Reviews

Zo haal je een gele gloed uit je blonde haar!

Zoals jullie wel weten licht ik mijn natuurlijke haarkleur op, iedere 8 tot 10 weken zit in bij de kapper om mijn uitgroei bij te werken en om highlights in mijn haar te laten zetten (eventueel combineerd met lowlights). Maar omdat mijn haar van nature donkerder is en warme pigmenten bevat verandert de koele, blonde tint na een paar weekjes in een te gele kleur die ik echt minder mooi vind. Toch wil ik de blondering zo lang mogelijk uitstellen en de oplossing is daarom om een toner te laten aanbrengen tussen de verfbeurten door. Dat heb ik gisteren laten doen en ik laat je nu het resultaat zien!

 

Toner?

 

Wat is nu precies een toner voor je haar? Eigenlijk is het gewoon een paarse kleurspoeling, die de gele pigmenten in je haar neutraliseert en dus minder zichtbaar maakt. Tijdens het blonderen verdwijnen de verschillende pigmenten uit je haar en de gele pigmenten blijven het langst zitten, die zijn hardnekkig en komen telkens weer "boven water", waardoor je een gelige gloed ziet. Dit kun je voorkomen/oplossen door een zilvershampoo te gebruiken (dat doe ik dan ook minstens één keer per week) maar door een toner te gebruiken blijft het effect veel langer zichtbaar, wel zo'n 10 tot 12 wasbeurten (dus een week of 4 zeker).

Een toner bevat een laag percentage waterstofperoxide waardoor de paarse pigmenten in het haar kunnen doordringen, in tegenstelling tot een zilvershampoo die in feite slechts een laagje legt op het haar (je wast het er de volgende keer dus weer uit). Je kunt een toner dus beter niet zelf gebruiken, maar het laten aanbrengen door een kapper die aan de hand van de conditie van je haar en de huidige kleur goed kan bepalen welke toner geschikt is en hoe lang deze moet intrekken. Vraag dus zeker om advies bij je kapper!

Colinda bracht de toner op mijn droge haar aan, liet het 45 minuten intrekken en spoelde het vervolgens uit. Normaal zit is gerust een uurtje of drie op haar stoel, maar dit gaat beduidend sneller, ook heel fijn natuurlijk. Nadat de toner is uitgespoeld zie je direct het resultaat en kan het haar gewoon worden gewassen en gestyled. Ik ben in elk geval blij met het resultaat, kijk vooral even naar de foto's en naar de korte video.

voor de toner - zoals je ziet oogt mijn haar wat gelig, het heeft naar mijn idee zelfs een groenige gloed en dat is niet zoals het hoort!

voor de toner - detail

na de toner - mijn haar iets matter van kleur, het ergste geel is er uit en het oogt een stukje koeler! Het is niet lichter geworden, maar je ziet wel dat de highlights veel beter uitkomen nu.

na de toner - detail

Misschien heb je van jezelf blond haar en merk je dat het onder invloed van zonlicht in de zomer geler wordt? Dan kan een toner ook uitkomst bieden, al kun je natuurlijk ook een zilvershampoo gebruiken of eventueel een kleurcorrigerend masker. In dit artikel vind je een paar fijne producten die daarbij kunnen helpen! Colinda gebruikte voor mij een 10.1 toner met extra violet van Vitality, dat is een hele matte kleur toner die het geel goed neutraliseert! Vraag natuurlijk bij je kapper welke kleur toner goed zal zijn voor jouw haarkleur!

Zoals ik al vertelde kun je een toner tussen de verf/blondeerbeurten door gebruiken, maar een toner wordt ook weleens direct na een verfbeurt gebruikt om de kleur koeler te maken. Zeker als je gaat voor een zeer lichtblonde of zelfs grijze kleur is dat eigenlijk een onmisbare stap en een goede kapper zal je dit ook zeker altijd adviseren.

 

Gebruikt jouw kapper ook een toner of heb je een ander product om je haarkleur mooi te houden? Deel je tips gerust, ook als je zelf een heel andere kleur hebt!

Deel dit artikel
Back to top