Reviews

Chanel Les Beiges - nieuwe producten - review, swatches & look

Les Beiges van Chanel zijn inmiddels de meest gewilde zomer items bij de Chanel counter, want wie wil er nu niet gezond, fris en zomers uitzien als de zon schijnt? Naast de bekende Les Beiges poeders is er nu ook een vloeibare variant (al vanaf vorig jaar) en binnenkort liggen er ook Les Beiges blushsticks, lipbalms en nagellakken in de winkels. Ik heb enkele van de nieuwe producten getest, kijk je mee wat ik ervan vind?

Dit mooie, beige boek kreeg ik bij het persbericht van Les Beiges collectie, altijd weer spannend om te zien wat erin zit! Zien jullie ook dat de Blush stick en Lip Balm een andere verpakking hebben dan de standaard zwart met gouden doosjes van Chanel. De nagellak is dan wel weer verpakt op de normale manier, ik zou die ook in de beige doosjes hebben gedaan....maar ja, ik ben Chanel niet!

In de doos zit de limited edition Les Beiges Mariniere poeder van dit jaar, een combinatie van een zonnig poeder en een iets glanzende lichter poeder, maar je ziet het zo van dichtbij!

Het is toch altijd een mooi plaatje, al die Chanel spullen bij elkaar!

Het Les Beiges poeder zit in een vierkante compact met een spiegel, er zit een beschermhoesje op het poeder en daar bovenop vind je een fijne, platte kwast met afgeronde haren. De haren voelen zacht aan, maar zijn wel stevig genoeg om de poeders goed en precies aan te brengen.

Chanel Les Beiges Healthy Glow Multi-colour SPF 15 Mariniere no.02 EUR 55,00

Het poeder heeft twee "kleuren" in vrij smalle strepen, het is lastig om ze apart op te brengen en eerlijk gezegd zie ik ook amper verschil tussen de poeders op mijn huid, al is die natuurlijk al best getint en vallen deze kleuren apart niet zo op. Toch is het gemengd aangebracht een prachtige, zonnige poeder dat ik zou gebruiken als bronzer en/of blush. De poeder is heel fijn van textuur en blend mooi met de huid zonder poederachtig te ogen, het geeft een natuurlijk effect met een subtiele glow. De kleur zou ik omschrijven als zonnig brons, het poeder is wel een tikje aan de warme kant, dus misschien iets minder geschikt voor heel lichte huidjes.

swatch Chanel Les Beiges Healthy Glow Multi-colour SPF 15 Mariniere no.02

voor en na de Chanel Les Beiges Healthy Glow Multi-colour SPF 15 Mariniere no.02, ik heb de poeder als bronzer aangebracht in de vorm van een grote drie op mijn gezicht en heb twee laagjes aangebracht om de kleur goed te laten zien, het kan dus ook subtieler aangebracht worden.

Helemaal nieuw zijn de Les Beiges Healthy Glow Hydrating Lip Balm (EUR 35,50) en Healthy Glow Sheer Colour Stick (EUR 29,00), ze zien er exact hetzelfde uit  en hebben alleen een ander formaat. Ze hebben een glanzende zwarte huls die goed afsluit en beige details op de dop, super chique natuurlijk.

De lipbalm is subtiel van kleur en bevat hydraterende, voedende bestanddelen die je lippen zacht en soepel houden in de zomer, de glans is mooi en subtiel. De lip balm heeft een zachte, licht tropische geur die niet overheerst en plakt niet, het is een heerlijke lipbalm, maar ook weer niet heel speciaal om eerlijk te zijn.

Naar de "blushstick" was ik heel nieuwsgierig en deze heeft zeker niet teleurgesteld, ik hou van dit soort producten in de zomer, ze zijn handig om mee te nemen en op te brengen, zelfs aan het strand op naast het zwembad. De stick geeft goed kleur af en is lekker zacht op de huid, op die manier verstoor je de eventuele make-up eronder niet. Je kunt de cremeblush daarna ook goed blenden, dat gaat ook weer makkelijk! De houdbaarheid is prima, blijft ook met warm weer prima zitten op mijn wangen.

swatches Chanel Les Beiges Healthy Glow Hydrating Lip Balm no. 10 en Healthy Glow Sheer Colour Stick Blush no.20

swatch Chanel Les Beiges Healthy Glow Hydrating Lip Balm no. 10

voor blush

met een veegje blush

en uitgeveegd met mijn vingers, je kunt uiteraard ook een kwast gebruiken maar loopt dan wel de kans dat de kwast wat van het product zal opnemen, dat is best zonde!

Er is nu ook Les Beiges nagellak (EUR 23,50)! Leuk natuurlijk om de collectie compleet te maken met een aantal nude nagellakken, maar ik vind ze wel een beetje aan de bleke kant voor een zomerse collectie, de kleuren hadden ook best iets meer zomers mogen zijn. Maar het zijn wel mooie nude nagellakjes, ideaal als je houdt van verzorgde nagels die niet teveel kleur hebben, het staat wel classy natuurlijk!

Chanel Le Vernis 659 Beige Pur - een warme, beige kleur zonder shimmer die in twee laagjes een prima effect geeft, deze kleur zou ik zelf het meeste dragen denk ik

Chanel Le Vernis 661 Precious Beige - deze variant is wat bruiner/meer roze en heeft fijne zilveren/witte shimmers, persoonlijk vind ik dat niet altijd even mooi in nude nagellakken, maar dat is een persoonlijke kwestie. Deze nagellak heb ik ook in twee laagjes aangebracht, maar helemaal mooi vind ik het nog niet, er mag nog een laagje overheen.

Dit is een frisse zonnige look, of niet? Weinig kleur, maar die kun je uiteraard prima toevoegen door een gekleurde eyeliner te gebruiken of een lekkere felle ooglook, net wat je leuk vindt. Ook spice je zo'n Les beiges look op door een dekkende felle lipstick te gebruiken, iets wat ik zelf zeker graag doe. Ik heb naast de hierboven genoemde producten ook de Chanel CC cream op (een heel klein beetje maar omdat die nogal dekkend is) en mijn NARS concealer, mijn subtiele ooglook heb ik gemaakt met een oogschaduwpalette van Bobbi Brown (meer daarover snel!).

 

Het nieuwe, limited edition, poeder is leuk door de print maar op zich niet zo heel uniek (al is de kleur mooi) en dus moet je jezelf afvragen of het iets voor je is. De Blushsticks zijn wel erg fijn volgens mij, in elk geval degene die ik getest heb, er zijn nog twee meer sprekende kleuren te vinden in de collectie, ik zeg...inslaan! Je vindt alle informatie plus de prijze van Chanel Les Beiges 2015 terug in dit artikel.

 

De nieuwe producten van Chanel Les Beiges zullen vanaf 15 juni 2015 (datum onder voorbehoud) te koop zijn bij alle Chanel verkooppunten zoals De BijenkorfDouglas en ICI Paris XL. Wat gaat er op jouw wishlist?

Deel dit artikel
Back to top