Reviews

MAC Le Disko - Dazzleshadow review & swatches

Disco fever is weer helemaal terug van weggeweest! High waisted broeken, crop tops en plateauzolen, je kunt er eigenlijk niet meer omheen en dat vind ik helemaal niet erg. De disco trend was op zijn hoogtepunt in de jaren zeventig, toen ik nog te klein was om eraan mee te doen. Laat ik eens beginnen met jullie kennis te laten maken met een discowaardige look, namelijk die van MAC Le Disko! De Dazzleshadows zijn echt perfect daarvoor, kijk mee naar de swatches en mijn review....

MAC Dazzleshadows maken deel uit van Le Disko collectie (alle informatie vind je hier) die nu al online te koop is en binnenkort ook bij de counters te vinden zal zijn. Er zijn twaalf kleuren te vinden in de collectie, ik kan er vier van laten zien. 

De MAC Dazzleshadows zijn een perfecte combinatie van creme en poeder, ze bevatten geen talk en zijn daardoor een stuk cremiger dan andere oogschaduws van MAC. De oogschaduws bevatten enorm veel glitters die heel goed aan de huid hechten en mooi gepigmenteerd zijn, het zijn zeker geen topcoats, maar volwaardige oogschaduws!

De twaalf kleuren zijn lekker sprekend en opvallend, iets wat natuurlijk heel goed past in het disco thema, de looks in die tijd waren altijd lekker opvallend, ze hielden toen niet van "less is more".

Ik ben zelf niet gek op glitteroogschaduws, maar op zijn tijd is een beetje "sprakle" toch wel heel mooi! Je hoeft heus geen compleet glitterende look te dragen, maar kunt de Dazzleshadows ook prima combineren met matte of satijnen oogschaduws. De glitters in de Dazzleshadows zorgen voor een mooie, plaatselijke glinstering, hierdoor oogt een ooglook snel levendig er fris en daardoor sprankelen je ogen ook meer. Glitterende oogschaduws als deze gebruik je dus niet om je ogen vorm te geven, daar zijn andere kleuren beter geschikt voor.

Ik heb de oogschaduws op drie manieren voor jullie geswatcht : zonder basis, met een neutrale basis en met een donkere basis. Het effect is iedere keer anders, maar eigenlijk iedere keer mooi!

MAC Dazzleshadow She sparkles (lichtgrijs met zilverglitter) & I like 2 watch (zachtbruin met goudglitter)

MAC Dazzleshadow Let's boogie (zwart met glitter) & Try me on (diep blauw groen met glitter)

swatches MAC Dazzleshadow She sparkles, I like 2 watch, Let's boogie & Try me On (zonder basis, direct op de huid aangebracht met mijn vingers)

daarna bracht ik swatches aan met als basis MAC Paint Pot Layin' low, een ideale basiskleur die je ooglid ook mooi egaliseert, zeker een aanrader!

swatches MAC Dazzleshadow She sparkles, I like 2 watch, Let's boogie & Try me On over MAC Paint Pot Layin' Low - je ziet duidelijk dat de kleuren dieper worden, She Sparkles lijkt nu meer roze en bij I like 2 watch lijk ik meer groen te zien.Try me on is veel intenser!

natuurlijk kun je ook een donkere basis gebruiken, zoals de Blackground Pro Longwear Paint Pot van MAC, een donkergrijs/zwarte kleur met fijne glitters

swatches MAC Dazzleshadow She sparkles, I like 2 watch, Let's boogie & Try me On over MAC Pro Longwear Paint Pot, de kleuren zijn inderdaad donkerder en dieper!

Ik heb de swatches nog even onder elkaar gezet, zo kun je goed zien hoe verschillend de oogschaduws zijn als je er een basis onder draagt. Dat maakt de oogschaduws natuurlijk wel lekker veelzijdig!

Gisteren bracht ik She Sparkles aan over mijn de Eyes to mesmerize cream eyeshadow Mona Lisa van Charlotte Tilbury. Om het mooiste effect te krijgen kun je de Dazzleshadows het beste met een platte kwast zoals de MAC 239 duwen op het ooglid, dan is het effect het meest intens. De oogschaduws hechten goed, maar als je een te losse kwast gebruikt wordt het effect wat minder. Je kunt de randjes uiteraard wel blenden met een losse, blending kwast, maar voorzichtig vegen met een plat kwastje kan ook.

 

Hou je wel van een glitterje hier en daar? Dan zijn de Dazzleshadows van MAC echte aanraders, ze zijn makkelijk in gebruik, bevatten lekker veel glitters die goed blijven zitten en zijn mooi gepigmenteerd. In tegenstelling tot losse pigmenten zorgen ze niet voor een knoeiboel bij het opbrengen, waardoor de glitters ook op je wangen zitten, maar blijven ze daar waar je ze hebt aangebracht. Tijdens het verwijderen is het wel een iets ander verhaal, dan zitten er glitters over je hele huid...goed afspoelen is dus het devies!

Je koopt deze MAC Dazzleshadows voor EUR 23,50 (1,5 gram) bij de MAC counters (vanaf 11 juli 2015), www.maccosmetics.nl of bij de andere online verkooppunten (De Bijenkorf en Douglas). Ze zijn slechts tijdelijk te koop omdat het limited editions zijn, op = op!

 

Ga jij voor een complete disco look deze zomer? Of hou je het wat meer bescheiden zoals ik? Wat vind jij van de swatches van de Dazzleshadows?

Deel dit artikel
Back to top