Blogs & Editorial

Editorial - personal space

Toen ik een tijdje geleden met Sem in de stad liep kwam er iemand op mij af, die mij herkende. Dat gebeurt natuurlijk weleens en ik vind het altijd heel leuk om mensen te ontmoeten, maar deze enthousiaste dame werd best een beetje intiem….haha! Niet letterlijk natuurlijk, maar ze kwam wel heel dichtbij me staan, een beetje te dichtbij. Ken je ze ook, van die mensen die heel snel een beetje teveel in je "personal space" komen?

Dat is zoooo ongemakkelijk, vooral als het lieve, vriendelijke mensen betreft, want hoe maak je duidelijk dat je iets meer afstand prettig vindt, zonder ze te beledigen? Ja, een stapje naar achteren zou een prima oplossing kunnen zijn, maar de diehard personal space invader, stapt gewoon met je mee. Nou ja, ik heb het maar gewoon laten gebeuren, maar ik merkte wel dat ik het gesprek iets sneller afmaakte dan ik normaal zou doen, het is toch intimiderend! Zelfs Sem viel het op, die zei toen ze wegging : "goh, mam...zij kwam wel heel dichtbij!"

 

Hij maakte het zelf onlangs ook nog mee, toen we in Disneyland waren en een Spaanse/Italiaanse meid opeens een selfie met hem maakte....hij was behoorlijk verbaasd! Ach, ik herken het vooral van vroeger, toen Sem en Bo klein waren (en heel schattig) en ze ook bij iedere wandeling wel aangeraakt of toegesproken werden door voorbijgangers (meestal lieve oude dames), soms van heel dichtbij. Als trotse moeder vond ik aandacht voor mijn kids best lief, maar eerlijk gezegd vond ik het niet heel leuk als ze mijn kids ongevraagd aanraakte...tenslotte hebben zij ook hun personal space.

 

Anyway, ik heb de oplossing nog niet gevonden, ik probeer maar wat naar achter te schuifelen en hoop dat het helpt. Ik zou iemand er eigenlijk nooit op aanspreken, juist omdat het naar mijn idee niet verkeerd bedoeld is. Of misschien soms toch ook wel? Soms loop je nl. ook wel mannen tegen het lijf die iets te dichtbij komen, maar daar heb ik dan wel weer oplossingen voor...al zijn die iets minder vriendelijk.

 

Hebben jullie nog een charmante oplossing? Fijne week allemaal, ik hoop dat jullie alleen maar leuke mensen in jullie personal space vinden deze week!

 

XXX

Debbie

Deel dit artikel
Back to top