Blogs & Editorial

Editorial - Nederlandse vrouwen & huidverzorging = drama!

Tijdens mijn werk ontmoet ik heel wat mensen die werken bij cosmeticamerken en ik vind het eigenlijk altijd interessant om hun ervaringen te horen. Mijn standaardvraag is eigenlijk altijd : welke huidverzorgingsproduct verkopen jullie nu het meest? En bij het horen van het antwoord (standaard pot dagcreme zonder SPF) komt er altijd een verhaal achteraan, dat de Nederlandse vrouw nu eenmaal weinig waarde hecht aan huidverzorging in tegenstelling tot vrouwen in andere landen. Gek eigenlijk, hoe een klein landje zich zo weinig aantrekt van de wereld om haar heen....

 

De verschillen tussen het gebruik van huidverzorging zijn behoorlijk groot, ik geloof dat de gemiddelde Nederlandse vrouw 3 verschillende producten per dag gebruikt om haar huid te verzorgen. Dat is een behoorlijk verschil met de Aziatische vrouw, die wel 18 verschillende beautyproducten per dag gebruikt (inclusief haar & lichaamsverzorging). Maar zelfs de vrouwen in de ons omringende landen zoals Duitsland, België, Engeland en Frankrijk gebruiken veel meer verschillende producten.

Aan het aanbod kan het niet liggen, we kunnen in de winkels uit heel veel verschillende producten kiezen, al is de keuze in landen zoals Japan en Korea nog veel en veel groter. En ondanks de financieel wat mindere tijden in de afgelopen jaren kunnen we het ons ook best veroorloven.

de Nederlandse vrouw zweert nog steeds bij de ouderwetse pot Nivea

Vinden we ons uiterlijk dan niet belangrijk? Hmm...er zijn uitzonderingen natuurlijk, maar ik geloof niet dat dit het geval is, al maken we er ons misschien toch net iets minder druk om dan dames uit andere landen. Dat heeft ook heel goede kanten, want we fietsen zonder problemen door weer en wind, gaan zonder problemen de deur uit zonder make-up en zijn tevreden met onszelf.

Toch denk ik dat het enorme verschil vooral te maken heeft met onze "doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg" mentaliteit. We denken misschien al snel dat iets "too much" is en willen liever niet al teveel opvallen, omdat je al snel afgebrand wordt als je het net even anders doet dan alle anderen.

Maar ik heb goede hoop dat het gaat veranderen de komende decennia, want ik denk dat de jonge vrouwen van nu een stuk bewuster met hun huidverzorging bezig zijn dan hun oma's. En eerlijk gezegd ben ik daar wel heel blij mee, want persoonlijk word ik heel verdrietig als ik zie hoe ongeinteresseerd de gemiddelde Nederlandse vrouw is in de verzorging van haar huid. Gelukkig zijn jullie er nog en ik hoop zo dat jullie mijn boodschap (dat de Nederlandse vrouw haar huid beter gaat verzorgen en beschermen) willen doorgeven aan zoveel mogelijk vrouwen in jullie omgeving.

 

Herkennen jullie het beeld van de Nederlandse vrouw die zich niet interesseert voor huidverzorging? En is het echt een drama of is dat ook weer een beetje overdreven? Misschien is het wel een idee om lessen huidverzorging op school te gaan geven? Ik geef me op als juf! Fijne week allemaal,

 

XXX

 

Debbie

Deel dit artikel
Back to top