Reviews

Charlotte Tilbury X Norman Parkinson collectie - review, swatches & look

Volgen jullie Charlotte Tilbury op Snapchat? Dat is zeker een aanrader, zij (of haar medewerkers) delen heel wat foto's en video's van achter de schermen, heel erg leuk om te zien. Gisteren was de officiële opening van de Charlotte Tilbury counter in Harrods, het zag er geweldig uit! Wat ook geweldig is, is de Charlotte Tilbury X Norman Parkinson collectie, waar ik vorige week een artikel over schreef. Kijk je mee naar mijn review?

Ik heb mijn bestelling gedaan bij Selfridges, dat werkt allemaal prima al moet je wel rekening houden met verzendkosten van GBP 15. Dat is niet goedkoop, maar goedkoper dan een retourtje Londen, dus vooruit! Omdat Selfridges in Engeland gevestigd is, betaal je geen extra invoerrechten. Het pakketje werd binnen 3 dagen bezorgd door DHL.

Wat een bijzondere verpakkingen, ik hou zeker van de retro stijl van de foto's, vooral de foto van Jerry Hall is prachtig. Wist je dat ik haar dochter, Georgia May Jagger weleens ontmoet heb? Jerry Hall was vroeger echt de it-girl van dat moment, het bekendste model en ze was zeker te vergelijken met een Kate Moss of misschien meer met Doutzen Kroes.

Charlotte Tilbury X Norman Parkinson Filmstar Bronze and Glow Suntan and Sunlight GBP 55,00

Dit is een nieuwe variant van de Filmstar Bronze & Glow, ik heb zoals jullie misschien wel weten ook de "normale" versie die poederig is (zie de review in dit artikel). Deze variant is cremig, zowel de bronzer als de highlighter zijn zichtbaar cremig in het palette maar veranderen op de huid in een fijn poeder, dat goed en mooi met de huid blendt.

Het aanbrengen gaat makkelijk, maar ik merk wel dat deze minder gepigmenteerd zijn dan de poederige versie. Op zich is dat niet zo erg, want die versie was nogal heftig en je moest er wel wat voorzichtig mee omgaan, deze variant is geschikter voor een lichtere huid.

Suntan lijkt enorm donker in de verpakking, maar eenmaal geswatcht valt dat reuze mee, het is een mooie natuurlijk bruine tint zonder rood of oranje. Doordat het effect natuurlijk is geeft de kleur je echt het effect alsof je een tijdje in de zon hebt gezeten.

Sunlight is een gouden highlighter zonder glitters of teveel shimmer, het is een vrij bescheiden highlighter om eerlijk te zijn. De kleur is warm en neigt eerder naar beige dan naar roze, de kleur is dus niet te koel en past goed bij Suntan. 

Het palette is smal maar breed, het ligt goed in de hand en op de achterkant staan nog wat instructies over hoe je de Suntan en Sunlight het beste kunt aanbrengen. Er zit 15,5 gram product in het palette en over de hele breedte zit er een spiegel in de deksel, je krijgt geen kwast of applicator bij het palette.

swatches Filmstar Bronze & Glow Suntan & Sunlight

nog zonder bronzer

ik breng de creme bronzer Suntan met een platte kabuki kwast van Lancome aan, ik geloof dat deze de contour blush kwast heet

Ik heb de bronzer (Suntan) onder mijn jukbeenderen aangebracht, langs mijn slapen en onder mijn kin (ook op de rand). Ik ben met het laatste restje even over mijn neusbrug gegaan, van links naar rechts.

Sunlight is een vrij bescheiden highlighter, heel opvallend is deze niet als je deze met een platte duo fibre brush opbrengt.

het effect is zeker niet too much, op de foto valt het een beetje weg, in het echt is het iets beter te zien.

Charlotte Tilbury X Norman Parkinson Colour of youth GBP 40,00

Color of youth is een mooie, framboosroze creme blush die je ook op je lippen kunt gebruiken voor een natuurlijke roze "flush". Dit soort tinten kunnen dus echt door iedereen gedragen worden, al moet je wel een beetje oppassen als je een huid hebt met veel rood erin. Heb je die? Neutraliseer de huid dan even met een getinte dagcreme, primer of een dun laagje foundation. De cremeblush is heel licht en de textuur voelt goed aan op de huid, het aanbrengen en blenden gaat heet makkelijk. Ik heb nu een kwast gebruikt (MAC 109) maar je kunt het ook met je vingers aanbrengen.

een heerlijke frisse kleur die je direct een oppepper geeft, je ziet er direct frisser en jonger uit als je een beetje van deze kleur op de wangen aanbrengt.

