Reviews

Clinique Pop lipstick - primer & lipstick in één

Clinique introduceerde onlangs een nieuwe lipstick & primer in één : Clinique Pop lipstick. De glanzende lipsticks bevatten ook een primer die de lippen gladder maken en de contouren strakker maken, waardoor je lippen voller zullen ogen. Er zijn 16 verschillende kleuren en ik heb er 6 getest voor jullie, van nude tot knallend kersenrood, kijk je even mee naar de swatches en mijn review?

De langhoudende finish van de Pop lipstick is fluweelzacht en de kleur vervaagt niet. Clinique Pop bevat sheaboter en murumuruboter en met een flexibele mix van polymeren wordt de vochtbalans van de lippen optimaal op peil gehouden. Daar komt nog bij dat dankzij de flexibele polymeren de langhoudende kleuren de hele dag levendig en helder blijven. Je lippen worden volledig bedekt en zien er gladder en voller uit.

De verpakking van de Clinique Pop lipsticks is lekker fris, hip en modern, echt wel even anders dan de andere "oude" Clinique lipsticks, dat heeft Clinique goed gedaan! Helemaal leuk is het dat je aan de huls kunt zien welke kleur de lipstick heeft, dat is echt een topidee en het zorgt er bij mij voor dat ik eigenlijk wel meer kleurtjes wil hebben omdat ze er gewoon zo leuk uitzien!

De verpakking is strak en vierkant, de zilverkleurige dop is van metaal en klikt heel goed op de onderkant, je hoeft niet bang te zijn dat de dop loslaat. De lipstick weegt 3,9 gram en dat is best veel voor een lipstick, een MAC lipstick weegt bijvoorbeeld 3 gram.

De Clinique Pop lipsticks zijn lekker romig, goed gepigmenteerd en hebben een mooie glans, ze hebben helemaal geen geur en/of smaak, best vreemd eigenlijk omdat vrijwel iedere lipstick wel ergens naar ruikt. Ze geven bij de eerste streek goed kleur af op de lippen, maar zorg er wel voor dat je lippen goed droog zijn omdat de Clinique Pop op vochtige lippen niet goed pakt. Het is echt niet nodig om een basis te gebruiken, de Clinique Pop lipstick voelen opvallend verzorgend.

Kijk vooral even mee naar de swatches van de kleuren die ik heb gekregen om aan jullie te laten zien. Het zijn niet allemaal kleuren die ik zelf zou kiezen, maar ik vind het wel leuk om ze even aan jullie te laten zien.

van links naar rechts Cherry Pop, Poppy Pop, Wow Pop, Fab pop, Bare Pop en Love Pop

swatches van links naar rechts Cherry Pop, Poppy Pop, Wow Pop, Fab pop, Bare Pop en Love Pop

Clinique 02 Bare Pop - zachte roze met een beige ondertoon, ik zie ook wat fijne shimmers in de lipstick

Clinique 11 Wow Pop - een bleekroze lipstick die opvallend goed dekt voor zo'n kleur, helaas is dit niet echt mijn kleur en ik vraag me af hoe de kleur uitpakt op een lichtere huid, ik vind hem echt iets te bleek. Toch is de lipstick prima van kwaliteit, hij gaat bijvoorbeeld helemaal niet in de lijntjes zitten, iets wat vaak gebeurt bij dit soort lichte tinten.

Clinique 12 Fab Pop - een frisse, barbie roze kleur die een vleugje lila heeft, waardoor die aan de koele kant is, dit is geen kleur die ik zelf zou dragen, daarvoor is mijn huid te warm van tint

Clinique 13 Love Pop - een warme roze/mauve tint die goed bij mijn huid past, de kleur is niet al te knallend en toch best opvallend, misschien een prima lipstick om "zakelijk" te dragen?

Clinique 08 Cherry Pop - een klassieke rode kleur met een zeer koele blauw/paarse ondertoon, eigenlijk had ik dat niet helemaal verwacht bij deze kleur, maar eigenlijk komt de kleur best overeen met die van kersen? Of eigenlijk niet...die zijn veel donkerder! Anyway, ik vind het een prachtige kleur die heel goed blijft zitten!

Clinique 06 Poppy Pop - dit is absoluut mijn favoriet van de zes Clinique Pop lipsticks die ik heb getest, een prachtige felle klaproosrode kleur! Het is een frisse rood met een vleugje oranje en lijkt inderdaad echt op de kleur van klaprozen, heel erg mooi! Deze heb ik al zo vaak gedragen de afgelopen tijd, ik vind het een topkleur die mij heel goed staat (vooral i.c.m. mijn huidstint en haarkleur)

Nog even een paar sfeerfoto's.......

Na het uitgebreid testen van de Clinique Pop lipsticks kan ik je er zeker wat over vertellen, ze zijn vooral erg fijn om te dragen, ze voelen heerlijk aan op mijn lippen. Het aanbrengen gaat bij alle kleuren even makkelijk, de kleur "pakt" direct goed op mijn lippen (behalve als ze vochtig zijn) en je kunt de lipsticks precies aanbrengen bij de lipcontouren. Doordat er een primer in de lipsticks zit oogt het resultaat heel glad, dat is heel fijn, zeker als je lippen wat minder vol zijn.

De houdbaarheid is goed, ik hoef de lipstick alleen bij te werken na een uitgebreide maaltijd, bij een lunch of hapje tussendoor volstaat even wrijven over mijn lippen. En zoals ik al vertelde blijven mijn lippen de hele dag goed aanvoelen

 

De Clinique Pop lipsticks kosten EUR 21,50 per stuk en je koopt ze o.a. bij De Bijenkorf, Douglas en ICI Paris XL. Je hebt de keuze uit 16 kleuren, al zijn die kleuren niet allemaal even spannend of knallend om eerlijk te zijn. Mijn favoriet is zeker de prachtige Poppy Pop, die zou echt iedereen moeten hebben, zo'n geweldige kleur voor deze zomer! Ken jij deze lipsticks al?

Deel dit artikel
Back to top