Nieuws

Multi-masking - de nieuwe hit in huidverzorging

Jullie zijn natuurlijk allemaal echte multi-taskers! Tijdens het koken heb je gerust een collega aan de telefoon over een werkkwestie, terwijl je ook nog de kat naar buiten laat en even je lipstick bijwerkt. De brooddoosjes vul je terwijl je ook bezig ben met je make-up en je ook de ontbijtboel opruimt...wij vrouwen zijn toch wel de multi-taskers van het gezin! Maar heb jij weleens van multi-masking gehoord? Dat wordt volgens mij de nieuwste trend op het gebied van huidverzorging, ik vertel je er alles over!

Multi-masking - het gebruiken van een variatie in gezichtsmaskers op verschillende delen van je gezicht om het beste resultaat te krijgen! Rond de ogen gebruik je een masker met bijvoorbeeld retinol, op de t-zone ga je voor een diep reinigend masker en op de wangen kies je een masker met vitamines dat wat milder en verzorgender is.

 

Bij Multi-Masking gebruik je verschillende soorten gezichtsmaskers tegelijk, elk aangebracht op een ander deel van je gezicht. Dat klinkt misschien gek, maar jij weet waarschijnlijk ook dat je huid niet overal hetzelfde aanvoelt en ook niet overal hetzelfde reageert op huidverzorging of make-up. In veel gevallen is de t-zone (het gebied van het voorhoofd tot aan de kin) meestal wat vetter en zijn de poriën groter en meer zichtbaar. De wangen kunnen daarentegen weer sneller gevoelig en droog zijn, meestal zijn de poriën daar fijner maar is ook roodheid meer zichtbaar. En de huid rond de ogen, die vertoont weer veel sneller fijne (droogte) lijntjes doordat de huid er dunner is, minder talgkliertjes bevat en de huid meer in beweging is.

 

Toch gebruiken we vaak één creme of één serum of één gezichtsmasker over ons hele gezicht, eigenlijk is dat best onlogisch? Tenslotte doe je een zonnebril ook op om je ogen te beschermen en ga je niet helemaal gehuld in een beschermend pak tegen de zon? Of is dat een gekke vergelijking? Anyway, nu is er multi-masking en dat is eigenlijk een ideale manier om je huid net even wat beter te verzorgen!

Multi-Masking is een trend die is overgekomen uit Azië, zoals zo vaak is gebeurd, tenslotte hebben we ook de BB en CC cream al overgenomen en ook de dubbele reiniging komt daar vandaan. Aziaten gaan heel zorgvuldig om met hun huid en je merkt dat wij dat toch ook meer en meer gaan doen, een goede ontwikkeling! Het Koreaanse merk Boscia bracht een tijdje geleden een masker range uit die er specifiek op was gericht om die plaatselijk te gebruiken. Afhankelijk van hoe je huid eruit ziet en hoe die aanvoelt, kies je een combinatie van verschillende maskers die de huid op de meest geschikte manier verzorgen.

 

Kijk dan hoe grappig dit eruit ziet! Dit is een voorbeeld van hoe je de maskers zou kunnen gebruiken om het gewenste effect te krijgen. 

Lekker kleurrijk!

Natuurlijk hoef je helemaal geen speciale maskers te kopen die ook echt bij elkaar passen, maar kun je prima maskers van verschillende merken gebruiken. Op de foto hierboven zie je bijvoorbeeld het Pore Refining Solutions Charcoal mask van Clinique dat perfect is voor de T-zone die wat vettig is, die kun je dan weer heel goed combineren met het Rehydrate Soothing Mask van Collistar, eventueel aangevuld met de Abeille Royale Repair Honey gel mask van Guerlain rond de ogen, om maar een voorbeeld te noemen. Of je duikt gewoon even de drogisterij in om een paar zakjes van Dr. van der Hoog te kopen die je met elkaar combineert. Eigenlijk is het zo logisch als wat, je gebruikt gewoon het meest geschikte masker voor dat een bepaald deel van je gezicht, zo heb je alleen de voordelen!

Dit heerlijk masker van Natura Bissé vol anti-oxidanten dat direct voor een mooie glow en stevigheid zorgt, het ideale masker voor een date night!

Heb je last van een onzuivere huid? Dan is het Clinique Pore Refining Solutions charcoal mask zeker een optie!

 

Multi-Masking is volgens de kenners echt het beste idee op het gebied van huidverzorging van de laatste tijd en eigenlijk ben ik het helemaal met ze eens. Nu kan ik wel zeggen dat ik "het" ook al deed, maar dat is niet helemaal waar. Ik gebruikte wel regelmatig een masker op een bepaald deel van mij gezicht en liet de rest dan leeg. Dat gaat nu niet meer gebeuren, ik ga ook aan multi-masking doen, jij ook? Wil je er nog meer over weten?

Deel dit artikel
Back to top