Reviews

Yves Saint Laurent Saharienne zomer look 2015 - review, swatches & look

Toen ik enige tijd geleden de zomerlook van Yves Saint Laurent binnenkreeg was ik behoorlijk happy, wat een mooie, perfect bij mij passende collectie! Want hoe leuk en interessant het ook is om producten/collecties van verschillende merken te krijgen, sommige zijn nu eenmaal meer mijn ding dan anderen. De Yves Saint Laurent Saharienne collectie is dat in elk geval, vooral door de warme, koperen tinten oogschaduws met fijne gouden details en de "blurring bronzers". Kijk je even mee naar mijn review?

Yves Saint Laurent Saharienne zomer make-up collectie 2015

Les Sahariennes sun-kissed blur perfector healthy hlow balm-powder nr. 3 EUR 54,50

Dit is een heel bijzonder product, namelijk een cremige, lichte balsem die je gebruikt als bronzer en naast een mooie tint ook zorgt voor een "geblurde" huid (fijne lijntjes en grove poriën worden minder zichtbaar). De balsem is heel licht van textuur en voel je na het aanbrengen amper meer op de huid, het is niet zo dat deze in een poeder verandert, ik zou het eigenlijk meer als een lichte creme willen omschrijven. De finish is vrij mat en de bronzer bevat geen shimmers, er zijn in totaal 6 kleuren te vinden, dit is de op twee na lichtste van de zes.

swatch Les Sahariennes sun-kissed blur perfector healthy hlow balm-powder nr. 3 

als bronzer is de kleur voor mij iets te licht, maar ik kan deze bronzer wel gebruiken als "all over" product, over mijn hele gezicht dus, maar zoals je op de foto kunt zien is het wel mogelijk om de kleur wat op te bouwen door wat laagje over elkaar heen te dragen, het effect blijft mooi en natuurlijk. Ik heb de bronzer trouwens "gewoon" met een grote kwast opgebracht, Yves Saint Laurent levert bij de bronzer een dubbelzijdige applicator die ik vergeten ben op de foto te zetten (aan de ene kant haren en aan de andere kant een zachte, grote applicator van stof).

Yves Saint Laurent Couture Palette Mauresques nr. 12 EUR 62,00

Dit beeldschone palette heb ik inmiddels al zo vaak gebruikt de afgelopen weken dat het vast tot mijn favorieten van de maand juni gaat horen, het is echt heel fijn en mooi! Vooral de glanzende tinten onderin, de roze en koperen kleur zijn te gek, maar de roodbruine kleur in het midden is ook fijn om de look iets donkerder mee te maken. De kleur linksboven lijkt wel erg op de kleur rechtsonder en dat is misschien wel een beetje jammer, die had best iets mogen afwijken, al is deze wel matter dan de glanzende kleur rechtsonder. Ach...het is maar een heel klein nadeel hoor! De oogschaduws zijn fijn qua textuur en pigmentatie, hechten goed aan de huid en blenden fijn, kortom...een fijn palette in prachtige zomerse kleuren waar ik heel blij mee ben!

swatches Yves Saint Laurent Couture Palette Mauresques nr. 12 

Eyeliner effet faux cils Shocking in no.2 Majorelle Blue, no.3 Deep blue en no.4 Deep green EUR 31,50

Dit zijn ook toppers, zeer fijne eyelinerstiften die pittig gepigmenteerd zijn, makkelijk aan te brengen en goed blijven zitten! De felle blauwe en groene tinten geven een zomerse look echt een beetje extra pit en juist de combinatie met warme, gouden en koperen tinten is heel mooi! Natuurlijk kun je ze ook gebruiken voor een all over blauwe look, maar ik hou juist van het contrast. Ze zijn trouwens niet waterproof, maar blijven wel de hele dag goed zitten, ook als het warm weer is, duik er alleen liever niet mee in het zwembad!

swatches Yves Saint Laurent Eyeliner effet faux cils Shocking in no.2 Majorelle Blue, no.3 Deep blue en no.4 Deep green

Yves Saint Laurent Gloss Volupté 50 Orange Sagatte EUR 31,50 en Kiss & Blush 14 Ocre Luxurieux EUR 36,50

swatches Yves Saint Laurent Gloss Volupté 50 Orange Sagatte EUR 31,50 en Kiss & Blush 14 Ocre Luxurieux

Hebben jullie de Kiss & Blush weleens geprobeerd? Ik vind het vooral een fijn product voor op mijn wangen, op mijn lippen voelen ze iets te droog aan naar mijn smaak. En deze warme, donkere okerkleur is prachtig bij deze look vind ik, al is het effect ook best subtiel op te brengen, net wat je zelf wilt. Ik dep een beetje Ocre Luxurieux op mijn wang met de applicator en verdeel het voorzichtig met mijn vingers voor een warme glow op mijn wangen.

De lipgloss is ook heel fijn en mooi, zelfs ik, als geen echte liefhebber van lipgloss, hou van deze kleur en formule. De roze/oranje kleur is subtiel maar wel zichtbaar, de gloss verdeelt makkelijk over mijn lippen en gaat ook niet over de randjes heen, iets wat ik altijd vervelend vind. En hij plakt niet, dat is helemaal heel fijn, en heeft een fruitige geur/smaak die niet overheerst, misschien wordt ik toch nog weleens lipglossfan?

De look van vandaag, met alle producten uit de Yves Saint Laurent Sahariennes collectie. Mijn foundation is van Armani (Maestro compact) en verder draag ik nog de nieuwe Guerlain Terracotta Joli Teint poeder en natuurlijk mascara (ik geloof de Benefit RollerLash).

Yves Saint Laurent La Laque Couture no.62 Jaune Babouche EUR 26,50

Pittig geel voor de nagels, persoonlijk had ik toch liever blauwe nagellak gezien, maar die heeft Yves Saint Laurent natuurlijk ook, Majorelle Blue is een van de mooiste nagellakken die er is! Deze warme, gele nagellak dekt prima in twee laagjes, is lekker romig en droogt snel op, de houdbaarheid is echt goed. Zonder topcoat zit deze gele nagellak er na vier dagen nog best goed op (wel wat slijtage aan de topjes, maar geen chips), met topcoat zal dat dus vooral langer zijn. Ik vind dit wel een tricky kleur, bij een heel lichte huid is de kleur volgens mij niet zo heel mooi?

 

De Yves Saint Laurent Saharienne zomermake-up collectie is mij enorm goed bevallen, de blur/bronzer is fijn in gebruik en het palette is veel gebruikt, net zoals de blush en lipgloss, dat heeft YSL goed gedaan! De collectie is inmiddels te koop bij de bekende Yves Saint Laurent verkooppunten zoals De Bijenkorf, Douglas en ICI Paris XL. Mijn aanrader is zeker eens om de bronzer te gaan testen, fijn dat er veel kleuren te vinden zijn!

 

Wat vind jij van deze collectie? Durf jij het aan om voor groene of blauwe eyeliner te gaan deze zomer?

Deel dit artikel
Back to top