Blogs & Editorial

Photo diary van 9 juli 2015 - ontspanning en gezelligheid op Terschelling

Morning! Onze eerste mini-vakantie is alweer voorbij, we zijn alweer terug van Terschelling. Maar wat was het leuk om samen met Sem op pad te zijn, gezellig om zo samen zijn vakantie in te luiden. Maar we zijn ook weer blij om thuis te zijn, vooral om Emo te kunnen knuffelen, want die is gelukkig ook weer thuis. Kijk even mee naar mijn photo diary van 9 juli 2015!

Morning! Ik was rond acht uur wakker, Sem lag nog te slapen en Cynthia was even op pad, tijd om voor mijn huid te zorgen!

Na het ontbijt, bed afhalen, opruimen en inpakken was het tijd om weer te vertrekken...althans uit het huisje. We hebben pas om half zes de boot, maar nu hoeven we niet meer terug naar het huisje als we niet willen. Sem gooit even zijn schoenen leeg!

Schattige huisjes op het Landal park in Midsland, heel cute en vooral heel rustig!

We gingen nog even kijken of er konijntjes op het veld liepen, maar helaas...geen enkele gespot!

Even een rondje door Midsland lopen, waar we dit leuke natuurwinkeltje tegenkwamen met ook veel Terschellinger specialiteiten.

En overal zitten Cranberries in, zelfs in de geitenkaas!

Dit is dus een tas die Cynthia moet kopen "Bag to Terschelling"!

Daarna is het tijd voor een bezoekje aan de Bessenschuur, hier werden vroeger de cranberries verzameld en verwerkt. Nu is het een museum en restaurantje waar je alles met cranberries kunt eten...haha!

We deelden twee gebakjes, allebei lekker!

En we weten nu alles over cranberries.....

Daarna gingen we naar West-Terschelling om daar naar het museum te gaan, dat gaat over de natuur in Terschelling. We kwamen zelfs egels tegen, gelukkig hebben wij levende in onze tuin.

Interessante informatie over wat de zon op de huid doet, op zo'n eiland als Terschelling is de zonkracht dus veel groter door de reflectie op het water, goed beschermen dus!

Er is ook een groot aquarium bij het museum, met bak met roggen die gezellig naar boven kom zwemmen om aangeraakt te worden, heel lief! Ze voelen zacht, koud en glibberig....

En er zijn natuurlijk nog veel meer (grote) vissen, heel leuk om te zien, vooral de grote platvissen die verscholen liggen op de bodem.

Haha, een weerhuisje met Cynthia en Sem

Inmiddels was het een uurtje of twee en was het tijd voor lunch bij De Walvis aan het Groene strand. Het weer was zonnig, het eten lekker en we hebben genoten!

Sem ging lekker zelf even het strand op en nam een kijkje richting Vlieland met de verrekijker.

Daarna nog even een stuk lopen op het strand, waar ze ook aan het kitesurfen waren, leuk om te zien.

Het Wakend Oog staat aan het begin van het winkelstraatje van West-Terschelling, hier wachten veel toeristen even op hun boot op het terras.

Toch nog even beautyshoppen, ik ben sinds gisteren gek op deze geuren van Escentric.....ooit had ik ze wel geroken, maar dat ze zo lekker zijn wist ik niet meer. Ik weet alleen niet welke ik moet kiezen, ken jij ze?

Leuk ook dat de een mooi merk als Lipstick Queen verkopen, dit is echt een mooie winkel en ze verkopen nog veel meer niche cosmetica (dezelfde merken als Skins ongeveer). Ik ben alleen de naam van de winkel vergeten, zo even opzoeken!

Haha....dit is herkenbaar!

Wachten op de boot, we waren even voor vijf uur bij de haven en kunnen snel ingechecken en een plaatsje vinden voor de twee uur durende reis naar Harlingen.

Maar....Sem moet zijn flessenpost nog even weggooien in zee, dat doet hij tussen Vlieland en Terschelling. Waar zou zijn flesje terecht komen?

Heerlijk weer onderweg, Sem is regelmatig aan het whatsappen met zijn oude klasgenootjes. Handig dat hij zijn telefoon kan opladen met de Mophie, een ideaal ding!

We stapten om half acht van de boot en vertrokken een kwartier later met de auto naar huis. Dat was nog twee uur rijden, we waren dus rond 10 uur thuis en daar konden we eindelijk Emo knuffelen. Hij was heel blij dat we er weer waren en heeft de hele nacht bij Sem geslapen. Het gaat langzaam weer beter met hem!

 

Zo! Nu weer druk aan het werk vandaag, vanavond ga ik met Bo naar North Sea Jazz in Rotterdam om Lady Gaga aan het werk te zien! Wie gaat er ook?

Deel dit artikel
Back to top