Reviews

Short on sunday - reviews van Fusion Beauty, Essie, Origins, Make-up Studio & Molton Brown

De afgelopen weken had ik voor jullie een aantal korte reviews van producten die ik getest heb, bij elkaar in één artikel. In de artikelen komen afwisselend huidverzorging, parfums, haarverzorging en make-up voorbij, zo blijft het gevarieerd! Vandaag laat ik jullie weer een paar fijne huid-, haar- en lichaamsverzorgingsproducten zien, o.a. van Molton Brown, L'Anza, Origins, Essie en Make-Up Studio.  Je leest wat ik ervan vind in de achtste Short on Sunday!

een lekkere mix van verschillende producten op deze zondag, ik heb ze allemaal getest, sommige langer dan anderen en heb er natuurlijk wat over te vertellen!

1. Leco for Fusion Beauty Glowfusion intuitive active bronzer Afterglow (EUR 46,95)

Leco van Zadelhoff kennen we natuurlijk allemaal wel als visagisten van verschillende BN'ers zoals bijvoorbeeld Angela Groothuizen en Chantal Janzen. Dat Leco fan was van de producten van Fusion Beauty wist ik ook en dan is het extra leuk om te zien dat hij een samenwerking is aangegaan met dit mooie merk! Hij heeft een unieke kleur bronzer gekozen die ik persoonlijk erg mooi vind omdat mijn huid best getint is en zo'n kleur zeker kan hebben. Maar het gaat in dit geval niet alleen om de mooie kleur van de Afterglow bronzer, nee....er zit meer in! Optische diffusers en verhelderende ingrediënten zorgen ervoor dat de huid direct gladder en mooier lijkt, vitamine C en E beschermen en verzorgen de huid en plantaardige complex (M-Tox) zorgt ervoor dat fijne lijntjes minder zichtbaar zijn.

De bronzer is mooi van kleur, wel wat aan de donkere kant, en is een mooie combinatie van brons/roze/goud/perzik met fijne gouden shimmers. De poeder is fijn van textuur, verdeelt makkelijk over de huid en geeft een prachtige zomerglow! Dit heeft Leco zeker niet slecht gedaan, wat mij betreft is het een aanrader, je vindt de bronzer o.a. bij Douglas en Skins.

2. Essie Gel setter gel-like color + shine top coat EUR 12,99

Twee weken geleden kreeg ik deze nieuwe top coat van Essie binnen en sindsdien heb ik deze iedere keer gebruikt over mijn nagellak heen! Het is een topper, de topcoat is lekker dik en droogt behoorlijk snel, geeft echt een gel effect over de nagellak en glimt behoorlijk goed! De top coat houdt de nagellak goed, maar ook weer niet zo lang als bij echte gelnagels het geval zou zijn, het is gewoon een goede top coat. Ik vind het wel de fijnste die Essie momenteel heeft, een aanrader dus! De Gel Setter is nieuw in het assortiment en dus kom je deze nog niet overal tegen, maar dat kan niet lang meer duren.

3. Origins Original Skin Retexturizing mask with Rose Clay (EUR 25,00)

Kennen jullie Origins al? Dit mooie natuurlijke merk wordt verkocht bij Douglas en sinds kort is er een nieuw, fijn masker te vinden. Dit lichtroze masker van klei, exfoliërende jojoba-korreltjes en plantaardige oliën en extracten zorgt ervoor dat de huidtextuur verfijnd en de natuurlijke glans terugkomt.

Het masker is dus vooral geschikt voor de normale tot vette huid die zichtbare, vergrote poriën heeft en is lekker mild, waardoor je het zeker iedere week kunt gebruiken. Breng het aan op een schone huid, laat het 10 minuten zitten waarbij het indroogt en verwijder het met vochtige vingers van de huid met ronddraaiende bewegingen. De huid ziet er echt fijner uit en voelt lekker glad, het masker droogt de huid niet uit (dat doen sommige kleimaskers namelijk wel). Met een tube doe je wel 10 keer denk ik, het is dus ook nog eens goed betaalbaar.

de roze klei oogt lekker fris en de kleine jojobakorreltjes exfoliëren de huid licht

ingrediëntenlijst

4. Make-Up Studio DD Body Miracle Cream SPF 15 Bronze Shimmer (EUR 29,90) 

Een tijdje geleden vertelde ik jullie al over mijn favoriete BB Milk van Biotherm, een verzorgende bodymilk die de huid iets egaliseert en een klein beetje getinter maakt. Ik ben er gek op! Nu komt Make-Up Studio (toch een make-up merk) ook met een getinte body lotion die de huid van benen, armen, decolleté en rug egaler maakt. De zeer dunne, getinte lotion (ik zou het geen creme noemen, zo dun is het) lijkt in eerste instantie op een vloeibare make-up en is naar mijn idee ook meer een make-up product dan een verzorgend lichaamsproduct ( (er zijn twee tinten, dit is de donkerste en bevat meer shimmers). Op zich is het zeker een prima product, het verdeelt goed over de huid, geeft een subtiel maar wel zichtbaar tintje en egaliseert de huid (roodheid, pukkeltjes en adertjes worden minder zichtbaar), maar ik vind het iets teveel een "make-up" effect geven en te weinig verzorging.

