Reviews

Tom Ford Beauty Soleil zomer 2015 make-up collectie

Eigenlijk weet ik heel goed dat ik niet bij een Tom Ford Beauty counter langs moet gaan als ik haast heb, maar ik deed het vorige week toch. Het grote nadeel van haast hebben is dat ik veel te snel "doe maar" roep tegen de verkoopster als ik iets moois zie. En dus liep ik met een tasje met mooie Tom Ford Soleil beauties Printemps in Parijs uit! Gelukkig heb ik jullie nog altijd als excuus, want jullie willen natuurlijk zien wat ik gekocht heb....

De verpakkingen van de Tom Ford Soleil 2015 collectie zijn opvallend goud, in tegenstelling tot de normale, bruine verpakkingen. In dit artikel kun je nog even teruglezen welke producten er in de collectie opgenomen waren.

Niet alleen de buitenste verpakkingen zijn anders, ook de verpakkingen van de producten zelf vallen behoorlijk op, welk make-up merk heeft nog meer witte verpakkingen? Ik vind de platte vierkante doosjes ook heel mooi om te zien en ik heb door de jaren heen gemerkt dat de verpakkingen ook mooi blijven. Toch krijg je bij aankoop ook nog zachte beschermhoesjes, die ik overigens altijd kwijt raak.

Ik kocht drie items uit de Soleil collectie bij de Tom Ford counter in Printemps, een groot deel van de collectie was al uitverkocht, al waren er nog wel twee cream eyeshadows te koop. Maar aangezien ik die toch niet zo vaak gebruik heb ik die toch maar laten liggen (zie je, ik kan wel nee zeggen!).

Eye and cheek compact Pink Glow (EUR 91,00 13,5 gram) - een enorm groot palette met drie oogschaduws en twee blushes, niet een palette wat je even in je tas stopt om mee te nemen maar ik vind het heel mooi. In eerste instantie was ik even bang dat het teveel roze zou zijn, maar dat is zeker niet het geval. De oogschaduws zijn prachtig in creme, goud en bordeaux, je kunt ze goed met elkaar mengen en blenden om verschillende effecten te krijgen. De blushes zijn prachtig, de bovenste doet mij denken aan NARS Orgasm en de onderste is zo'n bijzondere donkerrode tint met prachtige glans. Ze zijn allebei heel gepigmenteerd, je hoeft dus maar een klein beetje blush te gebruiken voor een mooi effect!

close-up

swatches Tom Ford Eye and cheek compact Pink Glow oogschaduws

mijn look met het palette, ik heb alledrie de oogschaduws gebruikt en die gecombineerd met mijn favoriete MAC Teddy eye kohl, het geeft een zachte, zomerse look met mooie glans

swatches Tom Ford Eye and cheek compact Pink Glow blushes

ik heb hier allebei de blushes gebruikt, de bovenste blush dit keer als highlighter met een luchtige kwast

Jullie hebben de grote Tom Ford bronzing powder Gold Dust (EUR 65,00 8,7 gram) al vaker bij mij zien voorbijkomen, het is zeker een van mijn favoriete bronzers maar door het grote formaat neem ik deze bijna nooit mee op reis. Gelukkig bedacht Tom ook dat dit niet handig is en bracht hij een kleine variant uit, die ik uiteraard ook graag wilde hebben. Er zijn twee kleuren uitgebracht, Terra en Gold Dust, maar Terra is echt heel erg donker/oranje, dus Gold Dust is bij de meeste huidjes deze mooiste.

Tom Ford Bronzing Powder Gold Dust mini

Van de vorige zomercollectie wist ik dat de Lip color sheer lipsticks (EUR 47,00) heel erg fijn waren en dus besloot ik een nieuw kleurtje mee te nemen, Rose Soleil is een warme, donkerroze kleur met fijne shimmers die goed kleur afgeeft en lekker aanvoelt op mijn lippen, een prima lipstick voor een zomerse look!

De Lip Color Sheer lipsticks hebben een andere vorm dan de normale Tom Ford lipsticks, ze zijn wat puntiger! Ondanks dat ze "sheer" genoemd worden zijn ze behoorlijk gepigmenteerd en gaan ze ook nog eens lang mee, ze zijn niet snel op ondanks dat ze lekker romig zijn. En de verpakking is natuurlijk een plaatje!

swatch Tom Ford Lip Color Sheer Rose Soleil

Mijn Tom Ford Soleil beauty look, warme kleuren, wat glans en toch behoorlijk subtiel en zeker meer dan draagbaar op een warme dag. 

Ik ben helemaal blij met mijn aankoopjes, de kwaliteit van de producten is hoog en de uitstraling behoorlijk luxe, daar hou ik absoluut van. De oogschaduws zijn fijn van textuur, hechten en blenden goed, hebben mooie kleuren en blijven mooi zitten, net zoals de blushes en de bronzer. Toch moet ik wel een kleine kanttekening maken, de prijzen van de producten zijn toch echt veel te hoog. Natuurlijk, het zijn producten van Tom Ford en ik weet dat zijn producten duur zijn, maar als je voor een palette van 3 oogschaduws en 2 blushes meer dan 90 euro moet betalen, is dat eigenlijk gewoon teveel.

Maar goed, je koopt deze producten waarschijnlijk niet omdat je ze "nodig" hebt, maar meer omdat je ze wilt hebben en daar is helemaal niets mis mee. Ik ben er dan ook blij mee en heb de producten inmiddels al heel vaak gebruikt!

 

De Tom Ford Soleil beauty collectie is niet in Nederland te koop, maar wellicht vind je het nog wel online bij Selfridges of Harrods. Natuurlijk kun je de producten ook elders in het buitenland vinden als je er op vakantie bent. Mijn aanraders zijn dan zeker de Lip Color Sheer (Paradiso is ook geweldig) en de bronzer in klein formaat. 

Deel dit artikel
Back to top