Blogs & Editorial

Photo diary van 8 juli 2015 - eerste dag vakantie, naar Terschelling!

Groetjes vanuit een winderig maar gezellig Terschelling!! De eerste vakantiedag van Sem begon best goed, we gingen op uitnodiging van vriendin Cynthia naar dit mooie Waddeneiland. Toch begon de dag niet helemaal optimaal omdat de dag ervoor onze lieve poezenvriend Emo naar het Dierenziekenhuis moest. Met een blaasprobleem en hoge koorts lieten wij hem daar achter, maar gelukkig kregen we al snel bericht dat het beter ging met hem. Op naar Terschelling dus!

Arme Emo, 41 graden koorts en een volle, pijnlijke blaas....hij voelde zich niet bepaald happy toen wij hem achterlieten. Gelukkig zorgen de doktoren goed voor hem en is hij inmiddels weer thuis, waar hij vertroeteld wordt door Bo en Ward!

Na een rit vol regen en storm kwamen we aan bij een zonnig Harlingen, dat was zeker een meevaller!

Op naar de snelle boot, die ons binnen 45 minuten naar Terschelling brengt, dat is een stuk sneller dan de twee uur die het anders duurt. Onderweg lazen we nog iets interessants over een ramp van 1666....misschien toch even naar het museum gaan zometeen?

Sem zat er klaar voor, met zijn laptop om even een film te kijken....nou ja, een stukje dan, want we waren er zo!

Cynthia haalde ons op met de auto, handig natuurlijk, maar vooral gezellig! Zij logeerde een weekje in het Landal Schutterbos in een lief huisje en nodigde ons uit om een nachtje te logeren (ik kon helaas niet langer). Na aankomst even lunchen bij Loods!

Garnalenkroketten, Rundvleeskroketten en gebakken mosselen stonden er op het menu!

Daarna gezellig even een rondje West-Terschelling gelopen en natuurlijk bij Bakkerij Spanjer binnengestapt, uiteraard voor een suikerbrood en nog meer lekkers. Die hebben we vast binnen....al denk ik dat we er misschien nog wel een moeten meenemen voor thuis, ik kocht nu nl. een halfje.

De Brandaris staat er al sinds 1594 (geloof ik) en brandt nog steeds iedere avond om schepen te waarschuwen. 

Er zijn heel veel leuke, kleine winkeltjes op Terschelling (net zoals op Vlieland) met veel mooie merken, zoals deze Reef hoed bij de surfshop! Maar ik spotte ook TOMS schoenen en Cynthia vertelde ook over een beautyshop met Juliette has a gun en Lipstick Queen, morgen even terug?

Op naar het Museum Het Behouden Huys dat is vernoemd naar de overwinteringslocatie van de missie naar Nova Zembla van Willem Barentsz en zijn bemanning. Ik wist helemaal niet dat hij van Terschelling kwam? Weer iets geleerd! Het museum is te schattig en echt wel even leuk om binnen te stappen!

Je leert er iets over de geschiedenis van het eiland, maar ook over de vele wrakken die er liggen en de opgravingen die er zijn geweest. Er is nu ook een tentoonstelling over Willem Barentsz, leuk!

Op naar het Landal Schuttersbos parkje, een heel klein parkje met supermooie huisjes met een moderne inrichting, het ziet er mooi uit en is behoorlijk geriefelijk. Met een minuut of 10 ben je fietsend op het strand!

Nou fietsend....we hebben de auto gepakt omdat we geen fietsen gehuurd hebben voor de korte tijd dat we er zijn! Oh ja, op het strand lag deze kwal...

Sem ging even de zee voelen met zijn blote voeten! Het waaide enorm, windkracht 6 en het was gelukkig helemaal droog. Lekker uitwaaien dus!

De wind maakt prachtige patronen op het strand, van subtiele golfjes tot een landschap dat lijkt op een mini Grand Canyon, een mini Canyon dus.....

Vanuit de strandtent (De Branding volgens mij) ziet het er rustig uit...maar ondertussen!

Van het strand naar De Zee, een knus (klein ;-)) restaurant in West-Terschelling met een semi-Italiaanse kaart met de lekkerste limonades die er zijn....met bittere sinaasappel!

En natuurlijk brood met olijfolie en zeezout...

En een anti-pasti schotel met lamsham, coppa di parma en worstjes met cranberry en oude kaas! Alles was heerlijk!

Ik ging voor een pizza met lamsham en rucola, Sem nam een zalige ribeye en Cynthia koos het lam met bietjes....zij liever dan ik, ik hou niet van bietjes, haha. En opnieuw was echt alles zalig, het vlees boterzacht en de pizza lekker knapperig!

Oh ja, Sem nam even alle toetjes voor zijn rekening....aardig zeg! We deelden een pannacotta met aardbeien en een DIY Tiramisu, Sem at het meeste!

Wat een geluk, we reden nog even naar het (drooggevallen) Wad en zagen daar net de zon achter de wolken uit piepen, wat mooi!

Lief van Cynthia dat ze ons uitnodigde, heel gezellig om hier te zijn! En zoals Sem het zei : "het eten hier (De Zee) was zo lekker, maar ik vond het vooral leuk dat Cynthia er bij was".....aahhhhhhh!

 

Vandaag gaan we alweer terug, we nemen de (langzame) boot van half zes en kunnen dus nog even genieten van Terschelling! We weten nog niet wat we precies gaan doen, maar ik geloof dat we nog ergens taart moeten eten met bessen van Terschelling! We houden jullie op de hoogte! En natuurlijk vinden we naar huis gaan ook niet erg omdat we Emo dan weer even goed kunnen knuffelen!

Deel dit artikel
Back to top