Nieuws

Make-up talk met Xelly Cabau van Kasbergen

Het leukste van mijn werk als beautyblogger is toch wel dat je veel inspirerende mensen ontmoet, van dermatologen die uitleggen hoe de huid werkt, kappers die binnen no-time prachtige kapsels kunnen maken tot make-up artiesten die met weinig moeite je omtoveren in een ster! Xelly Cabau van Kasbergen is één van die mensen, we kennen elkaar al heel wat jaren en iedere keer als ik haar ontmoet is ze weer net zo enthousiast als de eerste keer. Xelly brengt deze week haar eerste boek Make-up uit en natuurlijk wilde ik daar meer over weten....

Visagiste Xelly kennen jullie misschien wel van het programma Life for you, waar ze regelmatig in te zien was de afgelopen jaren, of als visagist van haar zus Yolanthe Sneijder Cabau of Sylvie Meis. Deze week komt Xelly's eerste boek uit, met de duidelijke titel : Make-up! In dit boek deelt Xelly heel veel interessante tips, maar natuurlijk was ik ook wel benieuwd hoe haar carriere zich zo heeft ontwikkeld.

Onlangs ontmoette ik Xelly toen ik op bezoek was bij Bol.com, waar ze bezig was met het opnemen van een aantal leuke beautyvideos, daarna hebben we nog even met elkaar gebeld en kon ik haar de volgende vragen stellen:

Hi Xelly, gezellig om je weer even te spreken! We kennen elkaar eigenlijk al een hele tijd uit het "wereldje" maar wanneer en hoe ben jij precies begonnen te werken als visagiste?

 

Van kleins af aan was ik al heel erg geïnteresseerd in make-up, niet zo gek als je opgroeit met heel veel oudere zussen, die mij regelmatig als make-up pop gebruikte, haha! Kortom, ik kreeg het van thuis al mee en de liefde voor make-up werd groter toen ik ook zelf ging experimenteren. Ik vond het geweldig om te merken dat ik mijn sproetjes kon verbergen (toen vond ik ze niet leuk, inmiddels wel hoor!) en ik vond het wel handig om een foundation te gebruiken om mijn huid wat donkerder te maken, dan hoefde ik niet in de zon te zitten. Ach ja, in het begin weet je het ook allemaal niet precies, maar na heel wat experimenteren wist ik dat ik er mijn werk dolgraag van zou maken. Dat werd versterkt doordat ik veel met mijn zus Yolanthe meeging, ik zat altijd met mijn neus bijna in de visagiste als ze werd opgemaakt, zo interessant vond ik het en ik heb toen ook erg veel geleerd.

Vervolgens ben ik een visagieopleiding gaan doen bij Dik Peeters, gevolgd door een haarstylingsopleiding en ben ik aan het werk gegaan als visagiste! Eerst bij De Bijenkorf in Amsterdam, ik heb bij veel verschillende counters gewerkt o.a. bij Bobbi Brown, en daarna ben ik bij Chanel gaan werken, supertof natuurlijk en ik heb enorm veel geleerd. Inmiddels werk ik al 5 jaar lang als freelance visagiste en doe ik enorm leuke klussen!

 

Welke visagist is je inspiratiebron?

 

Oh jee, ik heb niet één persoon die mij inspireert, maar meerdere! Zo ben ik gek op wat Bobbi Brown heeft neergezet, de mooie, natuurlijke "fresh face" look waar ik ook enorm van hou! Maar ik kan een creatieve, stoere vrouw als Pat McGrath ook echt wel waarderen, wat een prachtige looks heeft zij neergezet in de afgelopen jaren, echt om nooit te vergeten! Haar looks zijn vaak wat heftiger, maar dat hoort ook bij zo'n modeshow, het inspireert mij in elk geval enorm.

Maar ik ben ook gek op wat Charlotte Tilbury doet, zij heeft prachtige campagnes gedaan voor o.a. Tom Ford, haar looks zijn verleidelijk en vrouwelijk, ook dat vind ik prachtig!

 

Welke merken zitten er in je make-up kit?

 

(stiekem heb ik dit zelf al even onderzocht toen ik bij de opnames was, Xelly heeft een goede smaak!) Ik heb zeker favoriete merken, zo gebruik ik veel producten van MAC, Bobbi Brown en Chanel, maar ik ontdek altijd graag andere, nieuwe producten van andere merken. Zo gebruik ik net zo makkelijk een oogschaduw van Hema als die een perfecte kleur heeft en vind ik het ook fijn om via anderen nieuwe ontdekkingen te doen. Mijn zus Yolanthe en Sylvie laten regelmatig nieuwe producten zien die ze in het buitenland hebben ontdekt en die kunnen dan zomaar mijn nieuwe favorieten zijn. Ik mix & match dan ook graag, daarom is het ook weleens lastig om vragen over bijvoorbeeld de lipstick van Sylvie te beantwoorden, ik heb dan misschien wel vier verschillende tinten gebruikt om dat resultaat te krijgen....ik hou ervan! Als het maar mooi wordt, toch?

En nu is er dan je eerste boek, waarom moeten we dat kopen? En waarom heb je het geschreven?

 

Moeten, moeten......jullie moeten natuurlijk niets, haha, ik heb het boek geschreven voor iedereen die wat meer wil weten over make-up en vooral wil weten wat het beste bij je past. Ik heb in de jaren dat ik werk als visagiste zoveel geleerd en al die handige tips en weetjes heb ik opgeschreven in mijn boek, daar heeft echt iedereen iets aan.

Het is vooral een handig boek, een boek dat je, net als een vriendin zou doen, simpel uitlegt welke oogschaduws mooi staan bij je bruine ogen. Of waarin je kunt lezen hoe je je gezicht op een natuurlijke manier kunt contouren, zodat het goed bij je past. Want dat vind ik het allerbelangrijkste, make-up moet vooral je persoonlijkheid naar voren laten komen, make-up moet altijd bij je passen waardoor je er nog mooier uit gaat zien, zonder dat make-up een masker wordt, want dat is nooit mooi.

 

Heb je eigenlijk nog wel dromen? Je hebt een mooie carriere en brengt je eerste boek uit, what's next?

 

Ja, wat geweldig eigenlijk, ik ben er ook heel blij mee en dankbaar voor!! Maar natuurlijk heb ik nog dromen, zo zou ik dolgraag naar New York gaan om daar de make-up te doen voor de cover van Vogue! En ik zeg ook geen nee tegen een Chanel campagne, dat is ook wel een droom van me...stel je toch eens voor!!! 

 

Thanks, Xelly! Het was heel gezellig je weer even te spreken! Morgen en overmorgen ben je lekker druk met de introductie van je boek, veel succes ermee!

Binnenkort zal ik Xelly's boek zeker even bespreken in een artikel, maar je kunt het alvast even bekijken bij Bol.com, het is daar ook al te bestellen zag ik, je vindt het hier.

Deel dit artikel
Back to top