Volgens Charlotte Tilbury breng je de blush aan op de appeltjes van je wangen en blend je de kleur naar buiten toe uit, eventueel dus met een kwast.

swatches Dreamy Glow Highlighter & Color of youth creme blush

dit zijn dus de appeltjes van je wangen, gewoon even lachen en je ziet ze omhoog komen!

Charlotte Tilbury X Norman Parkinson Dreamy Glow Highlighter GBP 45,00

Dreamy Glow Highlighter is een poederhighligter en ligt qua kleur tussen champagne en roze is, met fijne gouden shimmers. Het poeder voelt zijdezacht aan en verdeelt makkelijk over de huid, waar je het prima kunt gebruiken om te "stroben" (heb je daar al over gelezen?). Natuurlijk kun je het poeder ook "gewoon" gebruiken om te highlighten....is natuurlijk hetzelfde!

Je brengt de highlighter aan boven op de jukbeenderen, over het midden van de neus en op de cupidoboog (midden boven je lippen) en eventueel ook onder de wenkbrauwen. Kortom, op alle plaatsen waar het licht van nature je gezicht raakt, met de highlighter accentueer je dat en dat oogt fris.

swatch Dreamy Glow Highlighter

Charlotte Tilbury X Norman Parkinson Matte Revolution lipstick 1975 GBP 23,00

1975 is een matte lipstick in een oranje-rood-bruine tint, die helemaal past in de trend van de '70s, maar ik kan je ook direct vertellen dat deze kleur de kleur van het najaar wordt! De kleur is wat warmer dan bijvoorbeeld  Restless van Estée Lauder of MAC's Lady Danger (prachtige kleuren voor de zomer) en daardoor past de kleur heel goed bij de "kruidige" kleuren die we gaan zien in de mode dit najaar.

1975 heeft geen aparte verpakking zoals je ziet maar zit "gewoon" verpakt in de rosé-gouden, retrolook huls die Charlotte Tilbury altijd gebruikt. De finish is matte, maar niet overdreven, zeker direct na het aanbrengen zie je mijn lipbalm er nog wat doorheen. De Matte revolution lipsticks voelen iets droog aan, dus breng ik toch altijd een lipbalm aan in de ochtend, dat voelt net wat fijner. De pigmentatie en houdbaarheid is wel erg goed! Ik heb nog wel een kleine kanttekening, de lipstick zit niet zo vast in de huls merk ik, hij wiebelt iets. En dat is niet de eerste keer dat ik dat heb bij haar lipsticks, daar mogen ze nog wel iets aan doen.

swatch Matte revoution lipstick 1975 (hij lijkt hier nog wat glanzend, maar dat is vooral het effect van mijn lipbalm en de glans van de Sunglow in mijn cupidoboog!)

net Jerry Hall toch? Nee...maar de producten zijn wel heel mooi! Qua kleur pakt de Filmstar Bronze & Glow bij mij iets licht uit, de orginele is qua kleur opvallender, deze is wat natuurlijker. De Dreamy Glow Highlighter moet ik nog een andere keer gaan testen, dat zou iets teveel van het goede zijn geweest.

Op mijn ogen draag ik de nieuwe Charlotte Tilbury Eyes to Mesmerize Veruschka gecombineerd met Teddy eye kohl van MAC, dat zijn creme oogschaduws die binnen 5 tellen opgebracht zijn en echt goed blijven zitten. Ze kruipen niet in lijntjes, zijn qua kleur goed op te bouwen, Veruschka is een mooie mosgroene tint met veel goud, prachtig!

Nog even een snapchat foto van de look, ziet er prima uit toch? Kun je zien dat ik maar één kleur oogschaduw heb gebruikt?

Hou je van bijzondere make-up items, dan is deze Charlotte Tilbury X Norman Parkinson collectie echt iets voor je! De producten zijn prachtige qua kleuren en goed van kwaliteit, als je nog op zoekt bent naar een mooie highlighter en/of contour/strobingpalette, dan zou je zeker je slag kunnen slaan. Ik ben ook heel blij met de 1975 lipstick, die kleur ga ik veel dragen dit najaar, dat weet ik nu al.

 

Heb jij iets van deze collectie gekocht? Je kunt de producten nog steeds kopen bij Selfridges, maar ook bij Net-a-porter en in de webshop van Charlotte Tilbury zelf. Mijn aanrader is zeker het Filmstar Bronze & Glow palette, maar kies wel een kleur die bij je past en dat zou kunnen inhouden dat je de "normale" moet kopen. Dilemma's altijd.....

Deel dit artikel
Back to top