Reviews

Mijn huis ruikt naar Jo Malone Lime Basil & Mandarin

Stap je mijn huis binnen, dan heb je grote kans dat het er naar mijn favoriete geur ruikt : Jo Malone Lime Basil & Mandarin. Na heel wat uitproberen en testen ben ik eruit, dit is de beste home fragrance die er is voor de lente en zomer! Fris en fruitig, met een vleugje lekkere basilicum is deze geur perfect voor een warme dag omdat hij niet te zwaar en aanwezig is, maar wel heel fijn ruikt. Vandaag kwamen er weer een paar nieuwe producten binnen in deze geur, tijd voor een ode aan Lime Basil & Mandarin!

Onze signatuur geur. Peperige basilicum en aromatische witte thijm geven een onverwachte twist aan de geur van limoenen op een Caraibisch briesje.....het is een moderne klassieker en de huisgeur van Jo Malone

De kruidige warmte van basilicum, met een peperig randje geeft een onverwachte twist aan de citrusnoten.

Zoet en fruitig combineert de mandarijn met de scherpte van de limoen om zo een levendige frisheid te geven aan de topnoten. 

Een houtachtige noot met een vleugje amber geeft een verslavende warmte aan de geur.

Lime Basil & Mandarin is een geur die amper te vergelijken is met een ander en ik vind de geur vooral fijn in huis. Ik zou de geur willen omschrijven als een warme citrusgeur met een kruidige twist, die zowel zoet als fris is en mij doet denken aan een Italiaanse of Zuid-Franse tuin met wat citrusbomen.

De geur is perfect om te gebruiken in huis, zeker in de zomer past de warme maar frisse geur heel goed, omdat er best een Mediterraan tintje aan zit, dat geeft al een instant zomers gevoel bij mij. Lime Basil & Mandarin is een geur die je, bij wijze van spreken, zou kunnen opeten, hij ruikt vooral smakelijk en het is dan ook niet zo gek dat deze geur bekend staat als eetlustopwekkend! Dit is dan ook een perfecte geurkaars om te gebruiken in of rond de keuken of voorafgaand (of zelfs tijdens) een diner. 

De Lime Basil & Mandarin scented candle (EUR 51,00) is al een paar jaar favoriet bij mij thuis, daar heb ik er ontelbaar veel van "versleten", stom genoeg gooide ik de lege glaasjes altijd weg, maar sinds kort maak ik ze schoon er bewaar ik er make-up producten zoals kwasten in, wel zo leuk! De Body & Hand Wash (EUR 30,00) staat tegenwoordig op bij de wastafelop onze badkamer en nu krijg ik telkens te horen van iedereen dat hun handen zo lekker ruiken na het wassen, couldn't agree more! Ik heb ook een exemplaar onder de douche staan, maar die gebruik ik eigenlijk alleen na het sporten...gek eigenlijk?

Helemaal nieuw is de Shower Oil, die komt pas in juli in de winkels en is te gek, deze combineert de zalige geur met extra verzorging onder de douche, ik ben ook nieuwsgierig naar de Body Scrub die eraan komt, ik ben de eerste die deze bestelt als hij online bij Douglas te koop is!

Na wat twijfelen heb ik toch maar een klein flesje van de Lime Basil & Mandarin cologne (v.a. EUR 47,50) gekocht, ondanks dat het niet mijn favoriete Jo Malone geur is om zelf te dragen....klinkt gek natuurlijk, maar als parfum vind ik de geur iets minder fijn. Waarom dan toch besteld? Tja, ik had een mini van deze geur en die neem ik altijd mee op reis, om bijvoorbeeld in de hotelkamer te sprayen als het daar niet lekker ruikt of als ik ergens ben waar het niet fijn ruikt, die is mijn redder in nood dan! Maar stiekem deed ik hem dan toch weleens op...vandaar dit flesje, met dank aan de 20 % korting bij Douglas (helaas niet meer van toepassing). 

 

Helemaal nieuw in mijn Jo Malone Stash is de Scent Surround Room Spray (EUR 46,00), die moet ik nog wat uitgebreider gaan testen, maar hij lijkt me handig als ik toch een vleugje LB&M wil ruiken zonder een geurkaars aan te steken. Wist je trouwens dat Prince William & Kate ook graag Jo Malone room sprays gebruiken, deze vast ook! Altijd leuk om te weten toch? Je koopt de producten van Jo Malone in Nederland bij de boutiques in De Bijenkorf in Amsterdam en Den Haag en bij Douglas in Maastricht, daar kun je ook online shoppen!

Deel dit artikel
Back to top