Inspiratie & Tutorials

10 beauty hacks die je de zomer door helpen

Zon, zee en strand...we hebben in Nederland al een paar dagen kunnen genieten van heerlijk weer! Ik heb zelfs al gehoord dat dit de mooiste zomer in 10 jaar gaat worden, wat een fijn vooruitzicht! Maar hoe kom je een beetje mooi de zomer door? Als het even kan met behoud van een mooie huid en glanzend, zacht en onbeschadigd haar....en niet met een coupe stro? Ik heb 10 beauty hacks voor je op een rij gezet, die helpen je zeker de zomer door.

Gebruik deodorant niet alleen onder je oksels

Heb je last van een zweterige nek? Bekend verschijnsel als je langer haar hebt en ik kan je vertellen, het is geen fijn gevoel! Wist je dat je daar ook prima een anti-transpirant kan aanbrengen? Wel even je haar omhoog doen en even goed laten opdrogen en kies het liefst voor een neutrale geur! Deodorant schijnt ook te helpen tegen blaren door sandaaltjes of slippers, probeer het eens!

Haarspray beschermt je gekleurde haar

Heb je net voor de zomer je haar een mooi kleurtje gegeven? Zorg dan dat de kleur mooi blijft door iedere dag een product met UV filter te gebruiken (bekijk de speciale zonnesprays of haarsprays, check even de achterkant). Probeer wel om je haar zoveel mogelijk uit de zon te houden, dus een hoedje of sjaal dragen kan ook goed helpen de kleur mooi en fris te houden. Ik gebruik voor mijn blonde haar een zilvershampoo en/of -masker, soortgelijke producten zijn er ook voor rood, zwart of bruin haar. Scheelt weer in een kappersbeurt omdat je de kleur veel langer mooi houdt. Oh ja, spoelen met appel cider azijn is ook goed om de kleur fris te houden, toevallig ben ik een fijn product van Cristophe Robin aan het testen waar dit in zit!

Citroen haalt zelfbruinvlekken weg

Heb je zelfbruiner gebruikt en heb je nu vlekken en/of strepen waar je ze niet wilt? (ik heb ze altijd op mijn onderarmen...) Dan is er een simpele methode om ze weg te halen, pers een citroen uit en meng die door een paar eetlepels baking soda of zuiveringszout (bij Drogisterij.net te koop voor EUR 4,79/250 gram) totdat je een pasta krijgt waarmee je vlekken inwrijft. Laat even 5 tot 10 minuten intrekken en spoel af, weg zijn de vlekken.

Scrubben met zand

Draag je graag slippers of sandaaltjes? Merk je ook dat de huid van je voeten steeds droger en dikker wordt, not a pretty sight! Gelukkig is de redding nabij als je een strandvakantie houdt, maak je voeten nat in de zee en ga lekker in de branding zitten. Pak een beetje zonnebrandolie erbij en meng een beetje met wat vochtig zand en scrubben maar! Na een minuutje goed scrubben spoel je je voeten weer af, poezelige voetjes zijn het resultaat!

Droogshampoo heb je nodig deze zomer!

Droogshampoo heb je waarschijnlijk al in de kast staan, het is ideaal om je haar tussen de wasbeurten even op te frissen en voor wat volume te zorgen. Maar wist je dat droogshampoo ook prima werkt als het zweterig en warm is? Gebruik het liever wel in de avond, voordat je gaat slapen omdat het dan goed kan intrekken en je 's ochtends met mooie lokken wakker wordt.

Olie voor je gaat zwemmen

 

Iedereen weet dat chloor-, zeewater, zon en wind funest zijn voor je haar, althans zeker voor het mijne! De oplossing is om je haar voordat je het water ingaat beschermt met bijvoorbeeld een leave-in conditioner of een olie. Dat kan kokosolie zijn maar olijfolie werkt ook, breng het vooral aan op de punten en maak je haar daarna vast in een staart, vlecht of knot. Ga je zwemmen, spoel je haar dan daarna uit met kraan- of fleswater om het chloor of zout af te spoelen, een beetje extra olie aanbrengen mag altijd of gebruik een speciale spray.

