Reviews

Azijn voor fris en superglanzend haar met Christophe Robin Hair Finish Lotion

Soms komen er producten op je pad waar je binnen één keer gebruiken niet meer zonder kunt! Zo'n product is de Hair Finish Lotion van de befaamde kleurexpert Christophe Robin, die ik een paar weekjes geleden thuisgestuurd kreeg. Deze multi-functionele lotions zorgen bij mij voor superglanzend, gezond en fris haar maar zijn ook te gebruiken als body- en roomsprays. Azijn is één van de belangrijkste ingrediënten, het middel wat onze oma's al gebruikten om haar extra glanzend te houden, lees je even mee?

"Nude hair" is de trend van dit moment, we laten ons natuurlijke haar zien in al haar glorie, met de eigen textuur, een mooie glans en langdurige frisheid - aldus Christophe Robin.

 

Dat klinkt mooi, maar in de praktijk is het helemaal niet zo simpel om mooi, glanzend en fris haar te houden, zeker niet omdat we behoorlijk wat stylingproducten gebruiken om ons haar in model te krijgen. Eigenlijk moet je die verzwarende en vervuilende stylingproducten aan de kant zetten en kiezen voor lichte, natuurlijke stylingproducten, die je met mate gebruikt. Als je dan ook kiest voor een goede, (deels) natuurlijke haarverzorging, dan heb je grote kans dat je over een paar weken ook dat gewilde glanzende "nude hair" hebt.

Ik hou van nude hair, ik gebruik zelf maar weinig stylingproducten, hooguit wat styling lotion en volumespray bij de haaraanzet, soms wat haarspray. Ik wil altijd graag door mijn haar kunnen voelen en doe dat ook de hele dag....het is en blijft een tik van me. Fris haar is dus belangrijk voor me en daar helpen deze Hair Finish Lotions van Christophe Robin (EUR 36,00 spray 200 ml) bij! Er zijn drie soorten en ik heb er twee getest:

 

  • Regenerating Hair Finish Lotion  met pure Hibiscus azijn voor kwetsbaar, droog of gevoelig haar met een parfum van bergamot, jasmijn en ylang-ylang
  • Purifying Hair Finish Lotion met pure azijn van Mediterrane kruiden voor vet haar met een parfum van citrusnoten, kruidnagel, vetiver en witte musk
  • Brightening Hair Finish Lotion met pure fruitazijn en kamille extract om licht haar glans te geven met een parfum van citrusnoten

Het belangrijkste werkzame ingrediënt in de lotions is azijn, dat helpt om talg en chemisch residu (van stylingproducten) van de hoofdhuid op te lossen. Maar het zorgt ook dat de zuurgraad van het haar optimaal is. De zuurgraad van haar is, net als van de huid, tussen de 4 en 5,5 pH, hierdoor beschermt het haar zich tegen bacteriën en andere microben. Als de zuurtegraad goed is, sluiten de haarschubben waardoor de kern van het haar beschermd wordt en het haar licht reflecteert (glanst) en klitten minder voorkomen.

Bij gekleurd en ontkleurd haar werkt het ook, dat is kwetsbaar doordat de haarschubben deels open staan, door deze sprays te gebruiken blijven/worden de haarschubben gesloten en glanst het haar heel erg mooi en ziet het er gezonder uit. Ook zorgt de spray ervoor dat talg oplost en je dus het haar minder vaak hoeft te wassen omdat het niet meer vettig aanvoelt.

De Hair Finish Lotion zijn frisse sprays, die je over je hele haar kunt sprayen, ook op de hoofdhuid om daar juist het residu op te lossen. Maar omdat het niet uitdrogend of verzwarend is, kun je de lotion ook door de rest van het haar sprayen. En zoals ik al aangaf, zijn ze zelfs fijn als frisse bodysprays, je hoeft niet bang te zijn dat je naar azijn ruikt trouwens! Ik heb ze de laatste weken regelmatig gebruikt, zowel na het wassen (na shampoo en conditioner op handdoekdroog haar) als tussendoor (gewoon op droog haar bij de aanzet, maakt mijn haar niet nat) en ik merk zeker dat mijn haar extra fris is, maar zeker niet slap of zwaar wordt. Het is een beetje zoals een hydraterende spray voor je gezicht, dat frist ook op waardoor de huid een gezonde glans krijgt en er beter uitziet, maar het werkt ook tegen een overtollige talgproductie.

ingrediëntenlijst Christophe Robin Brightening Hair Finish Lotion met een multivitamine cocktail van perzik, abrikoos en appel, kamille extract, vitamine A, B, C en aminozuren.

ingrediëntenlijst Christophe Robin Regenerating Hair Finish Lotion met hibiscusbloem die een beschermd laagje legt op de haren en regenererende, anti-oxidante en kalmerende eigenschappen heeft, het vertraagd tevens haarverlies en stimuleert celvernieuwing.

 

Ik weet niet zo goed welke mijn favoriet is, ze zijn beide fijn en geschikt voor mijn haar. De Brightening Hair Finish Lotion zorgt wel voor wat meer glans op mijn geblondeerde haar en dat is fijn, het heeft nl. best de neiging om dof te worden als ik het niet goed verzorg. Fijn ook dat de sprays meerdere functies hebben, de Brightening variant helpt zelfs tegen zonnebrand en insectensteken, die gaat zeker mee op vakantie! Toch is de Regenerating variant ook heerlijk, die vind ik zelf weer iets fijner ruiken, wat bloemiger en maakt mijn haar wat zachter.

 

Dit zijn fijne lotions om het haar tussendoor echt even te verfrissen zonder het haar plakkerig, stug of dof te maken (dat doen droogshampoos nog wel eens) en zonder het te verzwaren, ze zijn echt zalig in de zomer! Kortom, dit zijn zeker blijvertjes in mijn routine, je koopt de Christophe Robin Hair Finish Lotions voor EUR 36,00 (sprayflacon 200 ml) bij Skins, check hier de verkooppunten en hun webshop.

Deel dit artikel
Back to top