Reviews

Zomerparfums 2015 met Balenciaga, Bond no.9, Jil Sander, Narciso Rodriquez & Hugo Boss

Deze zomer is behoorlijk afwisselend te noemen, van een hittegolf aan het begin van juli gingen we "gewoon" naar de koudste juli-ochtend waarop mijn verwarming aansprong. We zien dus behoorlijk af....maar aan de andere kant zorgt dat wel voor een afwisseling, ook in de parfums die ik draag. Vandaag deel ik mijn review van 5 geuren van Bond no 9, Balenciaga, Jil Sander, Narciso Rodriquez en Boss met jullie, die eigenlijk amper iets met elkaar te maken hebben. Ze zijn als yin en yang als je de verpakkingen ziet, net zo tegenstrijdig als het weer de afgelopen maand!

Balenciaga B. eau de parfum vanaf EUR 61,00 (30 ml) 

B. Balenciaga zet een nieuwe, olfactorische trend met een groene, houtachtige geur. De geur opent fris en aantrekkelijk met de groene noten van edamame, lelietjes-van-dalen en de groene bladeren van viooltjes. Als B.Balenciaga zich ontvouwt, onthult de irisnoot een poederachtige essence en versmelt het met de donkere, houtachtige noten van kasjmierhout.

Als je een geur van Balenciaga ruikt dan weet je dat je iets verrassend kunt verwachten, ook B. is weer behoorlijk uniek te noemen! Ik ben groot fan van Balenciaga's Florabotanica en kan het bijzondere, groene randje aan die geur erg waarderen, het maakt de geur wat meer "edgy". Eigenlijk is dat edgy randje nog wat verder doorgevoerd in de pittige, groene B. Waar Florabotanica nog een behoorlijk bos bloemen bevatte, is dat bij B. toch wel wat minder. B. is een extreem groene geur en ik denk dat je het zalig vindt of vreselijk, ik geloof niet dat er een tussenweg is? Wat wil je ook met een geur die ruikt naar de lekkere sojaboontjes....de edamame! Als ik B. draag, dan draai ik me regelmatig even om, omdat ik iets ruik wat ik niet helemaal kan thuisbrengen, het is een aparte geur die amper met iets te vergelijken is. Toch wordt B. wel zachter als je hem draagt, dan komt de poederige iris meer naar boven en de combinatie met het donkere kasjmierhout zorgt een warme finish na verloop van tijd. De flacon is natuurlijk beeldschoon en uniek, het frosted glas is geïnspireerd door het marmer in de Balenciaga salon in Parijs.

 

 

Jil Sander Ultrasense White eau de toilette EUR 41,00 (40 ml) 

Kalme kracht is de essentie van Jil Sander Ultrasense White. Het is een onweerstaanbare combinatie van puurheid en kracht: wilde muskus versterkt door levendig bergamot en mannelijke houtsoorten.In de topnoten prikkelen bergamot, saffraan en viooltjesblad de zinnen met hun subtiele contrasten, die nu al verwijzen naar verborgen diepten. In het hart vormt rijk cederhout een krachtige, mannelijke aanwezigheid, verzacht door de warme noten van de tonkaboon. In de verslavende basis wordt zijn signatuur elegant geschreven in witte muskus, waar amber een mysterieus accent aan toevoegt.

Surprise, suprise...dit is geen vrouwen- maar een mannengeur en eerlijk gezegd verraste mij dat best. Witte flacons zie je maar zelden bij mannengeuren, dus het is een gedurfde, maar beeldschone keuze. Deze limited edition van het Duitse merk zal zeker opvallen tussen de donkerblauwe parfumflesjes van de mannen. Ultrasense opent fris, waarbij mij vooral de groene vioolblaadjes opvallen en ik de bergamot alleen maar heel vluchtig ruik. Eerlijk gezegd vind ik het geen extreem opvallende geur, het is een vrij standaard, goed ruikende mannengeur die houtachtig en later wat warmer ruikt. Er zit een klein vleugje zoet in, maar die ruik je echt alleen maar als je heel dichtbij de huid komt snuffelen....misschien wel een goed excuus? De houdbaarheid zit wel goed, met één keer sprayen ruik ik de geur de hele dag bij mijn man.

 

Bond No 9 Park Avenue South eau de parfum EUR 200,00 (50 ml) verkooppunten via www.interbrandservices.com

 

Het huis Bond no 9, gevestigd in New York, introduceerde deze zomer de frisse en flirterige Park Avenue South in de karakteristieke (witte) flacon versierd met zwarte stippen en een rood strikje. Deze lente editie is geïnspireerd door de nieuwe hippe buurt in New York, aan het begin van Downtown waar momenteel de meest hippe en creatieve bedrijven zich vestigen.  Bond no 9 Park Avenue South is een dynamische , frisse, bloemige compositie die opent met de geur van een knapperige groene appel. In het hart ruik je de bloemige tinten van jasmijn, gezoet met fluwige perzik. De basis is vrij droog, aards en warm, door een mix van amber en musk, die de geur diepte en sensualiteit geven. 

