Blogs & Editorial

Editorial - flawless

"Hi, ik zoen even niet hoor, anders heb ik mijn gezicht voor niets gecontourd!" of "Nee, ik ga niet mee naar het strand, mijn foundation kan daar niet tegen!" Zomaar even twee zinnen die je zou kunnen horen van make-up addict, gaat dat niet een beetje ver? Hoe leuk make-up ook is en hoeveel plezier iemand er ook aan beleefd, je kunt toch moeilijk je leven deels laten bepalen door make-up? Je hoeft toch niet 24/7 "flawless" te zijn? Of toch wel?

Als we Instagram moeten geloven, dan is het wel degelijk nodig, daar is iedereen 24/7 flawless....perfecte huidjes zonder glans maar met "glow", haar zonder uitgroei en in een perfecte krul, oogmake-up zoals alleen een topvisagist dit kan en wenkbrauwen & lippen on point! Geen simpele make-up looks, met alleen een beetje eyeliner, mascara en lipbalm....dat is zoooo 2012! De druk is behoorlijk hoog als je dit als voorbeeld ziet!  

Ik snap het heel goed, ik voel de druk ook weleens bij het zien van al die prachtige foto's, daar kan ik echt niet aan tippen. Maar ik kan het ook weer makkelijk van me afzetten omdat ik weet wat er achter die foto's zit (lees : filters, corrigerende apps, lampen) en ik vind dat ik helemaal niet perfect hoef te zijn. 

 

Ik hou echt wel van make-up en (nog belangrijker) goede huid- en haarverzorging, maar ik gebruik dat niet om er perfect uit te zien, want dat lukt toch niet. En toch zijn er tegenwoordig heel veel vrouwen/meiden die de perfectie toch willen nastreven, er mag geen vlekje, veegje of lijntje te zien zijn waar het niet hoort. Ze slaan gezellige uurtjes met vrienden en/of familie over omdat hun make-up en haar anders niet meer perfect zit...zo zonde! Ik heb het idee dat het voor steeds meer vrouwen een houvast is, dat "perfecte" uiterlijk, ze houden er soms iets te krampachtig aan vast.

Maar dat hoeft toch helemaal niet? Make-up is leuk en je kunt er lekker creatief mee bezig zijn, ik hou ervan en ik hou ervan om mensen er mee bezig te zien. En of je nu gaat voor een look die totaal over the top is of kiest voor een veilige neutrale look, ik vind het (bijna) allemaal even leuk. Maar ik zou zeggen, laat het na het aanbrengen vooral ook los...let it go...laat het gaan! Je hoeft niet iedere minuut te checken of je lipstick nog goed zit of dat je mascara niet heeft gevlekt...en nee, je moet vooral niets laten omdat je make-up in de war raakt.

Je hoeft niet altijd en eeuwig flawless te zijn, je wenkbrauwen mogen best  een beetje in de war zijn....het is uiteindelijk veel belangrijker als je een leuk, lief, vriendelijk en prettig persoon bent. 

 

Logisch toch? 

 

XXX

Debbie

?>
Deel dit artikel
Back to top