Blogs & Editorial

Editorial - weg is de passie?

Van je passie je werk maken - dat is volgens mij een droom van heel veel mensen! Of je passie nu schilderen, muziek maken, koken, lezen, auto's of parfum is, het is natuurlijk te gek als je je geld kunt gaan verdienen met die passie. Het is ook iets wat ik stimuleer in mijn kinderen, ga vooral iets doen wat je echt leuk vindt, liefst die passie volgen die je hebt! Maar het heeft ook een schaduwkant, want een passie kan ook weleens doven en wat moet je dan? Is het werk wat je dan doet nog steeds zo leuk?

Ik kan na een aantal jaren bloggen over beauty er best over meepraten, ik heb mijn passie voor beauty gevolgd en dat heeft geresulteerd in de website die je nu leest. Die passie voor beauty heb ik al heel lang, zeker al zo'n 35 jaar maar ik weet ook goed dat de passie/liefde soms wat bekoelde. Misschien is het herkenbaar voor je? Misschien speel jij wel een instrument of zing je? Doe je dat met enorm veel liefde, passie en plezier? Toch denk ik dat je ook dagen, weken of maanden hebt, waarin je er gewoon even geen zin meer in hebt. Dan skip je de lessen, laat je je piano dicht en zing je alleen nog maar onder de douche. De passie lijkt dan misschien wel weg, maar meestal komt het toch vanzelf weer terug omdat het gaat om echte liefde (figuurlijk gesproken dan).

 

Een mens gaat nu eenmaal door fases, althans, dat is bij mij het geval. Die fases duren soms jaren en soms maanden, maar vaker nog korter. Zo ben ik gek op koken, liefst zo uitgebreid mogelijk, maar ik heb ook weleens weken dat ik geen enkele inspiratie heb en amper zin heb om ook maar iets klaar te maken. Toch komt de liefde telkens weer terug en heb ik er nooit echt een hekel aan, de liefde is gewoon een beetje minder. Nu ben ik gelukkig geen chef-kok en is het helemaal niet zo'n ramp als ik wekenlang amper varieer in mijn weekmenu's....maar ik ben wel beautyblogger! Wat nu als de passie voor beauty weggaat?

Steve Jobs kon het goed vertellen!

 

Het gebeurt, echt....regelmatig om precies te zijn! Dan word ik echt niet heel enthousiast bij de zoveelste doos met lipsticks, nieuwe parfums of make-up collectie....ik haal mijn schouders er maar over op, ik kan ook niet alles even mooi of leuk vinden. Dat levert soms best moeilijke momenten op, want wat doe ik met die producten? Op de automatische piloot reviewen omdat dat nu eenmaal mijn werk is? Of toch lekker skippen en of zoek gaan naar iets leuks, zoals de nieuwe collectie van Charlotte Tilbury? Het is soms best ingewikkeld, want aan de ene kant voel je de verantwoordelijkheid die hoort bij een baan en aan de andere kant zegt je gevoel om het te laten gaan. Gelukkig is er altijd wel een oplossing, beautybloggen is tenslotte geen hersenchirurgie, er hangen geen levens vanaf.

 

En dus laat ik het gaan, concentreer ik mij meer op de dingen die mij op zo'n moment meer bezig houden en dan merk ik dat het altijd weer goed komt. Dan komt er een doosje binnen waar mijn beautyhart weer echt sneller van gaat kloppen en dan is de passie weer helemaal terug en vind ik zelfs die "stomme" lipsticks weer mooi! Hoe dan jullie dat? Wat doe je als je merkt dat je "het" even kwijt bent?

 

XXX

Debbie

Deel dit artikel
Back to top