-oxiderende eigenschappen heeft. Fijne bijkomstigheid : deze lijn is prima betaalbaar en is heerlijk verfrissend in de zomermaanden! 

De drie geuren zijn stuk voor stuk zacht en fris, ze passen perfect bij het warmere weer dat eraan gaat komen (jawel, ik heb zin in de zomer) en zijn vooral geschikt om overdag te dragen. Ze geven mij allemaal een energiek gevoel, ze peppen je als het ware op en zorgen dat je lekker fris de dag doorkomt! Mijn favoriet is toch de Teazzura, al vind ik Vetiver & Black Tea toch ook wel erg lekker, maar die bewaar ik misschien toch voor een ander moment in het jaar, die is toch wat warmer en meer geschikt voor in de winter.

Elizabeth Arden en Bulgari hebben ook bekende geuren met groene thee, ken jij die misschien ook? Lijkt zo'n geur op basis van thee je ook lekker? Of hou je het misschien toch liever bij je favoriete thee om te drinken

Deel dit artikel
Back to top