Reviews

Mijn favoriete foundation bij warm weer (plus een nieuwe ontdekking)

Gisteren was het behoorlijk warm, zeker voor Nederlandse begrippen! Lekker hoor zeker als je een dagje vrij hebt of gewoon kunt relaxen in de zon. Maar zo'n hoge temperatuuur is ook best een uitdaging als je "gewoon" moet werken en je er representatief er moet uitzien, inclusief make-up. Dat is echt weleens lastig, want welke producten blijven nu goed zitten bij zulke temperaturen? Ik kies eigenlijk standaard voor mijn favoriete foundation van Armani, ik deel hem vandaag nog even met jullie....

Mijn favoriete foundation op echt warme dagen is de Armani Maestro compact foundation (EUR 63,00), deze is echt te gek voor mijn huid! Het lijkt een beetje gek om deze als favoriet te bestempelen omdat de compacte foundation behoorlijk rijk is, deze zit vol oliën om de huid een prachtige glans te geven. Je zou dus denken dat de foundation veel te vol, vettig zelfs is, op zo'n dag, maar deze foundation blijft veel beter zitten dan "drogere" varianten. Ik heb de foundation al eens eerder gereviewed, je vindt de review hier.

Armani Maestro compact foundation is best dekkend, maar het effect is wel heel natuurlijk en mooi, juist door de glans. De foundation legt echt een laagje op de huid en is ook behoorlijk waterproof, zweet- en waterdruppeltjes glijden er vanzelf af, juist omdat de foundation rijk aan oliën is.

Ik gebruik deze foundation inmiddels al meer dan anderhalf jaar en ben nog steeds groot fan! Ik gebruik deze foundation niet dagelijks, omdat ik graag wat afwissel en nog meer fijne foundations heb, maar deze is op warme dagen zeker mijn to go foundation. Ik draag zelf kleur 7, iets donkerder dan mijn eigen huidskleur momenteel, maar na een dagje zon is de kleur perfect. Nog wel goed om te weten, de foundation is behoorlijk zuinig in gebruik, je hebt nl. maar weinig product nodig voor een mooie resultaat.

Omdat ik graag wil dat de foundation echt goed blijft zitten en ik op sommige plaatsen iets minder glans wil zien, gebruik ik op mij t-zone en direct naast mijn neus nog wat MAC Prep & Prime Transparent setting powder (EUR 21,50), een heel klein beetje aangebracht met mijn MAC 150 kwast (EUR 48,00). Deze poeder zie je niet, maar doet zijn werk heel goed, er bestaat ook een compact versie van trouwens.

Ook vandaag, terwijl het iets minder warm is, draag ik de Armani Maestro compact foundation, hier gecombineerd met een make-up look van Yves Saint Laurent, die binnenkort voorbij komt in een review.

 

Nu heb ik een normale tot ietwat droge huid en de combinatie met deze Armani foundation werkt bij mij te gek! Maar of deze foundation ook fijn is als je huid wat vetter is? Misschien iets minder, maar ik heb wel een goed alternatief, MAC heeft namelijk een nieuwe foundation die super is voor warm/vochtig weer en ook prima werkt voor een vettere huid : de Pro longwear nourishing waterproof foundation (EUR 34,50).

De foundation is behoorlijk dekkend, zo dekkend dat je hem ook als concealer kan gebruiken en heeft een lichte textuur die je niet voelt, de finish is mooi mat/glanzend en hij is dus waterproof door het laagje wat de foundation legt over de huid. Voor mijn huid voelt hij iets te droog aan, maar het effect is wel mooi en met een juiste (wat meer voedende) primer kan ik deze foundation ook prima dragen. Er zijn enorm veel kleuren te koop bij MAC, dat is natuurlijk heel fijn! Binnenkort zal ik een uitgebreide review schrijven over deze foundation, maar ik wilde hem toch alvast even benoemen! Aanrader dus voor deze zomer, zeker als je op vakantie gaat naar een warme bestemming!

Welke foundation gebruik jij op warme dagen? Heb je een fijne combinatie van producten ontdekt die echt goed blijft zitten, zelfs bij 30+ graden? 

Deel dit artikel
Back to top