Reviews

Lekker voor je huid - Frisse Italiaanse sorbets van Collistar vol anti-oxidanten

Sta jij weleens in een parfumerie of drogist, op zoek naar een fijn nieuw product? Maar kun je door de bomen het bos niet zien? Er is ook zoveel keuze, het is soms helemaal niet zo makkelijk om iets geschikts te vinden! Natuurlijk kun je op zoek gaan naar specifieke reviews, die je zeker op Beautyscene vindt. Maar vanaf nu  kun je in de nieuwe rubriek "Lekker voor je huid" ook alvast wat ideetjes opdoen. Vandaag maak je kennis met letterlijk lekkere cremes, die ruiken naar frambozen, aardbeien, bosbessen en zwarte bessen!

Collistar Research heeft een nieuw type crème ontwikkeld dat zowel een doeltreffende werking op de huid als een gevoel van welzijn biedt. Gemaakt met 100% Italiaanse en compleet natuurlijke ingrediënten zijn de sorbet crèmes een nieuwe fase in het Ti Amo Italia project, het project dat de schatten van Italië onthult. En deze keer zijn de sterren sappige vruchten uit de Italiaanse bossen, toegevoegd aan verbazingwekkende emulsies voor het gezicht, met een ongelofelijk zachte kern en verpakt in tubes in levendige tinten roze, fuchsia, geel en hemelsblauw.

Wat een snoepjes! Collistar scoort punten met de frisse, kleurrijke verpakking waardoor de cremes direct opvallen, huidverzorging mag best wat vrolijker! Ik was direct enthousiast over de cremes, niet alleen over de verpakking, maar zeker ook over de frisse, luchtige en toch romige textuur. De cremes ruiken ook allemaal erg fijn en ze bevatten fijne natuurlijke ingrediënten zoals anti-oxidanten uit fruit. Last but not least, de prijs van de cremes is ook erg fijn, het maakt ze perfecte cremes voor jonge meiden en vrouwen (mannen natuurlijk ook) omdat ze precies dat doen wat de huid op jonge leeftijd nodig heeft.

Ik loop ze stuk voor stuk even kort met jullie door, wat doen ze, welke ingrediënten zijn belangrijk en voor welk huidtype zijn ze geschikt?

Collistar Soothing Sorbet Cream EUR 24,50 (tube 50 ml) - voor de gevoelige huid

De formule met bosbes extract uit Emilia Romagna is ideaal voor de (hyper)gevoelige huid, dankzij het beschermende effect van flavanoïden en anthocyanen. Het exclusieve matrixin-Complex® helpt de huideigen barrière te versterken, terwijl Skinasensyl en embryonale cellen van de seringbloesem het huidweefsel versterken en roodheid en irritatie verminderen. Hyaluronzuur en olijfwax hydrateren en voeden de huid, terwijl het vitamine C + E complex huidveroudering bestrijdt. De formule geeft de gezichtshuid een aangenaam gevoel en maakt haar zichtbaar strakker en frisser. Bij consequent gebruik  wordt de huid minder gevoelig voor irritatie en externe invloeden en oogt deze vitaler.

ingrediëntenlijst Soothing Sorbet Cream met kokos- en olijfolie, hyaluronzuur en verschillende fruitextracten, er zit geen uitdrogende alcohol en parfum in deze creme.

Collistar Moisturizing Sorbet Cream EUR 24,50 (tube 50 ml) - voor de vochtarme huid

Deze specialiteit is gemaakt met aardbei extract uit Basilicata, dat verfrissend en tonifiërend werkt en geschikt is voor de huid die behoefte heeft aan actieve hydratatie (een vochtarme huid!). De formule, gebaseerd op het NmF Complex®, hyaluronzuur en Aqualance, stimuleert hydratatie tot diep in de huid, terwijl vitamine C en E een antioxidant effect hebben. De huid voelt stevig en soepel aan en het gezicht is stralend en fris. Bij regelmatig gebruikt zorgt de crème voor een evenwichtige vochtbalans en een stralende huid.

ingredientenlijst Moisturizing Sorbet Cream met siliconen die een laagje leggen over de huid om vocht binnen te houden, een natuurlijk kokosextract dat de huid hydrateert samen met hyaluronzuur, vitamine B, C en E en verschillende plantenextracten. In deze creme vind je wel alcohol en parfum.

