Nieuws

Zo blijft je make-up zitten in een hittegolf!

Nationaal Hitteplan in werking? Het kan je niet ontgaan zijn, de komende dagen wordt het behoorlijk warm in Nederland. Natuurlijk is het goed om te aan te passen aan de hitte door meer te drinken en af en toe de koelte op te zoeken. Het zou ideaal zijn als we allemaal heerlijk kunnen relaxen in een zwembadje onder een parasol, maar misschien moet jij wel gewoon werken of naar school? Wat kun je dan doen om je make-up een beetje goed te houden in de hittegolf? Ik heb handige tips voor je....

Ik draag eigenlijk altijd make-up, ongeacht welke temperatuur het is en ongeacht wat ik ga doen. Toch pas ik mijn make-up wel altijd aan de omstandigheden aan, tijdens een hittegolf hou ik mijn make-up simpe en focus ik mij vooral op de houdbaarheid. Toch zijn de komende dagen warme dagen best een uitdaging voor me, ik ga twee dagen naar het (nog warmere) Parijs voor een leuke trip met heel wat foto momenten. Mijn make-up moest dus liefst wel goed blijven zitten en er ook toonbaar uit blijven zien gedurende de dag, ik gebruik mijn tips dus zeker de komende dagen.

1. Extra hydratatie

Tijdens warme dagen zweet je veel meer dan anders, je moet je lichaam dus goed blijven aanvullen met vocht : water drinken is dus echt must! Maar vergeet ook je huid niet extra te hydrateren. Door een hydraterend serum te gebruiken help je de huid om in balans te blijven en beperk je de talgproductie, waardoor je huid minder gaat glimmen. Zo'n hydraterend serum is eigenlijk onmisbaar in de zomer!

2. SPF

Grote kans dat je meer buiten bent als het warm is, ook al zit of lig je misschien niet direct in de zon. Ik gebruik in elk geval standaard deze Lancaster Sun Control met SPF 50 om mijn huid in de ochtend goed te beschermen. Ga ik 's middags nog even de zon in, dan dep ik een dun laagje zonnefluide over mijn make-up heen. In Parijs draag ik, denk ik, een grote hoed om mijn gezicht te beschermen, dat is wel zo handig als je veel buiten bent (en het staat leuk!).

3. Primer

Op warme dagen is een foundation/make-up primer voor mij onmisbaar, het zorgt ervoor dat foundation en/of andere make-up beter blijft zitten en mijn huid minder gaat glimmen. Ik gebruik het overigens niet over mijn hele gezicht, maar juist op de plaatsen waar make-up sneller afslijt of afglijdt. Ik breng de primer aan op de t-zone en net naast mijn neus, daar heb ik de primer het meeste nodig.

4. Langhoudende foundation

Ik hou van glanzende, rijke foundations, maar op echt warme dagen kies ik wel voor een specifiek langhoudende foundation zoals deze van NARS. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik voor de Armani Maestro compact een uitzondering maak...haha, het is soms ook ingewikkeld. Toch kun je in een hittegolf beter kiezen voor een dunne, wat droge foundation die je in laagjes opbrengt dan een dunne BB cream, die blijft namelijk niet echt zitten.

5. Transparante, matterende poeder

Iedereen heeft wel plekken op de huid die meer glimmen dan andere delen en juist op die glimplekken moet je wat transparante (setting) poeder aanbrengen met een grote kwast. Duw de poeder op de huid en veeg het overtollige poeder weg, als je een goede poeder gebruikt hoef je dat maar één keer per dag te doen.

6. Finishing poeder

Werken in laagjes is echt de beste tip voor een langhoudende make-up bij een hittegolf, ik merk echt dat het beter is om dunne laagjes van verschillende producten te gebruiken in plaats van één dikke laag, matte foundation. Na wat uittesten heb ik gemerkt dat mijn huid er blij van wordt als ik een finishing poeder gebruik, een poeder dat een mooie kleur en glans geeft aan mijn huid en ook zorgt voor een mooiere textuur. En het zorgt ervoor dat de make-up nog beter blijft zitten!

7. oogschaduwprimer

Ook al draag je geen oogschaduw op een warme dag, dan nog is een oogschaduwprimer een goed idee, dit laagje neutraliseert de huid rond de ogen en zorgt ervoor dat oogpotlood/eyeliner niet uitlopen en helpt het vlekken van mascara te voorkomen. Natuurlijk helpt het ook om oogschaduw mooi te houden, zelfs als je gaat zweten!

8. Waterbestendige eyeliner & mascara

Ik gebruik zelf alleen maar waterproof mascara en eyeliner als ik ga zwemmen, zelfs naar de sportschool draag ik "gewone" mascara (jaja....ik draag ook make-up als ik ga sporten, maar dan wel alleen cc cream & mascara). Nu zweet ik ook niet zo heel veel, zeker niet in mijn gezicht, dus dat kan prima. Maar ik kan mij voorstellen dat je 'better safe then sorry" bent op zo'n heel warme dag, er zijn gelukkig fijne, langhoudende, waterproof eyeliners/oogpotloden en mascar's.

9. Lippotlood & matte lipstick

Op een warme dag draag ik of niets op mijn lippen behalve een lipbalm of een felle, matte lipstick. Wil je graag dat je lipstick goed blijft zitten? Doe er dan een laagje lippotlood onder, dat verlengt de houdbaarheid zeker een paar uur, wel zo handig! En het lippotlood voorkomt ook dat de lipstick in de fijne lijntjes rond de lippen trekt, je zou eventueel ook een lipprimer kunnen gebruiken.

10. Setting Spray

Ben je helemaal klaar met je make-up? Dan is de allerlaatste stap om een fixeerspray te gebruiken, dat is een spray met o.a. glycerine erin die je make-up een mooie finish geeft en ook echt zorgt dat deze heel lang blijft zitten. Er zijn ook setting sprays die de je huid wat matteren, die kun je trouwens ook gebruiken als je geen make-up gebruikt! Als je zo'n spray in de koelkast zet, voelt het ook nog eens extra fris aan en zo'n spray mag je ook meerdere keren gebruiken als je wilt.

 

Geniet natuurlijk van het mooie weer deze week, maar let vooral ook goed op jezelf en de mensen (en dieren!) om je heen. Zorg dat kleine kinderen niet teveel in de zon aan het spelen zijn, laat iedereen voldoende drinken en relax als dat even kan!

Heb jij nog gouden tips om je make-up goed te houden in heel warm weer? Laat het dan zeker even weten!

Deel dit artikel
Back to top