Een tijdje geleden introduceerde het geweldige merk Bond no 9, deze nieuwe geur tijdens een geurensessie in het Conservatorium Hotel. Dat was een waar feest voor een parfumlover, want vrijwel het hele assortiment stond klaar en werd besproken door de PR dame uit New York. Ik had na die sessie een wishlist van heb ik jou daar, minstens 6 geuren van Bond no 9 zijn zo zalig, die wil ik ooit nog hebben! Bleecker street, Signature, Little Italy, Nuits de NOHO en New York Musk....ze zijn allemaal geweldig, mijn afspraak bij de boutique in Bond Street in New York staat!!! Maar nu over de frisse, jonge en behoorlijk opvallende nieuwe Park Avenue South : wat een fruitige geur is dat! Groene appel overheerst bij het opsprayen duidelijk en de appel blijft ook erg lang behoorlijk aanwezig. Nu ben ik zelf niet zo'n grote fan van appelparfums in deze fase van mijn leven, maar ooit kon ik ze toch wel erg waarderen. Ik denk dan ook dat Park Avenue South echt een geur is voor jonge vrouwen, die houden van de combinatie van groene appel, zoete perzik en de subtiele jasmijn. Pas na meer dan een uur, neemt de groene appel wat af en komt de licht-droge musky finish naar boven. Of dit jouw geur is? Dat kun je alleen maar ontdekken door de geur te testen in één van de verkooppunten, check even de website voor de (Nederlandse) adressen of ga langs bij mooie buitenlandse winkels zoals Harrods, Nordstrom en Saks Fifth Avenue.

 

Narciso Rodriquez Narciso eau de toilette EUR 48,00 (30 ml) 

Een geur met de elegantie van transparante houtsoorten, gecombineerd met een boeket van Bulgaarse en witte pioenrozen. De bloemige, heldere topnoten, aangevuld met de schoonheid van witte en zwarte ceder- en vetiver hout. Een sensuele en verslavende geur met een hart van musk, hét olfactorische kenmerk van de creaties van Narciso Rodriguez. 

Oh Narciso....sinds ik je ken ben ik al verliefd op al je geuren, hoe doe je dat toch? Het blijft fascinerend hoe sommige parfumhuizen je echt kunnen betoveren met al hun geuren, hoe verschillend ze ook zijn. Eerlijk gezegd valt het met de verschillen tussen de Narciso geuren wel mee, ze zijn allemaal sensueel, vrouwelijk en ultra verleidelijk. Narciso eau de parfum vond ik al extreem lekker en sexy, maar deze eau de toilette is net zo fijn! Dit is zeker geen lichtere, minder intense versie van de eau de parfum, het is een geheel eigen compositie die ook zo verslavend is door de Bulgaarse & witte pioenroos. De eau de toilette is iets minder zoet en vol dan de eau de parfum, maar nog steeds musky en poederig en zeker extreem vrouwelijk. Is de eau de parfum ideaal voor de koudere maanden en weken, nu draag ik met veel plezier de eau de toilette die toch net wat beter past in dit seizoen. Grappig detail trouwens dat de flacon van de eau de toilette zwart is en die van de eau de parfum creme wit, andersom zie je toch vaker in parfumland. Ben jij ook zo goed op de geuren van Narciso Rodriquez? Op mijn wishlist staat nu nog de Narciso Musc <3

 

 

Hugo Boss Hugo Woman eau de parfum EUR 46,00 (30 ml) 

De Hugo Woman eau de parfum is uitdagend en zelfverzekerd maar ook vrouwelijk. Het is de geur voor een moderne en stijlvolle vrouw die het leven op haar manier leidt. Vrouwelijk met een hedendaagse 'boyish' twist; het is onderscheidend, individueel en onconventioneel. Een vrouwelijke, bloemige en fruitachtige geur met in de top bosbessen en rode grassen uit de Himalaya. Gevolgd door een hart van Arabische jasmijn en aromatische zwarte thee. De basis bestaat uit houtnoten en amber.

Wat een verrassende geur voor Boss! Door de jaren heen heb ik heel veel Boss parfums geroken en was ik soms ook best fan (Hugo Boss Deep Red vind ik een prima geur bijvoorbeeld), anderen vond ik een tikje te basic naar mijn smaak. Ik was dan ook benieuwd naar deze nieuwe versie van de in 1997 geintroduceerde Hugo Woman, al kan ik mij de eerste versie niet zo goed meer herinneren. De geur opent een beetje apart, ik ruik zeker bosbessen maar met aparte twist, die waarschijnlijk de grassen uit de Himalaya zijn? Het zorgt er wel voor dat de geur niet te zoet en fruitig is, maar redelijk aards blijft ruiken. In het hart overheerst de zwarte thee duidelijk, de jasmijn haal ik er amper uit, al wordt dat na een half uurtje wel iets makkelijker.  De basis is inderdaad houtachtig, maar niet heel speciaal. Ik vind het een lastig te omschrijven geur, aan de ene kant is de geur een tikje zoet en dus vrouwelijk, maar ook wel erg houtachtig en misschien zelfs wat mannelijk. Tja, eigenlijk precies zoals de geur omschreven wordt, maar om nu te zeggen dat ik er heel enthousiast door word? Hmm..nee, dat niet, daarvoor springt de geur er niet echt uit en vergeet ik eigenlijk al snel dat ik hem draag, het is geen echte topper vind ik.

Deze kaart van New York heeft ervoor gezorgd dat ik eigenlijk wel al deze buurten wil gaan ontdekken! Ik denk niet dat ik er tijd voor zal hebben, maar ik probeer zeker even bij de boutique langs te gaan die zich in Noho bevindt. Ik logeer een paar nachten in de buurt, dus dat moet zeker goedkomen! Ken jij de geuren van Bond No 9?

 

Je hebt het waarschijnlijk al geraden, Narciso eau de toilette is mijn favoriet van deze vijf geuren! Al is dat natuurlijk niet helemaal fair, tenslotte is Ultrasense voor mannen, dat is dus mijn favoriete mannengeur van de vijf, haha! B. van Balenciaga draag ik soms ook, meestal als ik in een opstandige bui ben en niet zo goed weet wat ik wil dragen. Park Avenue South is prachtig in mijn parfumstash, maar ik ga toch voor een van de andere geuren. Welke parfum lijkt jou het fijnste?

Deel dit artikel
Back to top