Blogs & Editorial

Editorial - je hebt niets aan mijn advies!

Een van de leukste dingen van beautyblogger zijn vind ik toch wel dat ik advies kan geven aan jullie. Nu ben ik geen visagist, parfumexpert, kapper of huidtherapeut, maar toch vertrouwen jullie op mijn advies….eigenlijk word ik daar weleens een beetje zenuwachtig van. Tenslotte is mijn advies ook maar mijn advies, gebaseerd op mijn ervaringen en kennis, maar of dat ook werkt voor jullie? Misschien heb je wel niets aan mijn advies?

In mijn mailbox krijg ik regelmatig verzoeken en vragen om advies, soms word er gevraagd om mijn favoriete concealer en andere keer vraagt iemand om hulp bij een vervelend probleem met haar huid. De ene vraag is makkelijk te beantwoorden maar dat is niet zo bij alle vragen, zeker niet omdat er soms best wat vanaf hangt. Want stel je voor dat ik een keer een superslecht advies geef en iemands huid heel rot reageert op de producten die ik aanraad. Daar zou ik behoorlijk van balen en degene waarover het gaat natuurlijk helemaal.

 

Dat vind ik soms gek als je artikelen leest op internet of in magazines, daar worden adviezen soms als de waarheid gezien, de enige oplossing voor een probleem. Heb je vet haar? Dan moet je je haar gewoon veel minder wassen! Heb je puistjes? Dan moet je stoppen met vlees eten! Heb je rimpels? Ze verdwijnen met Instantly ageless! En de perfecte rode lipstick is MAC Ruby Woo! 

 

Dat is allemaal niet waar....(alhoewel...Ruby Woo is wel heel mooi) en dat zeg ik niet omdat ik het beter weet. Nee, het is niet waar omdat deze tips zeker waar kunnen zijn voor iemand, maar niet persé voor iedereen met vet haar, puistjes en rimpels. Dat advies kan je dus wel helpen, maar het hoeft niet. Je moet er dus altijd een eigen draai aan geven, laat je erdoor inspiratie en denk vooral even goed na over het advies. Denk je dat het ook goed is voor jou? Moet je het advies 1 op 1 overnemen of toch customizen? Tja, het vergt weer even wat extra moeite maar als je echt een probleem hebt, dan is dat toch niet zo erg?

 

Dat geldt dus ook voor mijn adviezen en aanbevelingen, ik kan nog wel zweren bij een exfoliant of de NARS concealer, het kan voor jouw huid misschien helemaal niets zijn. Toch kan ik het niet anders doen, ik bekijk alles vanuit mijn, persoonlijke perspectief en deel dit met jullie. Het kan dus zijn dat je helemaal niets aan mijn adviezen hebt....dat is toch wel een beetje jammer natuurlijk.

 

Hoe ga jij om met adviezen die je leest? Is het je weleens gebeurd dat een advies helemaal verkeerd uitpakte? Of juist heel erg goed? Hebben jullie nog een advies voor mij?

 

Fijne week allemaal!

 

XXX

Debbie

Deel dit artikel
Back to top