Reviews

By Terry Eye Designer Palette Smoky Nude

Over de grens winkelen, dat doe ik graag, liefst fysiek als ik op reis ben, maar soms ook online als ik lekker thuis ben. Één van de merken die ik altijd bekijk is By Terry, een cosmeticamerk opgezet door visagiste Terry De Gunzburg en prachtige, fijne producten heeft. Helemaal nieuw zijn de Eye Designer palettes, grote oogschaduwpalettes in neutrale of juist felle kleuren die er heerlijk uitzien. Maar waar shop je die nu? Gelukkig is het gewoon in Nederland te koop, bij één van de mooiste niche winkels in Nederland (die ook een online shop heeft). Kijk je mee naar mijn review?

By Terry Eye Designer Palette 1 Smoky Nude EUR 78,00 (via Babassu)

Het palette is qua formaat heel handig, het past in makkelijk in je hand en ligt goed in de hand. Het is gemaakt van stevig kunststof en heeft een glanzende paarse buitenkant, bij aankoop zit het in een fluwelen beschermhoesje. Het palette sluit goed af en de oogschaduws lijken me niet al te kwetsbaar, waardoor je het veilig mee kunt nemen als je zou willen.

In het palette vind je 10 oogschaduws van elk 1,4 gram, in totaal zit er 14 gram oogschaduw in het palette. De oogschaduws verschillen onderling iets qua finish, maar zitten een beetje tussen mat en satijn in. Ze hebben een fijne textuur en voelen heel zacht aan als je ze aanraakt.

Qua pigmentatie heb ik een beetje een dubbel gevoel over de oogschaduws. Als ik de oogschaduws swatch met mijn vingers, is de kleur best gepigmenteerd op mijn vingertoppen, maar ik vind wel dat ze eenmaal aangebracht op de huid wat licht worden. Net of ze teveel uitgesmeerd worden tijdens het aanbrengen....geen idee! Je kunt de kleuren best donker aanbrengen, maar dan moet je ze echt op de huid deppen, dan krijg je een intenser resultaat. Je kunt ook meerdere laagjes aanbrengen van de oogschaduws als je de look wat donkerder wilt maken, dat gaat makkelijk en snel, de oogschaduws geven ook geen fall out.

Het is dus even wennen en testen hoe je het beste resultaat krijgt, tenslotte houdt niet iedereen van donkere oogschaduw en op deze manier kun je zelf bepalen hoe intens je de oogschaduws aanbrengt.

swatches By Terry Eye Designer 1 Smoky Nude - zonder basis en aangebracht met mijn vinger (2 laagjes)

Bij het palette krijg je een dubbelzijdig kwastje, de ene kant heeft zachte "echte" haren waarmee je de oogschaduws kunt aanbrengen en blenden. Wil je de kleur wat intenser aangebrengen, gebruik dan de zijkant van dit kwastje om de oogschaduw op de huid te duwen en blend daarna de randjes.

Aan de andere kant van het kwastje zit een schuin afgesneden variant waarmee je de (donkere) oogschaduws dichtbij de wimperrand kunt aanbrengen als eyeliner, maar je kunt het ook gebruiken in de arcadeboog om de kleur aan te zetten, blenden doe je dan met de andere kant. Kortom, het is echt een prima kwastje, waarmee ik de look hieronder heb gemaakt, dat gaat perfect!

De print in de oogschaduws is ook mooi en omdat de oogschaduws best hard geperst zijn, blijft de print ook na een tijdje gebruik best zichtbaar, daar hou ik van! Natuurlijk zal deze uiteindelijk wel verdwijnen!

In het palette zit een grote, goede spiegel en weet je wat ook handig is? Je kunt de deksel zo ver openklappen dat je er makkelijk in kunt kijken en dan blijft het palette gewoon staan! Kijk, daar is over nagedacht, want bij heel veel andere palettes klapt het dan om en dat is niet handig als je het op een tafel ofzo neerzet om te gebruiken.

Mijn look met vier kleurtjes (helemaal rechts in het palette), een mooie basic, vrij matte lichte smoky look die gecombineerd met een eyeliner een prima dagelijkse look is. Ik heb het zo al verschillende keren gedragen en ben heel tevreden over de kwaliteit van de oogschaduws, ze blijven de hele dag netjes op hun plaats, maar ik draag wel altijd een oogschaduwbasis, momenteel die van By Terry.

 

Het Eye Designer Palette van By Terry Smoky Nude is prachtig qua kleur, er zit een mooie selectie aan koele en warme, nude tinten in het palette, aangevuld met twee mooie donkere kleuren. Daarmee kun je prima een zachte smoky look mee maken, daar is dit palette dan ook het meest geschikt voor. De oogschaduws zijn kwalitatief heel goed, ze voelen zacht, blenden makkelijk en brengen heel makkelijk aan, soms iets te makkelijk waardoor de kleur minder intens oogt. Gelukkig kun je de kleuren wel goed opbouwen! De houdbaarheid is prima, zeker in combinatie met de oogschaduwbasis van By Terry.

Het is niet goedkoop in aanschaf (EUR 78,00), maar in verhouding is dat niet overdreven duur, aangezien er 14 gram oogschaduw in het palette zit (EUR 5,57 per gram). Ter vergelijking : in de MAC Neutral palette zit 19,5 gram oogschaduw en die kosten EUR 138,00 (EUR 7,08 per gram al heb je dan wel meer keuze in kleuren/texturen).

 

Wat mij betreft is het zeker een palette dat ik zou aanbevelen, mits je nog op zoek bent naar een soortgelijke combinatie van kleuren. Persoonlijk hou ik enorm van dit soort palettes, ze zijn ideaal op ieder moment en makkelijk mee te nemen op vakantie of zakenreis. Goed nieuws dus dat je dit palette gewoon kunt shoppen bij Babassu (meer info www.babassu.nl) maar je kunt het ook bestellen bij Sephora.fr!

Deel dit artikel
Back to top