Nieuws

Zonbescherming van Dermalogica met Oleosome technologie

Met een paar heerlijke zonnige en warme dagen in het vooruitzicht is het weer eens tijd om het over zonbescherming te hebben! Natuurlijk weten jullie dat het essentieel is je goed tegen de zon te beschermen en dat willen we allemaal ook wel doen, toch is het soms best lastig om een geschikt product te vinden. Sommige producten met SPF werken niet zo fijn op de gevoelige of vette huid, de huid raakt geirriteerd of je krijgt puistjes. Niet fijn! Dermalogica heeft in hun zonbeschermende producten de oleosome technologie toegepast, waardoor je hier geen last meer van hebt. Ik vertel je er meer over in dit artikel....

Oleosome technologie - hoe werkt het?

 

Het maken van een fijn product dat goed tegen de zon beschermt is zo simpel nog niet! Om een smeerbare crème te krijgen, heb je emulgatoren nodig die verschillende stoffen aan elkaar kunnen binden. Maar het nadeel van emulgatoren is dat deze de huid uitdrogen en de werking van UV-filters verminderen, dat is niet zo handig! Daarom verwerken merken meer zonnefilters in het product om zo goed te kunnen beschermen, maar dit kan huidirritatie veroorzaken.

Daarom heeft Dermalogica de Oleosome technologie ontwikkeld. Oleosomen zijn natuurlijk aanwezige oliën afkomstig uit de zaden van de saffloerplant en zijn ook rijk aan vitamine E. De unieke moleculen van deze oleosomen zijn bolvormig en in staat om als verpakking te dienen van actieve ingrediënten zoals UV- filters. Het bijzondere van deze manier van verpakken is dat de UV- filters geleidelijk aan afgegeven worden aan de huid om zo gedurende lange tijd ultieme bescherming te bieden aan de huid. Ook zorgen ze ervoor dat ze een hogere SPF kunnen bereiken, terwijl ze minder UV- filters gebruiken waardoor ze de kans op gevoeligheid verminderen en een aangename, makkelijk draagbare textuur verkrijgen.

Wat hebben de zonbeschermende producten toch een ontwikkeling doorgemaakt de afgelopen jaren, van dikke, plakkerige cremes die niet altijd fijn aanvoelden op de huid, naar dunne, transparante en lichte cremes die je amper ziet en voelt maar toch beter beschermende dan de "oude"! Gelukkig maar, want we zijn ons er steeds meer van bewust dat we ons goed moeten beschermen tegen de zon. Idealiter kies je een zonbescherming die goed bij je huid past en voldoet aan je eisen, bij Dermalogica kun je kiezen uit heel wat verschillende producten, ik zet ze even op een rijtje:

Protection 50 sport spf50 EUR 42,25 (156 ml)

Deze grote tube is geschikt voor alle huidcondities en geschikt voor lichaam en gezicht, al vind ik deze voor het gezicht iets teveel glimmen. Dit breedspectrum zonbeschermingsproduct geeft optimale bescherming tegen UVA en UVB-stralen. De formule is niet vet, trekt snel in en geeft een comfortabel gevoel op de huid en is lichtgewicht en waterresistent (tot 40 minuten). Beschermt en verzorgt de huid de hele dag en gaat vochtverlies tegen door gebruik van liposomen technologie.

ingrediëntenlijst Protection 50 sport spf50

Dynamic skin recovery spf50 EUR 89,50 (50 ml)

Speciaal voor de huid die last heeft van vroegtijdige huidveroudering is dit een romige, lekker smeerbare creme die zorgt voor intense hydratatie en de huid wapent tegen in- en externe invloeden die een rol spelen in huidveroudering. Een gepatenteerde peptide samen met soja en glucosamine stimuleeren de collageenaanmaak en versterken de weerstand van de huid in de strijd tegen huidverouderende vrije radicalen (ROS). Dit is een prima creme die je iedere dag kunt gebruiken, ook onder make-up omdat de finish mooi, glad en licht glanzend maar niet vettig is.

ingrediëntenlijst Dynamic skin recovery spf50

Solar defense booster spf50 EUR 63,25 (50 ml)

