Reviews

MAC Lightful C 2-in-1 serum & tinted serum with radiance booster

MAC kennen we uiteraard van alle mooie make-upjes, maar wist je dat MAC ook een prima huidverzorgingslijn heeft? De Lightful C huidverzorgingslijn is behoorlijk interessant omdat deze flink wat vitamine C bevat en jullie weten van een eerder artikel hoe belangrijk dat voor je huid is! Het nieuwste product in deze Lightful C lijn is de 2-in-1 serum/tinted serum with radiance booster, ik ga je er in dit artikel meer over vertellen....

Dit zegt MAC over het Lightful C 2-in-1 serum & tinted serum with radiance booster:

Een innovatieve flacon met tweeledige inhoud van 2 krachtige formules – een hi-tech serum en een tint die de huid laat stralen. Beide formules richten zich op verschillende huidzorgen zoals donkere vlekken, een droge huid en een onegale teint met behulp van onze Lightful Radiance Booster, boordevol komkommerextract, appelextract, glidkruid extract uit de Baikal en vitamine C om een heldere, egale tint te bevorderen. Ze geven de huid ook een vochtboost zodat ze er onmiddellijk zachter uitziet en gladder aanvoelt. Vlekjes vervagen zichtbaar na twee weken gebruik.

Dat klinkt interessant en ik was dan ook behoorlijk nieuwsgierig naar dit 2-in-1 product! Toch was ik in eerste instantie een beetje op het verkeerde been gezet, vooral door de verpakking. Die bestaat uit twee delen, in het onderste deel vind je een getint serum en in het bovenste deel een transparant serum....twee serums dus! Maar hoe moest ik die nu gebruiken? Samen? Of juist apart?

Volgens de uitleg op de verpakking gebruik je de producten apart van elkaar, het transparante serum gebruik je op de schone huid als eerste stap van je huidverzorging na de reiniging en toner. Het getinte serum gebruik je echter nadat je een dagcreme hebt aangebracht, dan fungeert het eigenlijk als een foundation of getinte creme. Natuurlijk kun je de producten wel samen gebruiken, maar dan zou je nog wel een dagcreme na het transparante serum moeten gebruiken.

Het onderste deel draai je linksom van het bovenste deel af, er zit nog een klein dopje op dat je er ook weer af kunt draaien. Het getinte serum is wat lastig uit het flesje te krijgen omdat er geen pompje op zit en je ook niet in het harde flesje kunt knijpen. Gelukkig is het getinte serum wel vrij vloeibaar en druipt het vrij makkelijk uit het flesje, toch is het niet ideaal.

Het "gewone" serum zit bovenop en heeft wel een pompje, dat werkt een stuk prettiger en is zo ook beter te doseren. Je zou de twee producten ook los vol elkaar kunnen meenemen als je wilt, ze zijn allebei afsluitbaar.

het getinte serum in Medium Plus, in totaal zijn er vijf tinten te koop

ingrediëntenlijst serum (bovenste deel met pompje) met vitamine C vrij bovenaan de ingrediëntenlijst maar ook vitamine E, hyaluronzuur en diverse plantenextracten 

ingrediëntenlijst tinted serum (onderste deel met draaidop) met vitamine C vrij bovenaan de ingrediëntenlijst maar ook vitamine E, hyaluronzuur en diverse plantenextracten - de samenstelling lijkt behoorlijk op het serum.

links MAC Lightful C 2-in-1 serum & rechts tinted serum Medium Plus

voor het tinted serum

met het tinted serum Warm Natural - je ziet dat het serum een medium dekking geeft met een mooie natuurlijke finish, je kunt het misschien het beste vergelijken met een getinte dagcreme of BB cream zonder al teveel glans, het is zeker geen foundation en houdt ook niet zo lang als een goede foundation. 

De MAC Lightful C lijn zit behoorlijk goed in elkaar, de ingrediëntenlijsten zijn indrukwekkend met behoorlijk wat vitamine C, E, hyaluronzuur en goede plantaardige ingrediënten die fungeren als anti-oxidanten. De producten in de lijn die richten zich vooral op het mooie, stralend en egaler maken van de huid. Vitamine C werkt gunstig op pigmentvlekjes, roodheid en verbetert ook de huidtextuur bij langdurig gebruik, kortom...zeker een aanrader als je op zoek bent naar betaalbare, goede huidverzorging.

Ook het serum en het getinte serum zitten goed in elkaar, ze voelen erg prettig aan op de huid en verdelen goed. Direct na het aanbrengen ziet de huid er gladder uit en voelt zijdezacht, het getinte serum zorgt ook voor wat dekking en maakt de huid direct egaler. So far, so good....maar ik begrijp de combinatie van de producten niet zo goed? Waarom twee serums? Waarom niet gekozen voor een serum en een getinte moisturizer met SPF? (die is er wel, maar is een apart product). Dat had toch veel handiger geweest? Nu heb je eigenlijk twee dezelfde producten, alleen heeft de ene een tintje en de ander niet. Ik heb het (transparante) serum niet zo erg lang getest, ongeveer 10 dagen en mijn huid reageerde er goed op, maar ik kon niet direct zien of mijn huid helderder werd.

 

Is het nu een musthave? Qua ingrediënten en textuur wel, het is een prima product, maar ik vind de combinatie van producten niet echt iets toevoegen om eerlijk te zijn. Je koopt het dubbele serum voor EUR 56,00 en daarvoor krijg je 2 x 25 ml= 50 ml product, op zich dus wel een prima prijs voor twee serums die goed in elkaar zitten. Ik sta er een beetje dubbel in om eerlijk te zijn, persoonlijk zou ik liever een andere combinatie van deze lijn gebruiken (de essence en de tinted cream SPF30).

Binnenkort zal ik jullie meer producten van deze lijn laten zien, je kunt ze in elk geval al shoppen bij de verkooppunten van MAC.

Deel dit artikel
Back to top