Na een dag strand heeft mijn haar echt voeding nodig en dus slaap ik zelfs weleens met een haarmasker in, ik spoel het gewoon niet uit...de volgende dag is mijn haar dan extra goed beschermd.

Draag geen parfum in de zon

 

Dat je beter geen parfum kunt dragen in de zon is een bekende tip, vaak wordt de alcohol in de parfum als schuldige aangewezen, daar zou je nl. vlekken van op de huid krijgen i.c.m. de zon. Niets is minder waar, de alcohol vervliegt vrijwel direct en zou dus geen effect kunnen hebben. Nee, het schuldige ingrediënt is bergapteen, dat zit in bergamot-olie en de huid veel lichtgevoeliger maakt. En aangezien bergamot vooral in zomerse geuren te vinden is, zou dat de vlekken kunnen veroorzaken....breng de parfum dus liever niet aan op de huid, maar spray het op je outfit of hoed of sjaal. Er zijn trouwens ook geuren die dit ingrediënt uit de parfum hebben gehaald en die kun je veilig dragen in de zon.

Bewaar je nagellak in de koelkast en lak niet in de zon

 

Het lijkt een ideaal beautyklusje om in de zon te doen als je lekker op een ligbedje aan het zwembad ligt : nagels lakken. Maar als je het al eens gedaan hebt, weet je dat dit echt geen goed idee is. Nagellak kan niet goed tegen warmte, het wordt er dik en stroperig van en er kunnen bubbeltje ontstaan. Grote kans dat je de nagellak er niet goed opkrijgt, kortom...zeker niet doen! Wil je je nagels toch lakken in de zomer? Leg de nagellak dan in de koelkast en doe het even binnen, dat scheelt frustraties.

Gebruik vloeibare lipstick

 

Lipgloss en cremige lipsticks vind ik helemaal niet fijn om te dragen op een warme dag, toch lig ik best graag bij het zwembad met een mooie lipkleur. De oplossing is om vanaf nu te kiezen voor vloeibare, matte lipsticks! Die blijven heel lang zitten en hoef je amper bij werken gedurende de dag. In tegenstelling tot een lipgloss blijven je haren er niet in plakken en overleven ze zonder moeite heel veel drankjes en ijsjes! Echt, je moet ze eens proberen, ik ben echt groot fan!

Komkommer, aloe vera en yoghurt verkoelen na verbranden

 

OK, natuurlijk smeer je je goed in tegen de zon, maar misschien ben je een stukje vergeten (denk aan de scheiding in je haar of je oren) en ben je daar verbrand? Heel naar natuurlijk, vooral als je probeert te slapen in een toch al warme omgeving! Natuurlijk helpt het om een verkoelende aftersun te gebruiken (zet nog even in de koelkast als het kan) maar er zijn ook wat andere natuurlijke middeltjes die helpen. Komkommer is het bekendste denk ik, vooral de schillen zorgen voor directe verkoeling en hydratatie, leg ze op de verbrande huid en vervang ze als ze niet meer werken. Aloe Vera is ook een ideaal plantje om te gebruiken, handig als je in een omgeving bent waar veel aloe vera groeit! Je kunt ook Aloe Vera sap gebruiken, vries het bijvoorbeeld in als ijsblokjes en haal er één uit als je verbrand bent. Yoghurt en karnemelk zijn ook bekende verkoelende producten, week er een doekje in en leg het op de huid.

 

De meest belangrijke beauty hack voor de zomer heb ik nog niet genoemd : bescherm je goed tegen de zon! Niet alleen om te voorkomen dat je verbrand, maar ook om je huid in de toekomst mooi en gezond te houden! Maar eigenlijk hoef ik jullie dat niet meer te vertellen, want jullie doen dat vast allemaal al! Geniet van een heerlijke zomer!

Deel dit artikel
Back to top