Reviews

Bobbi Brown Telluride collectie - review, swatches & look

Een tijdje geleden kreeg ik na een gezellig Bobbi Brown event in Zandvoort een prachtig oogschaduwpalette mee naar huis, het Telluride palette. Ik was benieuwd, zeker omdat ik de afgelopen maanden de oogschaduwpalettes van Bobbi Brown enorm veel heb gebruikt, zou deze weer net zo mooi of mooier zijn? Ik ga het je laten zien in mijn review van de Bobbi Brown Telluride collectie, waarin je ook een prachtige Shimmerbrick vindt : Sunset Pink.

Over de Telluride collectie van Bobbi Brown heb je al informatie kunnen lezen in dit artikel, de collectie is nu te koop. Ik heb, zoals je kunt zien, het oogschaduwpalette, de shimmerbrick, twee Pot rouges en een Lip Trio.

De kleuren van de producten zijn geïnspireerd op de zonsondergang in het prachtige Telluride, USA, waar je aan het eind van de dag de warme kleuren van de zon ziet schijnen over de bergtoppen. In de collectie vind je warme, roze en mauve tinten terug die goed staan bij een zongebruinde huid, de collectie wordt natuurlijk niet voor niets midden zomer uitgebracht!

Telluride eye palette (EUR 60,00) met daarin Cream, Woodrose, Velvet plum metallic, Blazing star sparkle, Heather rose shimmer wash, Antique rose en Smokey brown eyeshadows (limited edition) - in mijn sample was geen applicator te vinden, die krijg je normaal wel bij het palette. De oogschaduws zijn allemaal kleurecht en goed gepigmenteerd, er zitten zowel matte als glanzend oogschaduws in het palette. Blazing star is een sparkle oogschaduws, dat is meer een topcoat dan een oogschaduw. De matte kleuren voelen wat droog aan als je er met je vinger overheen gaat en later wat minder makkelijk kleur los, toch gaat het probleemloos als je een iets steviger kwastje gebruikt. Maar ook met een lossere (blending)kwast krijg je voldoende kleur op de huid, al moet je dan misschien een extra laagje aanbrengen.

swatches van Cream, Woodrose, Velvet plum metallic, Blazing star sparkle, Heather rose shimmer wash, Antique rose en Smokey brown eyeshadows

De look met het Telluride palette is mooi door de warme, bronzen en bordeauxrode tinten, gecombineerd met de oudroze en mauve, mattere tinten. De Smokey brown oogschaduw heb ik gebruikt als eyeliner, maar ook om de buitenste ooghoek wat te accentueren. De oogschaduws zijn allemaal fijn om mee te werken, al vind ik dat de Blazing star oogschaduw niet zo goed "pakt".

Bobbi Brown Shimmerbrick Sunset Pink EUR 48,00

Dit is een wonderschone Shimmerbrick, met vijf warme, roze en bronzen tinten die je afzonderlijk zou kunnen gebruiken op ogen en/of wangen, maar die ik eigenlijk altijd met elkaar meng en aanbreng als bronzer/highlighter/blush. Ik ben fan van dit soort producten, ik gebruik graag MSF's van MAC maar Shimmerbricks van Bobbi Brown die zijn ook te gek. De gebakken poeder geeft mooie glans en warme kleur af, met dit poeder heb ik eigenlijk een bronzer, blush en highlighter in één!

swatches Shimmerbrick Sunset Pink per kleur

swatch Shimmerbrick Sunset Pink (gemengd)

 

Pot rouge Maui en Telluride - een subtiel gekleurde compacte creme die je zowel op de wangen als de lippen kunt aanbrengen voor een frisse kleur. Op de lippen vind ik het effect bijna poederachtig als je het voorzichtig op je lippen klopt, terwijl het op de wangen juist zorgt voor een natuurlijke kleur. Vergis je niet, ik zeg wel dat de kleur subtiel is, maar als je iets meer product opbrengt dan één laagje, dan wordt de kleur echt wel pittig! Dat maakt het wel heel fijne producten, je kunt ze namelijk prima opbouwen tot het effect wat jij mooi vindt.

Maui is een warme, koraal/roze kleur die ik vooral heel mooi vind op mijn wangen, Telluride is een mauve tint die op de lippen wat bruin uitvalt, daar moet je van houden, ik vind Maui zelf wat mooier. De Pot Rouges zijn wel erg fijn in gebruik, het doosje is makkelijk mee te nemen, bevat een spiegeltje en ze brengen makkelijk aan (al krijg je wel vieze vingers).

swatches Bobbi Brown Pot rouge Telluride & Maui

Bobbi Brown Pot Rouge Telluride

Bobbi Brown Pot rouge Maui

Sunset Pink Lip trio EUR 47,00 - een geweldig setje met drie fullsize producten (en een puntenslijper) voor een mooie prijs! Je krijgt een goed dekkend lippotlood, een sheer lip color en een lipgloss in dit setje die perfect bij elkaar passen, maar je ook los van elkaar kunt gebruiken. Het lippotlood is wat aan de droge kant als je het als basis voor de lipstick wilt gebruiken (dat zie je ook op de swatch) maar het houdt wel goed! De Sheer Lip color heeft voor een felle kleur echt de basis nodig, anders is de kleur wat subtieler maar nog wel zomers roze met een vleugje goud. De lipgloss is mooi roze met fijne gouden shimmers en ruikt lekker naar vanille! Fijne bijkomstigheid, hij plakt niet!

swatches Pink guava lip pencil, Sunset pink sheer lip color & Sunset lip gloss

Pink Guava lippencil met Sunset pink sheer lip color - na twee uurtjes dragen (en drinken) je ziet dat de lippencil nog prima zit, maar mijn lippen wel wat droog heeft gemaakt!

Mijn Telluride look met het Telluride oogschaduwpalette, de Sunset Pink Shimmerbrick en de Sunset Pink sheer lip color met Pink Guava lip pencil. Ik heb verder nog de Smokey eye mascara van Bobbi Brown gebruikt, de NARS All day luminous foundation en Guerlain Terracotta Joli Teint. 

De Telluride collectie van Bobbi Brown wil je al fan zeker niet missen, waarschijnlijk is de Shimmerbrick wel de musthave van de collectie! Toch zou ik je aanraden om ook het palette eens te testen, die heeft prachtige, glanzende kleuren die ook prima passen bij de herfstkleuren die we gaan zien. En dat geldt eigenlijk ook voor de Pot Rouges, die kun je de komende maanden zeker blijven gebruiken. Kortom, zeker even een kijkje nemen bij De Bijenkorf en Douglas, ook online kun je de producten daar vinden. Hou er wel rekening mee dat het een limited edition is en snel uitverkocht kan zijn!

Wat vind jij het mooiste product van deze collectie?

Deel dit artikel
Back to top