Een prima bescherming voor elk huidtype, die je toe kan voegen aan je dagelijkse moisturiser voor de noodzakelijke UV-bescherming toe met de breed spectrum zonbescherming. De geavanceerde, niet droge formule zorgt voor een onzichtbare bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf door de anti-oxidanten groene thee en druivenpitextract. Breng direct aan op het gezicht voor SPF50 bescherming of meng gelijke delen door de dagcreme heen voor toegevoegde bescherming (dan is de bescherming wel lager dan SPF50)

ingrediëntenlijst Solar defense booster spf50

Super sensitive shield spf30 EUR 66,50 (50 ml)

Speciaal voor de gevoelige huid - de dunne creme bevat een breedspectrum van fysische (=minerale) zonnefilters en is ideaal voor de gevoelige, geïrriteerde of onlangs geëxfolieerde huid. De creme is heel dun van textuur en laat daardoor vrijwel geen witte waas achter op de huid, hij trekt supersnel in en laat en zachte, licht glanzende huid achter. Het exclusieve UltraCalmingTM Complex bevat haver en kalmerende plantenextracten die niet alleen de gevoeligheid van de huid zullen verminderen, er ook voor zorgen dat de huid in de toekomst minder gevoelig zal zijn.

ingrediëntenlijst Super sensitive shield spf30

Ultra sensitive tint spf30 EUR 63,25 (50 ml)

Ook voor de gevoelige huid, deze licht getinte, wat dikkere creme die de huid beschermt tegen schadelijke UV-stralen met naast fysische zonnefilters ook anti-oxidanten zoals druivenpitextract en groene thee. Natuurlijk zijn de filters geschikt voor de gevoelige huid en de rijke formule met natuurlijke humectanten voorkomt vochtverlies van de huid. De creme is wel getint, maar zorgt niet voor dekking  zoals make-up zou doen, daarentegen laat deze geen witte waas achter!

ingrediëntenlijst Ultra sensitive tint spf30

oil free matte spf30 EUR 67,50 (50 ml)

Is je huid aan de vette kant? Dan is deze lichtgewicht, olievrije variant speciaal voor de vette huid een prima moisturiser voor overdag met een breed spectrum zonbescherming. Bevat een mix van niacinamide, gistextract, cafeine en biotine om de talgproductie te verminderen terwijl talgabsorbeerders overtollig talg verwijderen voor een matte finish heel de dag door. Dit kan ook een prima dagverzorging zijn voor een vette huid!

ingrediëntenlijst oil free matte spf30

pure light spf50 EUR 82,00 (50 ml)

Heb je last van hyperpigmentatie (zoals ik)? Dan is deze breedspectrum moisturizer voor overdag misschien wel iets voor je, deze beschermt de huid tegen UV-stralen die hyperpigmentatie kunnen veroorzaken en/of vergeren. Het product bevat krachtige peptides die helpen bij het reguleren van de melanineproductie en algenextracten die de huid verhelderen en hyperpigmentatie controleren. Cross-linked hyaluronzuur versterkt bovendien de natuurlijke vochtbalans van de huid, waardoor fijne lijntjes worden verminderd.

ingrediëntenlijst pure light spf50

 

De keuze in zonbeschermende producten bij Dermalogica is behoorlijk groot, je zult zeker een geschikt product kunnen vinden bij je huidtype. Voor mij is de Pure Light natuurlijk geweldig, zeker omdat mijn huid gevoelig is voor pigmentvlekken is iedere hulp daartegen heel erg welkom! Maar ik ken ook heel veel fans van de Oil free matte variant, zeker als je een vette huid hebt of graag een mooi mat resultaat hebt is dit zeker een aanrader!

dit artikel is gesponsord door Dermalogica

Weet je nu niet zo goed welk huidtype je hebt? Dan kun je bij de salons waar ze Dermalogica verkopen, terecht voor hun bekende Face Mapping! Tijdens je bezoek aan de salon, brengt de Dermalogica specialist je huidtype en huidconditie helemaal in kaart en kan ze je exact vertellen waar je huid wel en geen behoefte aan heeft, heel handig natuurlijk. Je vindt mooie Dermalogica concept stores in Antwerpen en Maastricht, maar je kunt hier ook kijken waar bij jou in de buurt een Dermalogica skin care center te vinden is. Meer informatie vind je op de website van Dermalogica : www.dermalogica.nl

Deel dit artikel
Back to top