Reviews

Yves Saint Laurent The Pop Water Collection - review & swatches

In de zomer kiezen jullie misschien wel liever voor een transparante, lichte make-up die goed combineert met de luchtige zomerjurkjes en playsuits. Yves Saint Laurent heeft The Pop Water collectie uitgebracht met lipstains, oogschaduws en nagellakken die vooral een transparante, lichte kleur geven op lippen, ogen en nagels. Je moet er wel van houden, want het effect is echt heel anders dan die van de matte, dekkende lipsticks waaraan we zo gewend zijn geraakt. Kijk je mee naar de swatches van de Yves Saint Laurent Pop Water collectie?

Yves Saint Laurent The Pop Water collectie

Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture Vernis a levres Pop Water EUR 34,95 

Deze lipglosses zijn geïnspireerd door snoepjes, van die schattige, felgekleurde gummibeertjes! Ze zijn een combinatie van een lipstain en een lipgloss, de kleuren zijn redelijk intens (maar niet dekkend) en blijven lang op de lippen zitten. De lipgloss bevat extra veel glycerine en daardoor hydrateren ze de lippen echt lang. De textuur glijdt over de lippen en voelt heerlijk zacht, de glans is mooi en spiegelend, toch plakt de lipgloss totaal niet.

De glans verdwijnt na een maaltijd wel van de lippen, maar de kleur blijft subtiel achter, dat is de "stain" die achterblijft, dat is wel heel fijn.

De applicator is handig gevormd met de punt kun je de randjes mooi kleuren en door de grote oppervlakte kleur je de lippen in één streek.

v.l.n.r. swatches Yves Saint Laurent Rouge pur couture Pop water 204 Onde Rose, 206 Misty Pink & 208 Wet Nude

204 Onde Rose 

206 Misty Pink

208 Wet Nude

Yves Saint Laurent Full Metal Shadow EUR 30,95

Het transparante effect heeft Yves Saint Laurent ook doorgevoerd in de oogschaduws van deze collectie. Deze nieuwe oogschaduws geven een transparant, glinsterend effect en geven dus vooral een gekleurde glans op de ogen, ze zijn niet bepaald dekkend. De vloeibare oogschaduws voelen heel koel aan op de huid en met de applicator breng je een dun laagje kleur en veel glans aan. Het effect is nogal subtiel, al zou je eventueel nog een laagje kunnen aanbrengen voor iets meer kleur. Toch vind ik het effect dan niet zo heel mooi, maar ik ben ook nooit zo'n fan van metallic oogschaduws.

Ik heb zelf Onde Sable getest en die geeft een mooie, zand/gouden tint met glans op mijn ooglid, wel behoorlijk transparant dus maar dat hoort bij deze oogschaduws. De Full Metal Shadow is wel perfect blijven zitten, de hele dag en kruipt ook niet in de lijntjes, dat is dus prima.

de applicator lijkt op die van de lipglosses, maar is iets meer gewelfd

v.l.n.r. swatches Yves Saint Laurent Full Metal Shadow 1 Grey Splash, 4 Onde Sable & 9 Misty Green

Onde Sable als oogschaduw, de kleur is heel subtiel, de glans behoorlijk aanwezig! Aanbrengen gaat makkelijk, je kunt de oogschaduws aan de randjes nog even blenden als ze nog nattig zijn.

La Laque Couture translucent glossy effect EUR 26,50 

Sorbetnagellak, een trend die maar niet door wil zetten volgens mij! Toch brengen merken telkens weer transparante nagellakjes uit in vrolijke kleurtjes die lijken of waterijsjes (of lollies) die een vleugje kleur geven op de nagels. Persoonlijk hou ik daar helemaal niet van, ik draag toch liever een mooie dekkende nagellak, al kan ik een uitzondering maken voor een subtiele nude tint.

Toch geloof ik best dat er liefhebbers zijn voor deze nagellakjes, anders zouden de merken ze toch niet blijven uitbrengen? Voor de liefhebbers heeft Yves Saint Laurent nu vier transparante, glanzende nagellakjes uitgebracht, ik kan je er twee laten zien. Ik heb ze beide in twee laagjes aangebracht, zoals je ziet dekken ze niet, maar dat hoort ook zo.

65 Rose Splash

66 Orange Drop

 

Vrolijk en fris, zo zou je The Pop Water collectie van Yves Saint Laurent kunnen omschrijven! Ik vind de Rouge Pur Couture Pop Water lipglosses prettig in gebruik, ze geven mooi kleur af die lang houdt en toch niet te dekkend is. Het grote voordeel van deze lipglosses is dat ze niet afgeven of plakken. De kleuren die ik getest heb zijn redelijk subtiel, ik ben benieuwd of de rode tinten iets uitgesprokener zijn? Misschien moet ik die maar eens gaan testen.

De Full Metal Shadows zijn op zich prima, ze doen wat ze beloven te doen, nl. een transparante kleur geven met metallic glans die de hele dag blijft zitten. Maar ik vind dat effect niet bij alle kleuren even mooi, om eerlijk te zijn, zo flatteert de groene, transparante Misty Green niet echt  door de transparante kleur. Nee, zo'n effect wil ik eigenlijk liever niet, dan kies ik toch liever een poederoogschaduw!

 

De producten van Yves Saint Laurent The Pop Water collectie zijn nu te koop bij de bekende verkooppunten zoals De Bijenkorf, Douglas en ICI Paris XL. Wat vind jij van deze collectie? Ben jij fan van transparante make-up producten?

Deel dit artikel
Back to top