Collistar Energy + brightness sorbet cream EUR 24,50 (tube 50 ml) - voor de ouder wordende huid

Het buitengewone concentraat van vitaminen, suikers, mineralen en flavonoïden in het framboos extract uit Trentino helpt tegen de eerste rimpels, verhoogt de energie van de huidcellen en stopt de eerste tekenen van huidveroudering. De speciale regenererende eigenschappen van Oligopeptide 20, trehalose en lychee extract beschermen de huidcellen, voorkomen de vorming van rimpels en zorgen voor een diepgaande hydratatie van de huid. De huid wordt geregenereerd, het huidweefsel wordt steviger en de teint stralender. Een waar elixer voor nieuwe energie: vermindert tekenen van vermoeidheid, hydrateert de huid en maakt haar steviger voor een jongere uitstraling.

ingrediëntenlijst Collistar Energy + brightness sorbet cream met opnieuw siliconen voor een beschermend laagje, hydaterende plantaardige bestanddelen, olijfolie, suikers die vocht vasthouden in de huid en verschillende plantaardige extracten. In deze creme vind je ook parfum en alcohol.

Collistar Mattifying Sorbet Cream EUR 24,50 (tube 50 ml) - voor de vette, onzuivere huid

Bij een huid met imperfecties en verwijde poriën is de oplossing deze formule, gemaakt met zwarte bes extract uit Toscane, dat rijk is aan adstringerende en kalmerende flavonoïden en tannines. Het is een combinatie van waardevolle bestanddelen: Fomes officinalis hydrateert en verzacht de huidtextuur, terwijl de gecombineerde werking van vitamine F en B6 en azeloglicina de talgproductie normaliseert en de balans van de hydrolipide laag van de huid herstelt. Het is een natuurlijk elixer dat de huid direct zijdezacht maakt en licht matteert.

ingrediëntenlijst Collistar Mattifying Sorbet Cream met opnieuw siliconen, paddestoelextract dat de huid verfijnt, kokosolie, vitamine E en C. Er zit zowel alcohol als parfum in deze creme.

Natuurlijk heb ik de cremes getest, ze voelen allemaal erg prettig aan en lijken nogal op elkaar bij het eerste gebruik. Je merkt eigenlijk alleen verschil aan de geur, je ruikt duidelijk de verschillende fruitsoorten terug, al lijkt het er wel op dat het hier om parfum gaat als ik de ingrediëntenlijsten bekijk. De matterende creme is de gele tube oogt inderdaad iets matter na het aanbrengen, de andere cremes laten kort een mooi glanzende huid achter die niet plakt of vettig aanvoelt, de cremes trekken allemaal snel in en zijn een perfecte basis voor make-up. Je kunt de cremes zowel overdag als 's nachts gebruiken, maar overdag moet je de huid nog wel beschermen tegen de zon, er zit helaas geen SPF in deze cremes. Heeft je huid extra behoefte aan verzorging, dan kun je de cremes ook in een extra dikke laag aanbrengen als een masker.

 

Ben je nog op zoek naar een fijne, hydraterende creme die je huid beschermt en verzorgt, dan zijn deze sorbet cremes van Collistar absoluut het proberen waard. Ik vind ze vooral heel geschikt voor de jongere huid, de huid die vooral behoefte heeft aan hydratatie en anti-oxidanten. Maar natuurlijk kun je ze ook gebruiken als je wat ouder bent, al ligt dat natuurlijk ook aan je huidtype, er is bijvoorbeeld geen variant voor een droge huid.

 

Je vindt de Collistar Sorbet creams nu in de winkels waar ze Collistar verkopen zoals Douglas en ICI Paris XL, je betaalt voor de cremes EUR 24,50 per tube van 50 ml. Dat vind ik zeker een prima prijs! Tot de volgende "lekker voor je huid"! Suggesties zijn altijd welkom!

Deel dit artikel
Back to top