Nieuws

MAC's Elke bij Paris Haute Couture Week - shows van Schiaparelli & Giambattista Valli

In Parijs is de Haute Couture week van start gegaan en dat betekent heel hard werken voor de mensen achter de schermen (die ervoor werken natuurlijk ook hard)! Het team van MAC was gisteren bij twee prachtige shows aan het werk : Schiaparelli en Giambattista Valli. Senior make-up artist Elke Willemen neemt ons weer even mee achter de schermen en daar spotte ik ook de nieuwe Studio Waterweight foundation. Kijk je mee naar Elke's photo diary?

Vandaag staan er twee grote shows gepland, we zijn dan ook met een hele grote groep collega's en worden in deze bus van locatie naar locatie gebracht, heel fijn! Leuk ook dat we met zoveel internationale collega's zijn, we zien elkaar dan eindelijk weer eens een keer.

De eerste show is die van Schiaparelli, een zeer oud modehuis dat al sinds 1927 bestaat en vanaf 2012 weer helemaal terug is met prachtige ontwerpen. Dick Page is de key artist tijdens deze show en demonstreert hier de look aan ons.

Ik was vandaag de Face Chart artist, wat inhoudt dat ik verantwoordelijk was voor het maken van de face chart. Hiervoor gebruik ik de producten uit de look en vervolgens is die face chart uitgedeeld aan de andere artists en gaat deze ook naar de media. Die moet dus zeker wel in orde zijn! 

De look is fris en jeugdig met een opvallende blauwe ooglook, vrij rode wangen en rode lippen! 

Mijn face chart!

In actie!

Deze producten hebben we gebruikt, de nieuwe Studio Waterweight foundation komt er binnenkort aan, ik vind het een superfijn product.

Terwijl ik bezig ben met de make-up, brengt de kapper/haarstylist nog even wat goud aan in de haren van het model, prachtig!

Het was vroeg vandaag, we werden al om 5:15 opgehaald, maar zoals je ziet...we hadden ook nog wat pauze tussendoor! 

Detail van de venue waar de show van Schiaparelli gehouden wordt

De look is helemaal af, hij staat natuurlijk het mooiste in mooi licht met de prachtige couture van Schiaparelli.

beeld Style.com

De laatste show was rond 12 uur afgelopen, er was dus wat tijd om bij te slapen want we werden pas aan het eind van de middag verwacht backstage bij Giambattista Valli. De show (en het bal) werd gehouden in Palais Garnier ofwel de Opera van Parijs. Hier zie je de backstage ruimte...

Het moodboard van de collectie en de make-up, key artist was Val Garland!

De focus bij deze look ligt duidelijk op de huid, de ogen worden alleen maar voorzien van fluidline en op de lippen komt een lichte, roze lipgloss.

Ook bij deze look gebruiken we de Studio Water Weight foundation, over een basis van o.a. de Time Check Lotion en de Care Blend essential oils, de lipgloss is de Ample Pink Plushglass die ook zorgt voor iets vollere lippen.

dit zijn de producten die we gebruikt hebben in de look!

De show van Giambattista Valli is een grote, met heel veel modellen, waaronder Maartje Verhoef, het Nederlandse model.

De modellen moeten ook behoorlijk lang wachten tussendoor, ze gaan er vaak maar even bij zitten en hebben best plezier samen! Ze zitten hier te wachten op de rehearsal ofwel repetitie, ze hebben hun schoenen al aan.

De look als hij af is, heel fris en natuurlijk, de huid straalt echt.

Het is nog een heel werk om zo'n prachtige jurk aan te krijgen, zelfs met heel veel hulp. En probeer er dan ook nog maar elegant in de bewegen, dat lijkt makkelijker dan het is.

Wat een werk moet het zijn om zo'n jurk te maken!

beeld style.com

De show van Giambattista Valli ging direct over in het Flower Obsession Ball, om de 10 jarige samenwerking tussen MAC en Giambattista Valli te vieren, het was echt geweldig! Om middernacht was Mark Ronson de DJ....je begrijpt dat het een latertje is geworden! 

En zo zag het Palais Garnier er gisteren uit, beeldschoon natuurlijk, vol met reusachtige rozen, net een sprookje!

 

Wat een heerlijke foto's, ik ben verliefd op alle wonderschone creaties van Giambattista Valli, zo kleurrijk en prachtig van vorm. En hoe is het toch mogelijk om zo'n groot gebouw helemaal vol te projecteren met rozen, wat een geweldig idee. Ik ben nu al nieuwsgierig naar Elke's foto's van morgen!

Deel dit artikel
Back to top