De DD Body Miracle Cream heeft zelfs een SPF 15, wat fijn is, maar ik denk dat je misschien snel te weinig product gebruikt om een goede bescherming te krijgen. Ik vind de textuur ook wat aan de droge kant en zou er zelf nog wel een body lotion onder gebruiken, kortom...mijn  favoriet heeft geen echte concurrentie gekregen! Toch is het zeker geen slecht product omdat het wel perfect blijft zitten (zelfs in water), lekker ruikt en een goed resultaat geeft, ik zou het alleen niet dagelijks gebruiken.

de textuur is zeer dun, hij loopt zelfs spontaan uit de tube en dat kan wel even voor een knoeiboel zorgen!

om het verschil te laten zien heb ik rechts een deel van de DD Body Miracle Cream weggehaald met een watje met micellaire reiniger, best een verschil toch?

5. L'Anza Keratin Healing Oil Cleansing Cream (EUR 26,95)

De Keratin lijn van L'Anza is erg goed, ik vind de shampoo, conditioner en masker nog steeds heel fijn om te gebruiken. Daarom was ik best nieuwsgierig naar deze cleansing cream, een voedende creme die het haar zou opfrissen zonder het echt te wassen. Hmm...de vraag was dus even hoe je zo'n product gebruikt, breng je het aan in je haar en wordt het dan weer fris en schoon? Nee, blijkbaar niet, want je moet de creme gewoon in een kleine hoeveelheid aanbrengen op vochtig haar waarna je het 1 tot 2 minuten inmasseert en dan weer uitspoelt.

Tja, volgens mij doe je dat ook als je je haar wast....maar goed, er is wel verschil omdat de creme niet schuimt en het haar direct verzorgt, waardoor je geen conditioner meer nodig hebt. Toch vond ik niet dat mijn haar echt opgefrist was, ik heb de cleansing cream een keer gebruikt na het sporten en vond dat mijn haar na het drogen veel plakkeriger aanvoelde dan daarvoor. De avond erna heb ik mijn haar dus toch maar "gewoon" gewassen en ook de keer dat ik in plaats van shampoo/conditioner deze cleansing cream gebruikte, voelde het niet echt lekker schoon en fris aan, maar ook weer wat plakkerig en niet zo fijn. Mijn haar is wel wat minder pluizig na het gebruik van deze cleansing cream, dus zou het voor echt droog haar misschien wel een aanrader kunnen zijn?

6. Benefit They're real push-up liner Beyond Blue (EUR 26,00)

Een tijdje geleden liet ik jullie de zwarte variant van de They're real push-up liner van Benefit zien, inmiddels zijn er ook andere kleuren uitgebracht waaronder deze donkerblauwe Beyond Blue. Maar in tegenstelling tot de zwarte is deze helemaal niet zo goed, zoals je hieronder op de swatches kan zien lukt het niet om een mooi dekkende lijn te krijgen in één streek. Maar zelfs als je meerdere keren over de lijn heen gaat, pakt de gel liner niet op de huid. Dat is dus wel een tegenvaller! Pas als je heel veel gelliner uit de applicator draait kun je de liner dekkend maken, maar dan gebruik je wel heel veel product en gaat alles nogal plakken. Deze kleur is dus zeker geen aanrader, test de nieuwe kleuren daarom echt even goed voor je ze besteld en/of koopt!

7. Molton Brown Heavenly Gingerlily Caressing body polisher (EUR 40,00)

Ik ben al een tijd fan van de douchegels van Molton Brown, maar ook hun vloeibare handzeep staat regelmatig bij de wastafel! Hun handcremes zijn ook zalig en nu heb ik ook kennis gemaakt met de body polishers ofwel de lichaamscrubs. De verpakking is heel chique, vooral de mooie kartonnen verpakking doet extra luxe aan en dat is altijd extra leuk. De pot is van stevig kunststof en de deksel sluit goed (en makkelijk) af, je kunt hem gerust in de douche laten staan. Heavenly Gingerlily neemt je qua geur zeker even mee naar het tropische Tahiti, het is een mooie warme geur die zowel groen, kruidig als tropisch is, zonder zoet of te zwaar te zijn. In de scrub vind je vooral suiker en olie, maar zeker ook vulkanisch zand en tamanu nut oil, gecombineerd met de kruidige gember, kardemom en lelie extract.

De scrub blijft goed aan de licht vochtige huid hechten, is niet al te grof maar scrubt toch wel behoorlijk, spoelt weer makkelijk af en laat een superzachte huid achter. Opvallend is dat de bultjes op mijn bovenarmen al na één keer gebruik helemaal weg waren, niet gek dus! Dit is een bljvertje en ik ben nu ook benieuwd naar de andere varianten.

Op nummer 8 zien jullie Le Petit Marsellais staan, dat is een douchegel die je bij Albert Heijn vindt en die zo ongeloofelijk lekker ruikt naar oranjebloesem! Er zijn nog meer (zeer betaalbare) varianten te vinden in het assortiment en ik vind ze bijna allemaal te gek ruiken. Niet gek natuurlijk, zo'n ontdekking, want ondanks mijn liefde voor mooie, luxe en dure producten vind ik het altijd leuk om een fijn product tegen een mooie prijs te ontdekken. Probeer ze eens uit als je ze ziet staan in de winkel! Naar welk product uit deze "short on sunday" ben jij nieuwsgierig geworden? Tot volgende week!

Deel dit artikel
Back to top