Inspiratie & Tutorials

Wat is Strobing? En waarom moet jij het ook gaan doen?

Nu iedereen eindelijk weet wat contouren is en enorm heeft geoefend voor een mooi resultaat, wordt het weer eens tijd voor een nieuwe trend : Strobing! Bij strobing gebruik je een vrij simpele techniek waarbij je highlighter aanbrengt op de delen waar het licht van nature op terecht komt. Ik ben er heel erg blij mee, omdat strobing een veel natuurlijker resultaat geeft, je veel minder producten hoeft te gebruiken en het ook nog eens simpeler is om voor elkaar te krijgen.

Kim Kardashian is natuurlijk on trend!

Contouren is uit?

 

De contouring trend was behoorlijk hot, zeker omdat we prachtige resultaten zagen van make-up tovenaars op Instagram en/of Youtube die verschillende producten gebruikten om het gezicht de meer gewenste vorm te geven. Het principe was simpel, breng verschillende producten in donkere en lichtere tinten aan op de delen die je minder en meer wilt laten opvallen aan en blend tot een mooi resultaat. Toch bleek in de praktijk dat het helemaal niet zo simpel was, daarbij heb je behoorlijk wat producten nodig en kost het tijd om een echt goed resultaat te krijgen. Maar wat mij altijd een beetje heeft gestoord is dat je enorm veel lagen make-up nodig had, waardoor je misschien wel een mooi resultaat kreeg, maar er ook nog maar weinig van je natuurlijke schoonheid te zien was. Dat was toch altijd wel een beetje jammer! Gelukkig is daar nu strobing!

Strobing is in!

 

De strobing techniek is veel makkelijker te leren, zeker als je geen topvisagist bent! Je hoeft je allereerst geen zorgen te maken om de juiste kleuren te vinden voor jouw huid, het enige wat je nodig hebt is een goede highlighter, bij voorkeur een vloeibare (al kun je met een goede poeder de strobing techniek ook doen). Een vloeibare highlighter bevat fijne shimmerdeeltjes die het licht vangen en dat reflecteren om zo bepaalde delen van je gezicht meer naar voren te laten komen. Je brengt de highlighter aan op de plaatsen die normaal al licht vangen zoals je jukbeenderen, wenkbrauwbot, het midden van je voorhoofd, boven de wenkbrauwen en op je neus en kin.

Het effect? Een frisse, stralende look die iedereen zal opvallen, maar toch natuurlijk blijft zonder dat je veel product hoeft te gebruiken. Dat is zeker het grote voordeel, er zitten geen lagen make-up op je huid en dat is in de zomer natuurlijk helemaal fijn!

De prachtige Kendall Jenner heeft de strobing techniek ook opgepikt van grote (half)zus Kim...of was het misschien andersom?

deze facechart kwam ik tegen op het internet, op deze plaatsen breng je highlighter aan als je de strobing techniek wilt gebruiken. 

Strobing is eigenlijk helemaal geen nieuwe trend, er worden al jaren highlighters gebruikt om het licht mooi te vangen op iemands gezicht. MAC heeft al heel wat jaren de Strobe Cream (genoemd naar een soort lampen/verlichting), die kun je gewoon bij iedere MAC counter kopen en is perfect om te gebruiken voor de strobing techniek. Het is een creme met een prachtige, licht gouden/parelachtige glans die je als plaatselijke highlighter kan gebruiken maar eventueel ook mooi is om te mengen met een foundation of dagcreme voor een iets glanzend effect. In mijn stash vond ik ook nog een Strobe Liquid Lotion uit een oude collectie, die wat dunner is en ook wat meer kleur heeft, die heb ik gebruikt op de onderstaande foto's.

een druppel van de Strobe Liquid Lotion en daarna uitgesmeerd, zie je hoe het licht valt op de highlighter?

even een snelle test, dit is hoe mijn make-up eruit ziet zonder highlighter maar wel met getinte dagcreme, wat poeder en een beetje bronzer en Bobbi Brown's Pot Rouge Maui op mijn lippen!

Zien jullie aan welke kant van mijn gezicht ik de Strobe Liquid Lotion heb aangebracht? Dat heb ik gedaan met de MAC 187 duo fibre kwast, die is daar heel fijn voor omdat hij de vloeibare lotion heel mooi verdeeld. Omdat deze wel vrij groot is, is het misschien handig om ook een kleiner formaat duo fibre kwast te gebruiken, bijvoorbeeld de 188 duo fibre brush van MAC of eventueel de 224 blending brush.

Nog even een foto, zonder make-up in het zonnetje om te laten zien waar het licht van nature valt op mijn gezicht. Op die plaatsen breng je de highlighter dus aan! Maar eigenlijk heeft een gezonde, stralende huid dit niet eens nodig, dus zorg er vooral voor dat je huid goed verzorgt is met een goede reiniger en creme. Maar vergeet vooral niet om regelmatig een exfoliant te gebruiken om je eigen glow te houden!

Deze producten kun je prima gebruiken voor de strobing techniek, ik zal jullie binnenkort eens een paar producten beter laten zien:

 

  • MAC Strobe cream EUR 32,50
  • Estée Lauder Double Wear Brush on Glow BB highlighter EUR 29,50
  • MAC Mineralize Skin Finish Lightscapade EUR 29,50
  • NYX Born to Glow liquid highlighter EUR 8,49
  • Benefit High Beam highlighter EUR 27,00

 

Denk je dat de Strobing trend iets voor je is? Probeer het eens uit, je zult zien dat je met een klein beetje highlighter direct een mooi effect krijgt! Kies alleen wel voor een highlighter met zeer fijne shimmers, gebruik geen producten met zichtbare, grote glitters!

Deel dit artikel
Back to top